Jump to content

Zenith

Members
  • Posts

    231
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zenith's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

31

Reputation

  1. Børsa er prøvd den, som jeg sa har jeg skutt kanskje 10 skudd med. Artig å skyte med! Ingen problem! Er i det området jeg også ser for meg at det ligger. I tillegg er det ikke akkurat i nedgangstider priser på sånt stiger. tror beste alternativ er å prøve den på Finn og se hva folk vil betale. Men da må jeg bestemme meg om jeg vil selge først. Sitter langt inne, liker den.
  2. Helt enig i dine betraktninger, og det er derfor jeg undres. Ligger ingen inne på Finn heller, så vanskelig å finne noe å sammenligne med. Må vel eventuelt bare legge den ut og se hva markedet sier. Er ihvertfall ei fin børse. Hadde tenkt at den skulle bli en back to basic rifle ved rådyrjakt, men har blitt en safequeen. Hadde også en tanke om at den var en kuriositet som kunne være artig å overta for junior når jeg får ettroms med torvtak, men han har mindre enn null interesse for jakt. Bilde av låskasse legges ved. Litt støv på den som du ser.
  3. Har en 1894 30-30, kjøpt for en del år siden, og skutt kanskje 10 skudd med. Dette er en -63 modell, altså av pre-64 modellene som er ettertraktet i statene. Ser prisene der borte ligger nord av $1000, alt etter årstall, modell stand osv. Hva er realistisk prisnivå på denne her til lands? Jeg har skutt kanskje 10 skudd med den selv, og i følge jakt og friluft som jeg kjøpte den av trodde de ikke forrige eier hadde skutt med den i det hele tatt, kanskje noen få skudd. Alder tatt i betraktning er den utrolig fin, men ikke 100% strøken. Har såvidt begynt å tenke tanken om å la denne gå videre, til fordel for andre investeringer og frigjøre plass, men det kommer an på hva realistisk prisnivå er. OBS: ikke salgstråd, da jeg langtfra har bestemt for hva jeg vil gjøre...
  4. Enig i den. Men selv med to ekstra sett låseringer blir det to lapper billigere enn Forster. Da har jeg til tre kaliber. Har andre presser til mengdelading, er nå primært ute etter en som er rask å lade jaktammunisjon og ladestiger samt mindre kvanta på. Hvis pressa er solid og presis er det en nobrainer, men hvis noen har opplevd problemer i praktisk bruk er det kanskje verdt å legge på de ekstra kronene i ei Forster presse.
  5. Skal ha en ny enstasjons presse, og har sett Frankford co ax. Fin pris, og smarte løsninger. Lest noen tilbakemeldinger på amerikanske sider om problemer med sentrering. Hvorvidt dette er reelt eller ikke aner jeg ikke. Noen som har erfaring med denne og kan dele litt? Gå for denne eller legge på det dobbelte og gå for Forster Co ax? Utprøvd og god, men betydelig dyrere. Skal kun lade standard riflekaliber.
  6. Kan nok misbrukes enda mer enn ammunisjon og deler. Våpen på utlånserklæring f.eks…
  7. Han holder til i innlandet, fjellheimen der. Sikkert mulig å få det levert på sentrale Østlandet ved anledning. Han anslo en 30 kg +/- , så «mengder» var kanskje hardt tatt i… Usortert dette, med festene inntakt, så det er nok litt jobb. Var ikke meningen at dette skulle være noen annonse, men hvis du er interessert så send meg en pm, kan jeg ordne kontakt.
  8. Jeg støper ikke selv og har null peiling, men spør for en kjenning. Han har liggende mengder med avbalanseringsvekter av bly, (vekter som har vært brukt til avbalansering av hjul) og lurer på hva han skal gjøre med dette. Er dette egnet for de som støper egne kuler? Evt hva er fornuftig pris pr kilo av sånt?
  9. Takk for godt svar, tror jeg skjønte det
  10. Et spørsmål som jeg lurer på vedrørerende scoring og resultater. En ting er at resultatene endrer seg når man ser på de combined, den er naturlig. Men hvordan kan den interne rekkefølgen i divisjonen bli annerledes når man ser på combined? Eks: Dersom man blir nummer en i divisjonen, hvordan kan man da bli nummer 2/3/4 av de i samme divisjon når man kjører resultater combined, burde ikke forholdet blitt det samme? At den som blir nummer en i divisjonen også er den som ligger høyest når man ser på resultatene combined? (innenfor samme divisjon selvfølgelig)
  11. Dette er dessverre noe jeg ikke får gjort noe med, selv om jeg er helt enig… Med redusert hørsel i utgangspunktet, har det skjedd at med propper under klokker blitt vanskelig å få med seg hva som sies, selv med maks volum på klokkene. Hvordan ble lydbildet?
  12. Jeg bruker alltid dobbelt sett med hørselvern. Propper og aktive klokker. Har lurt på å kjøpe aktive propper under klokkene, er innimellom vanskelig å høre kommandoer fra lavmælte standplassledere/RO. Noen som har erfaring med dette? Interferense eller andre problemer? Vil det ytre settet dempe så mye at man får redusert/ingen effekt av aktive propper?
  13. Det vet jeg ikke. Da ville jeg nok vurdert en strike eagle i så fall. Ingen egen erfaring med den annet enn at jeg har kikket i den. Virker til å være mye kikkert for pengene. Misforstå meg rett, jeg liker veldig godt min meopta, og kommer til å fortsette å bruke den fremover.
  14. Jeg har denne. Veldig god kikkert til prisen syns jeg. Et par irritasjonsmomenter er det. Høydejustering åpnes/låses ved å løfte rattet. Usikker på om jeg egentlig liker det, men er nok en vanesak. Derimot er det ikke låsing på sidejustering, som jeg personlig hadde foretrukket. mrad-1 rd retikkelet har en ring rundt senter som du sikkert har sett. Denne er det delte meninger om. Personlig tror jeg at jeg hadde foretrukket uten, blir litt vanskeligere å være pinlig nøyaktig på sentrering. Legger seg helt i ytterkant av svarten på 100m. Mulig jeg blir vant med den etter mer bruk. Glasset derimot syns jeg er veldig bra prisen tatti betraktning, mer enn godt nok til mitt bruk. Blir litt uskarp på de største forstørrelser, men fortsatt godt brukbar.
×
×
  • Create New...