Jump to content

grunde@live.com

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

About grunde@live.com

  • Birthday 11/20/1981

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

grunde@live.com's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Alltid kjedelig når det ikke smeller. Jeg har skutt rundt 300 av disse i en R93 med 3 skuddsamlinger på 15-20mm uten klikk. kjøpte 3000 i .223 for kr 3,00 på tilbud på J&F ifjor og er storfornøyd:-) Jeg har opplevd klikk med disse i en S&L legacy som ikke liker harde hetter, så di er nok beregnet for altspisende Ar15 der lett trykk på tennhetta kan forekomme når man slipper frem bolten. hylsene kan kanskje være ujevne pga lakkeringen, men jeg tror klikk skyldes litt for svakt anslag. Ny tennfjær/nål kan være en løsning. Ellers kan det være problemet løses med litt bruk/tørrklikking? Jeg kjøper gjerne ammoen billig hvis du går lei:-)
  2. Aimpointen er 0,5moa på 100yards ja. Samme som for hk416 aimpoint. Jeg har laget små hakk ved skruen for 100,200,300,400 og 500meter og knepper alltid. Knepptabellen i denne folderen stemmer bra. https://www.dfs.no/globalassets/global/ ... -hk416.pdf
  3. Kjell Larsen i Øyslebø har i hvert fall: Tare TV har laget en serie på 11 episoder der han i nr2 freser ut et skjefte med "kopimaskin" http://www.taretv.no/?p=7918 http://www.larsenbiathlon.com/store/index.php/
  4. Test av Schultz & Larsen Legacy 223 (1:12 twist) i Shootinguk.co.uk http://www.shootinguk.co.uk/guns/buy-gu ... -223-81265
  5. Jeg har en legacy i kaliber 223 (1:8 twist) og 300whisper. I 223 har jeg foreløpig skutt 69gr og 80gr kuler (80gr Nosler Custom Competition NCC, 25gr N550, COL 60,65mm og rundt 840ms.). Kanskje litt hardt ladd, men dette gir en veldig flat og vindstabil kulebane. Løpene er 53,5cm til støtbunn på sluttstykket. Det er ikke så ofte jeg skyter 5-skudds-samlinger i og med at magasinet kun tar 4 skudd. Løpet er veldig tynt og det blir plagsom mirage etter ca 10skudd med demper. Det er fort å få fluer hvis man gjør feil. 3skudd-samlingene er rundt 10mm og beste 5-skudds-samling er vel en 15-20mm. Jeg får 3 skudd på klistrelappen, men har foreløpig ikke gjort det med 5 skudd (har ikke prøvd veldig på det heller). Presisjonspotensialet er som for andre våpen jeg har (Tikka, Sauer og Blaser), men gjennomsnittssamlingene pleier å bli litt bedre med feks Blaser R93 (6,5x55) mest sannsynlig på grunn av tyngre våpen. Jeg har foreløpig ikke testet 55gr kuler, men har ikke merket noe forskjell på 69gr i hvert fall. Jeg hadde kjøpt 1:8 twist igjen, men hadde valgt tykt løp. Hvis du ikke får presisjon med 55gr kula kan jeg kjøpe disse til min Vixen i cal 222
  6. Min zeiss classic ble sendt inn til Zeiss for oppgradering til kulebanekompensator. Det kostet også 2000 på XXL for noen år siden. Det fungerer bra! Det er sikkert noe av det samme på zenith siktet. Neppe noe man kan gjøre selv. På zeissen får man ca 60klikk tilgjengelig (sperre kan files bort, men anbefales ikke med mindre man skal skyte mer enn 5-600meter. På Zenith (i hvertfall eldre modeller) tror jeg det blir færre klikk tilgjengelig enn classic'en. Jeg synes ikke det er noen hensikt å ettermontere bdc på siderattet. Da ville jeg heller solgt og kjøpt et langholdsikte med parallellaksejustering, mil-retikkel og ordentlige ratt.
  7. Anbefaler å lese denne. https://www.dfs.no/opplaring/nyheter/2014/hefte-hk-416/ Jeg har risset inn hakk under justeringslokket på aimpointsiktet på 100m , 200m , 300m , 400m og 500m for å lett kunne justere avstand. Justeringsskruen har blitt såpass løs at jeg justerer med neglen..
  8. På min r93 måtte jeg skjære litt i butler creek'en for å være sikker på at det skulle være klaring mot løpet. 17mm løp og kikkerten er en Nightforce 5,5-22x56, med standard lav montasje.
  9. Det er ikke noe feil med CCI450-tennhettene, men de er vel laget for altspisende halvautomater som kan få slamfire eller hettepunkteringer, og er dermed litt tykkere i godset og hardere enn andre tennhetter. Schultz&Larsen reklamerer med at Legacy-børsa har 1:8 twist og skal takle militærammo, men det gjør den altså ikke på grunn av tennstempelet som ikke slår dypt nok i militære hettelommer. (tror jeg)
  10. Jeg får klikk (ca 2av10) med disse hylsene i min Schultz-Larsen Legacy. Hettelommene er som sagt veldig dype, men harde "magnum-hetter" (CCI450) kan nok også være en årsak. Jeg skal teste med Federal hetter eller CCI400 før jeg gir opp disse hylsene. Ellers virker 30CG12 hylsene og Ruag-hylsene greie for gjenlading. Nitinga over hettelomma er kjapp å fjerne med deburring-verktøy. Jeg bruker Lee dier og det er ikke noe problem å støte ut originalhette med niting. *edit 14.04.16 Jeg bruker nå Federal6,5 tennhetter uten problemer i disse hylsene. Jeg har vært i kontakt med Schultz&Larsen og de har nå oppgradert tennstempel/tennstempelfjær slik at det ikke blir klikk med "fabrikkammunisjon" (tror nok også det vil gjelde all militærammunisjon).
  11. Jeg er også glad i collet-diene så det er kult å høre at det går an å modifisere sitt eget utstyr..! Hadde jeg hatt dreiebenk/utstyr skulle jeg selv ha omgjort en 7,62x39-collet-die til 300 Whisper/blackout.
  12. har ikke brukt Akto selv, men antar Ringstind som jeg har er en "kopi". Jeg tror du kan bli fornøyd med akto, men hvis du er veldig lang kan det bli litt kort..
  13. Jeg har også sett prototypen av mcd-teltet. jeg har tenkt å kjøpe det når det kommer i produksjon, men da er det ikke komfort/vekt/volum som får høyeste prioritet. Derimot hurtig oppsett, robusthet og nødbivuakk, samt tjenestebruk.
  14. Jeg er knallfornøyd med Helsport Reinsfjell superlight. Er stort sett førstevalget på tur. Har også Helsport Ringstind superlight og Helsport Patagonia. Jeg ville hatt to telt, ett for vinter og et for sommer, men det er sjelden jeg har hatt behov for ekstremegenskapene i Patagonia-teltet.. Ringstind er litt lite, men funker når man kun skal hvile, det tåler mer vind enn man tror. Det er kjedelig å ligge 12-15timer alene i trangt kondenstelt i vinternatta. Reinsfjell er selvstående og har mulighet for god gjennomlufting. Jeg ville anbefaler se og kjenne på teltet før kjøp. Stort pakkvolum/vekt blir fort et problem.
  15. http://store.accurate-mag.com/solidrifl ... ystem.aspx" target="_blank Er det noen som vet om det finnes norsk forhandler? Jeg synes det virker som et interessant chassis med forskjellige valg for forskjefte og mulighet for foldekolbe. Jeg antar at Sauer 200 STR passer i chassiset, men uvisst om det tar original-magasinene. Er det noen andre som har tanker rundt dette chassiset ? Pros and Cons?
×
×
  • Create New...