Jump to content

Berettagrouse

Members
  • Posts

    227
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Berettagrouse last won the day on March 12 2020

Berettagrouse had the most liked content!

About Berettagrouse

  • Birthday October 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Berettagrouse's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

34

Reputation

  1. Om børsa i hovedsak skal brukes til jakt, så hadde jeg gått for en hel stokk OM jeg fant en som passet til mine mål og preferanser. Om man ikke finner en hel stokk som passer, så har man jo flere muligheter med en justerbar en naturligvis. Og, en litt for høy stokk kan pusses ned og tilpasses om man sånn sett ønsker det. Har selv gjort det på en av mine børser.
  2. Vel, det var et velment råd å prøve google... https://www.wingevapen.no/product/browning-b525-game-one-norway-12-76-71cm/ https://www.jaktdepotet.no/beretta-686-silver-pigeon-1-my19-kal1276-71cm-løp Men, OM man ønsker å kjøpe til veil pris så er det også mulig.. Lykke til.
  3. Google er din venn... Og så vidt jeg kan se, så skrev jeg CA 20 lapper, ikke akkurat 20..
  4. Benelli eier vel Franchi... Og er så vidt meg bekjent gode våpen sånn på generelt grunnlag. Fabarm er vel en sånn midt på treet produsent i fra Italia, og vil vel også være et godt våpen skulle man tro. Usikker på hvor de faktisk er produserte, men at de er satt sammen av deler som kommer i fra Tyrkia er vel ikke usannsynlig. Selv Beretta hadde vel våpen i en periode der delere kom i fra den kanten... Dog hadde jeg personlig gått for en Beretta eller Browning av de du lister opp her om budsjettet tilsier at det er innenfor. En Beretta 686MY19 eller en Browing 525 Nordic er meget gode bruksvåpen til ca 20 lapper.
  5. Har hatt både pumpe og halvauto... Både billige, medium og dyre O/U våpen. Konklusjon: Både billige, medium og dyre O/U hagler er bedre å skyte med enn pumpe og halvauto.. Ca like bombastisk som trådstarter. Vel, smak å behag er vel i denne verden like viktig som ellers, og egne preferanser. Selv begynte jeg med o/u i hine hårde dager, gikk så til pumpe via halvauto og tilbake til o/u da jeg etterhvert fikk noen år på baken. Treffprosenten gikk i alle fall betydelig opp for meg da det etter noen år ble å gå tilbake til o/u børse. Enkelt vedlikehold av et o/u våpen er også vestentlig lettere etter min mening. Forøvrig ganske få skyttere med halvauto å se på trap, sporting og leirduesti stevner rundt om. Hadde disse børsene vært best, så ville vel flere ha brukt de i konkurranser også skulle man tro..
  6. Der finnes jo noen links børser for salg, gjorde nå det sist jeg var på finn her forleden.. Kjenner en som fikk bøyd en stokk over til links engang, men det fungerte ikke som det skulle å stokken gikk vel til slutt nærmest over til right igjen. Usikker på hva budsjettet er tenkt til, men har sett både Beretta, Browning m.fl. i links for salg i senere tid.
  7. Som nevnt her så er det fullt mulig å tilpasse en stokk selv, om utgangspunktet er en "for høy" kolbe/kolbe med overslag. Kolben til børsa på vedlagte bilde her har jeg selv tatt ned 3-4mm hele veien i fra kam og bak, den er også pusset ned på anleggside for kinn for at jeg skal komme rett på skinna. Skal innrømme at det var med noe "skrekkblandet fryd" at jeg bega meg ut på det, men det ble både interessant og morro etterhvert. For å få riktig lengde på stokken i tillegg, så tilpasset jeg en Beretta kolbekappe som jeg hadde liggende, og for en liten "signaturgreie" så la jeg inn en 8mm tykk rød vinylplast mellom stokk og kolbekappe. Nøkkelen er å ta litt for litt, sjekke, å ta litt på nytt.. Da stokken omsider føltes å være rimelig god, så gikk jeg først over grovpussen med 240 papir(fra nettskjæring og bakover), deretter en puss med 800 papir, og til slutt finpuss med 1000 papir. Og da var det bare å finne frem stokkoljen.. Lag etter lag, og etter noen runder med olje så ble vel resultatet ganske så bra. Jeg treffer i vertfall rimelig bra med børsa, både på bane og på jakt.
  8. Han klager i vertfall ikke.. Og har selv skutt noen skudd med den på banen, uten at jeg synes det er særlig rekyl i den vs en 3,5kg o/u børse. Men så har en jo ikke akkrat veldig mye rekyl uansett med standard lerdueammo. Godt mulig at Beretta eier hele cirkuset, men det står uansett Benelli på løpet til Franchi børsa da..
  9. Vurderte frem og tilbake da jeg for ett år siden skulle kjøpe førstegangs børse til jr.. Er jo etter å ha "vaset" meg selv bort i pumpe og halvauto i yngre dager blitt en svoren tilhenger av O/U børser, og det er jo flere gode grunner til det. Vel, nå er jr foreløbig en ganske spinkelt bygd tenåring som sannsynligvis ikke er utvokst hverken i høyde, vekt eller i armene. Valget falt til slutt på en halvauto for hans del, en liten kamelsvelging der altså, men fordelene med en lett halvauto ift hans ergonomi veide til slutt tyngst... Når han blir stor, så skal han få en skikkelig børse! Valget falt til slutt på en pent brukt Franchi Fast One i kaliber 12/76 med 71cm pipe og utskifbare choker. - Kaliber 12 pga tilgjengelighet på ammo til både trening på bane, og til jakt. - En børse med kinetisk lademekanisme for redusert rekyl(Benelli som eier/lager Franchi børsene) til en lett og spinkel skytter. - Lav vekt med ca 2,7kg for kurant bærekomfort. - Kolbe kan justeres med shims for tilpasning. - Kurant investeringskostnad med 7000,- (nypris ca 9000,-) Dog har vi hatt et par runder på skytebanen, samt litt "tørrtrening hjemme" for å drille på hvordan man håndterer en halvauto både på bane og på jakt. Det er litt mer "greier" med en halvauto vs en O/U i så måte. Lykke til!
  10. Fikk anbefalt denne https://www.ahlsell.no/products/forbruksmateriell/kjemisk-teknisk-og-hygiene/oljer---fett---skjareveske/smoreoljer/10193701/ av en børsemaker, og kjøpte en flaske i dag men har ennå ikke prøvd den.
  11. Jeg er vel en av de som har "drasset" rundt på "alt for tung" børse i all tid... Men våger påstanden om flere hakk i kolben pr løste skudd enn en god del av mine "slankere turkamerater" under årenes løp. Startet som mange andre med en Star Baikal o/u, så en Rem 870 wingmaster, en Rem 1100, en Rem europa o/u, en Beretta 682(76cm løp) en Beretta SV10 prevail og nå en Flodman. Alle disse børsene ligger godt på plussiden av 3kg, men det er egentlig bare 682'n(3,65kg) jeg syntes ble for tung over en hel jaktdag i høyfjellet. Samtlige med unntak av 682 har hatt 70/71cm pipe, og som andre og har påpekt lenger opp her så er det etter min smak den beste løpslengden for jakt både i skog og fjell. Dog møtte jeg meg selv litt i døra da jr skulle ha sin første børse, og endte opp med en Franchi Fast One halvauto der på ca 2,7kg. Om jeg skal kalle det "unnskyldningen" for å gå på en lettvekter der, så setter jeg det på kontoen for rimelig spinkel 15åring som hverken er utvokst i høyde eller i armene pdd. Men, vær trygg, når han blir like stor som sin far, så skal han også få en ordentlig børse.. Teller forøvrig litt på knappene når det gjelder Beretta'n om jeg skal ha eller selge.. 2012mod Prevail 1 kjøpt ny av meg i juni 2012, 71cm ventilerte piper, stokk 373mm lang, 35/55 drop, 6stk optima HP choker, skeet, cyl, 1/4, mod, 3/4 og full. Manuell sikring, løpsvelger på sikringsfløy, bred skinne, original Beretta kuffert, chokenøkkel. Kjøpt og brukt primært som jaktbørse, noen mindre bruksmerker finnes. Pen børse i god stand. Ca 3,4kg
  12. Don't worry, I'll rest my case... Har tydeligvis tråkket på en vond tå her ved å være kritisk til bruk av termiske hjelpemidler ifm jakt, så "termisk avdeling" skal få fred, lykke til videre.
  13. Ja, no e det vel itj æ som "reagere" på "andres meninger" her da, har kun ytra min egen, OG åpna begge innlegga med "all respekt". Men vart plassert i bronsealder'n av enkelte i sci-fi avdelinga innpå her, å fikk ingen respekt tebake uten at det bekymre mæ i så måte.. Så får æ beklag at æ vart en smule sarkastisk med å nevn en drone. Svartkrutt og jernsikter.. Deinn va god.. Å i deinn grad det e snakk om "kjølhaling" så tåle æ det helt fint te tross for at æ ha trakka i bolet te morgendagens jegera her..
  14. Som første innlegg vart starta, med all respekt.. Å ja, det stemme det, æ har aldri holdt i en termisk spotter, men kjeinne litt te bruk av termisk utstyr.. Men for mæ bli det "pussig" hele konseptet, om det e aldri så my træning i "spotting" å like vanskelig å snike sæ innpå. Så får det værra opp te kvar enkelt så læng det e innfor lovverket. Det e et fritt land kor det e fritt fram å ha ei mening, samt å sei/skriv ka en mene. Men, ka bli det neste, flyg drone med termisk kamera over terrenget før en snik sæ ut.. So I dare to færra på jakt uten hjelp av termisk utstyr, bruke heller itj gps hverken på mæ sjøl elr på bikkje, kun brukt kikkert på reinsjakt å aldri på fuggeljakt, å te tross for det da, så har æ vilt i frysar'n så æ klare mæ godt. Skitt jakt!
×
×
  • Create New...