Jump to content

Akanozze

Members
  • Posts

    211
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Akanozze's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jeg har en Østsibirsk laika på 13mnd som jager fugl, mår, ekorn, elg, rev, grevling, mink, gaupe og har vist seg å være god på bjørn. Har losa detmeste, utenom gaupe da han ikke har fått kontakt. Hjort skulle ikke være noe problem, og det er med at en laika egner seg best som løshund er jeg enig i, men skulle fungere å bruke dem som bandhund og, tror mye ligger i dressur der. Noen grunn til at du ikke vil jakte hjort med løshund?
  2. Enig med Daniel-N, andre søkere som lurer på laika som jakthund trenger ikke tro at Geco5 har rett. Han har nemlig helt feil når han tror en laika er en dårligere jakthund enn buhund. Synd at en uten kunnskap kan skrive så mye dumt om rasen på nettet, sånn at andre mennesker som vurderer rasen får helt feil inntrykk av hva rasen egentlig er.
  3. Den som mener at laika ikke jager fugl må gå hjem og lese. De aller fleste jeg kjenner til som jakter med laika feller flere fugl hver sesong med sine laikahunder. Kan sende filmer, navn og kontaktinfo om man ønsker. Hørt om flere som har felt fugl for treskjeller enn for stående fuglehund i år, men det er irrelevant. Geco 5: Det du skriver om at fuglehunder er så flinke til å spore er fult mulig, men det er drøyt å påstå at de sporer bedre enn en laika, spesielt basert på den kunnskapen du har vist at du sitter på. Du lurer på om folk skyter fugl for laika, og da har du ikke gjort reaserch rundt rasen. Synd at du mener at buhunden i dag er et bedre alternativ om en vil haen allround jakthund, fremfor laika. Også en drøy påstand iom at du ikke har noen særlige kunnskaper om rasen. Jeg tar gjerne imot tips om jaktpremiert buhund. Jeg har hatt laika i 11mnd, og jeg tror aldri jeg kommer til å ha noe annet. Nå når jeg ser hvordan unghunden utvikler seg både ift jakt, men også det faktum at en 4åring hiver seg rundt nakken hans mens han spiser, og han legger seg ned og sleiker ungen rein i ansiktet(uhell på telttur), gjør meg sikker i min sak. Hørte om en som skøyt litt ekorn for sin buhund, men det var før krigen. Ikke hørt om noe senere. Edit: Ønsker TS lykke til med VSL! Fantastiske hunder med guts, og vanvittig gode og lojale turkamerater. Kos deg og nyt hunden, og du skal se du kjøper laika igjen
  4. Jeg har en laika på 13mnd som har losa ekorn, rev, elg, mår og storfugl. Kunne skutt mår hadde det ikke vært for at det var i september, storfugl om jeg hadde hatt småviltkort og elg om det var jakt der. Kunne også tatt ekorn om jeg hadde hatt småviltjakt. Laika'n min har ikke det beste søket enda, har vært rolig et par uker nå pga urinveisinfeksjon. I starten av sesongen jaga han opp til 1,5 km, men så kom sykdommen... Ulv er ikke noe problem, han blir tidenes skopusser. Fantastisk familiehund. Han har også vist veldig gode tendenser på bjørn, så at laikan ikke er en allrounder er tull. I opprinnelses landet (Russland) har de prøver for mår, ekorn, mink, fugl, bjørn og elg som jeg har hørt om, og jeg har vært borti hunder som er premierte på 5 forskjellige typer vilt. Om man kan reise litt vestover kan man få vanvittig gode jegere i laikarasene. Disse hundene avles med ett formål; jakt såpass effektiv at jegerne i Russland kan/kunne leve av dem.
  5. Fikk gjennomskytning, men det var bare ett bittelite hull, litt mindre enn inngangshullet. Skutt to stykker, samme på begge, og begge lå døde i smellen.
  6. Jeg ville gått for laika. Har en ØSL selv, på straks et år. Han har losa ekorn, rev, mår, han har losa flere skogsfugl, og hatt skuddsjans flere ganger. Han har losa elg og har vist god interesse for bjørn, og presterte veldig bra på permobjørn i Svinesund. Han søker ut mellom 300 til 500 meter, noen dager mindre enn andre. Hvis du skal bruke den på både stort og smått, ville jeg helt klart gått for laika. Da kan du få em duganes jeher til rev og grevling også. Dessuten er de, hvertfall alle de laikaene jeg har møtt er veldig snille med mennesker. Det er helt sikkert spetsene også, jeg kan bare uttale meg om laika Jeg vurderte også spets, men har hørt fra flere at spetsen kan bjeffe mye hjemme. Dessuten er laikaene, da kanskje mest ØSL, mye bedre til å trekke og å bære kløv. Edit: Laika fungerer myye bedre i snø Du blir sikkert fornøyd uansett hva du velger, men lykke til!
  7. Akanozze

    Laika

    Hvordan er det med laikaene rundt om? Lengter etter bilder og historier Min ØSL på straks 11mnd har losa endel ekorn, elg, grevling og mår. Har faktisk blitt noen små loser på storfugl også. Vi får vært i skogen ca 4-5 ganger i uka, og han blir bedre og bedre for hver gang
  8. Beklager OT, men hvordan får man norgeskartene på gps? Hvis noen vet hadde jeg satt veldig stor pris på å få vite! Evt på pm, for å ikke ødelegge tråden. GPS en er en astro 320.
  9. Min fine lille predator-pang
  10. En bonde jeg har jakta villsvin hos i Skåne sa at han under grevlingjakta kom over en grevling som var i ferd med å drepe et rådyrkje. Han tok grevlingen så rådyret kom seg unna.
  11. Noen tips til å få plasthubroen til å se mer livaktig ut?
  12. Ja, jeg lader selv og er på utkikk etter varmintkuler for revejakta, dog med .308w.. har lada 200grs Lapua Mega som en slags allroundkule, men hadde vært kjempefint med varmintkuler..
  13. Kanskje litt OT, og unnskyld for det, men hvor får jeg tak i enten 110 grs Sierra varminter, eller 110 grs v-max? Synes liksom de er utsolgt over alt..
  14. Tror nok jeg ville prøvd å finne ut hvor reven ferdes, og lagt åtet ikke så langt unna
  15. blir det en tråd for 2014/2015 også?
×
×
  • Create New...