Jump to content

Maxwatt

Members
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Maxwatt's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

20

Reputation

  1. Det er i sør Hedmark. Lange kløver er nok pga at dyret har ligget mye og ikke slitt dem nok. Så har problemet bare "vokst" for å si det sånn. Pels lus (eller heter det midd) er ikke uvanlig på rådyr. Det hadde lette diare symptomer, men uten nærmere undersøkelse er det umulig å si hva som var selve grunnlaget for sykdommen.
  2. Kliner til igjen. Denne gangen er det pelslus, avmagret, vond lukt og forvokste kløver.
  3. 6.8spc leverer grovt sett 40%mer energi i målet en 223, men er fortsatt behagelig å skyte med. Den er ballistisk sett veldig lik 308w med tanke på kulebane. Mener å huske at jeg har 8cm/4knepp opp på 200m og 18knepp på 330meter med jakt ladninga. Men den lider av dårlig tilgjengelighet på komponenter. Det er for tiden ikke hylser å få tak i og Lapua lager ikke hylser i dette kaliberet så man må ta til takke med hornady eller lignende..... Ladedata er stort sett bare tilgjengelig for amerikanske krutt og siden Hodgdon ikke lenger selges her så ser det ut til at jeg etterhvert må lade med vihtavuori og selv fylle inn de blanke feltene på kartet. Utvalget kuler ER labert. Men har man en gammel 222 med 1:14 eller 243 med 1:10 løp så er utvalget heller ikke noe å rope hurra for. Og min lette 243 uten demper gir mer rekyl enn jeg setter pris på.
  4. Jeg har både 222, 6,8spc og 243w og må si at 243 er det minst fornuftige kaliberet. 243 henger bare på greip om man har rask twist og skal skyte tunge kuler stygglangt eller sprenge rev med lette kuler. Den sparker omtrent som en 308w og brenner like mye krutt. Dyre patroner og dyre hylser.
  5. Det er helt utrolig at ingen har nevnt 6.5x47l. Den er et fornuftig kompromiss. Man får kvalitetshylser, godt utvalg av kuler og man kan leke med litt langhold. Men kalibervalg kommer vell tilslutt ann på hvor langt ned i kaninhullet man er villig til å rote seg. Går grensen ved å lade selv? Eller er man villig til å sitte å frese halser og forme hylser? Eller All Inn og lage egen villkatt ala 6.8x47l. Jeg ville gått for noe som Lapua lager hylser for. 6.8x47l høres morsomt ut. I DARE YOU! I DOUBLE DARE YOU MF....
  6. Hva med oppkrav. Der er vell relativt sikkert for selger?
  7. Men for å ta det tilbake til det opprinnelige temaet: Hva med en utfyllende reportasje i Jakt og Fiske med beskrivelse og bilder av dette så jegerne blir oppmerksomme på dette og vet hva man skal se etter? Jeg tipper 7 av 10 jegere ikke ville reagert hvis man fikk slikt i slaktet, fordi det er relativt ukjent.
  8. https://www.nrk.no/innlandet/jakthunder-kan-bli-smittet-av-parasitt-1.16251088 https://www.jaktojagare.se/kategorier/utrikes/fruktad-parasitsmitta-patraffad-i-norsk-alg/ Den saken her fortjener mer enn bare en liten notis.
  9. Er det ikke mulig å se om det sitter patron i kammeret på politiets pistoler når man drar tilbake sleiden?
  10. Der var'n Fabelaktig Mutsjo grasiass
  11. Er det noen som har gode tips til hvordan man beskytter ballene på hunder om vinteren? Etter 45min los i 12cm snø ble det blødende skrubbsår på ballene til den kortbente hunden min i dag. Det kan hende han har forfryst seg en gang og er blitt ekstra utsatt for skader av det. Jeg har sett litt på forskjellige dekken og slikt, men de er som regel åpne der under. Det må da være andre som har hatt slikt problem og funnet på en lur løsning. Og ja han har gitt samtykke til å legge ut bilde av stellet.......
  12. Jeg var i skapet og sjekket. På begge 412 som står der stikker stiftene ut ca 0.5mm målt med skyvelære. Kanske det bare er slik de er konstruert....
  13. Hvilken butikk i på Sørlandet var det som hadde agenturet på valmet? Og hvordan var det det med livstids garanti på dem igjen?
  14. Testet å tape fast en jd184 på kombiløpet og svinge litt på det for å føle på balansen. Det gjør ikke så mye med litt ekstra vekt og man kan få til ca 50cm løp, men demperen må ha diameter på maks 35mm
  15. Må og må....det hadde vært greit å slippe skam-kappet rifleløpet. Originalt er kombiløpet 60cm ja og det er i korteste laget for god sving på hagle skudd. Hva med å bygge om et hagle o/u løpsett? De er vell ca 70 cm. Litt ekstra jobb med ekstraktor og div. Altså bytte ut nederste hagle løp med rifle løp på ca 55cm.
×
×
  • Create New...