Jump to content

Muntjac

Members
  • Posts

    565
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Muntjac's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. Nei, ingen strikk skal strekkes - hverken holdestrikk eller trykkstrikk. Da blir nok dette høstens patron!
  2. Takker! Men passer ladedata til 150gns til 140gn kulevekt?
  3. Hei, er det noen som kan peke meg i rett retning for å finne ladedata for 140gns TTSX i 7x57R? Jeg finner ikke dette noe sted. Bruksområdet er «alt» storvilt. Skal brukes i en Merkel K1 kipp og en Merkel 96 drilling. Finnes det for øvrig noe som helst hold i ryktene om at homogene kuler ikke bør brukes i (moderne) brekkvåpen pga trykk?
  4. Ja, det ser ut til at Boble har rett i det, dessverre. Er det noe restverdi i en slik? Kan eieren like gjerne levere det inn til å bli spiker?
  5. Artig, og denne ser da ganske original ut? Er slike karabiner sjeldne? Har de historisk/samleverdi. Takk for hjelpen!
  6. Hei, kan noen fortelle meg hva slags krag dette er, samleverdi, historikk og eventuelt en pengeverdi? Setter pris på all hjelp og bistand! Våpen funnet i forbindelse med booppgjør.
  7. Mulig du har googlet selv, men jeg ble litt nysgjerrig og gjorde noen søk. Her står det en del, ser jeg, også prisantydninger på markedet i USA. http://www.guns.com/2014/04/09/winchest ... llery-gun/ http://www.justanswer.com/firearms/7ayv ... arrel.html http://www.gunbroker.com/All/BI.aspx?Ke ... er+.22+WRF) http://homesteadfirearms.com/appraisals/1890/
  8. Et argument for 7x57r er nok at det er lettere å få solgt, om du bestemmer deg for det senere.
  9. Hei, Våpenet er en Merkel 96k, og riflestigningen vet jeg rett og slett ikke. Har tidligere hatt en Fair kombi i 7x57r, som også var svært presis. Nå lader jeg opp med Norma fmj 150gr og Oryx 156gr. Jeg har egentlig ikke eksperimentert med noe annet enn kruttladningen. Jeg bryr meg stort sett lite om kaliber, og vil ha færrest mulig kombinasjoner og gjøre livet mitt så enkelt som mulig. Litt rekyl er det i i min børse, men ikke voldsomt.
  10. Har sjekket nøyaktig det samme. Her er svar fra j&F. Det ble for dyrt for meg, men er altså mulug. "Hei Da må kikkerten din ned til fabrikk, og blir borte i ca 6 mnder Koster mellom 4 og 5000. Vennlig hilsen Best regards Egil Haugen Jakt & Friluft Arendal As"
  11. Hvorfor så lette kuler til fugl? Jeg har en Merkel 96k i 7x57R, og lader Normas FMJ til samme treffpunkt som Oryx. Det er utrolig praktisk, og erfaringen med kula er at den dreper og lager bare et lite hull. Kjøttskaden kan ikke bli mindre. Jeg vil tro at fordelen med en lett kule ifht kulebane er teoretisk på de avstander du vil bruke drillingen på, eller? Min erfaring begrenser seg til under 10 fugl, og ingen avstander over 130, så jeg er åpen for å lære.
  12. Hvordan kan du tolke dette slik Tja, det skal vel ikke mer enn en feiltolkning eller skriveleif til. I mitt hode hørtes det korrekt ut. Takk, korrigert opprinnelig innlegg.
  13. Jo, det er justerbart. Noen som har/finner manualen som beskriver hvordan?
  14. Har samme problem med min, og liker heller ikke snellert. Har lurt på å gå motsatt vei, og forsøke å sette snellerten så tung som mulig (1kg?). Da kan jeg kanskje få et veldig bra snellertavtrekk, og et ok vanlig avtrekk med litt polering fra en børsemaker. Hold meg gjerne informert om hvordan du løser dette.
  15. På jakt synes jeg det går greit uten hørselvern, selv om man sier det er en risiko for hørselskade også med lyddemper. På bane er det uansett ikke et tema siden det er andre skyttere der.
×
×
  • Create New...