Jump to content

Jamt

Members
  • Posts

    1,194
  • Joined

  • Last visited

About Jamt

  • Birthday 04/08/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jamt's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ser ut som det begynner å ta seg opp emd deltagelse på jaktfelt stevnene rudnt. Det var rekord med 128 deltagere på Norheim i dag, men desverre kolapset elgen igjen. Vi håper på god deltagelse til helga som kommer vi også.
  2. Det er på Knivsland 1 mai i år også
  3. Se mot tyskland. Der mener jeg det er blitt ilagt forbud mot bly i rifle ammo i enkelte delstater. Er store protester der fra jeger standen, me npr nå så har ikek det hjulpet. Så hvsi de større landene i europa innfører så tror jeg "eu dilteren" Norge følger etter.
  4. Trg. Østby skal på villmarksmessa og "vi" i LB jagtrejser skal forhåpentligvis dit . Så bare kom innom. Sven (en av oss 2 jakt konsuletene) Reiser ned til kazakstan nå i mars. Så regner med han har litt og fortelle om turen på messa
  5. Er vel en 1-8, v8 på gang sises det
  6. Hehe en god sammenligning. Tenker mest på ei lykt til å lyse på jordene med når en kjører rundt og speider. Og ei lykt til ettersøk på børsa evt på hode. Har ei billig 12 volts lykt i bilen, men kunne tenkt ei som lyste klarer, den er vel ei 50 watts pære i. Får sjekke litt rundt
  7. Såpass. er det "bare" å bestille av han? Hva slags batteri kapasitet kan en få på noe slikt noe. Den led lenseren er tung er vel pga batteriene.
  8. Er ikke så veldig bevandret i lommelykt verden, men en på elgjakt laget hadde en led lenser xr 21.2. er det noe av det råeste en kan få for tida. den virket litt tung. men lyste virkelig godt. men 4-5000 var jo lit stiv pris-
  9. Brukt 250 grains accubound i 9.3 en i 2 år nå. og har skutt noen elg med den. og de har vært veldig fine, men her tusler det avgårde i 710 m/s. Har nå handlet inn 140 grs til 6.5 en. brukte oryx i både 180 og 200 grs før dette, dette i 3006, pr nå så er total bilde bedre med accuen. Men nå er ikke grunnlaget så stort enda. Blir å teste 140 grs på hjorten om noe ndager, håper det blir noen slakt og se på da
  10. Ikke fulgt helt med på hele tråden. Men det med avtrekk og klikk med r8 er helt mulig. Hadde ne slik sak på drivjakt i jan. Skutt 1 hjort og skulle skyte neste og med ufulstendig ladegrep så kommer et klikk og hevarmen "detter" på plass fremover. Må da ta nytt ladegrep. Et såviddt synlig merke i tennhetta på den patronen som stod i kammeret ved det dårlige ladegrepet. Når det gjelder den ene sprengte blaseren så var vel den ladet slik at det var et overtrykk på 40 prosent mens blaseren skal tåle overtrykk på 30 prosent etter meg fortalt av en kyndig mann.
  11. Jamt

    hareoppdrett

    skal sjekke i morgen. en kjenning driver med oppdrett. Er usikekr på om han har noe nigje nfra de siste kullene
  12. Nylig blitt agent for et dansk jaktselskap (lbjagtrejser) Og dette tema har nå blitt tatt opp både når det gjelder lyddemper og halvauto. Når det gjelder demper fikk jeg beskjed av selskapet via den polske agenten at det kan gis inntil 8 års fengsel for bruk av lyddemper i Polen. Har ikke hørt om noen som har blitt tatt for det, men mulig det skal håndheves mer nå. eller om de letter på det er usikkert. Det kom også en ny versjon av våpen loven i Polen sommeren 2013. Som også svært få har hørt om. Der ble det vedtatt at det kun er lov til å ha 2 skudd i magasinet og ett i løpet på halv auto( som i Norge) Har blitt veldig populært bland nordmenn og bruke halvauto i Polen på drivjakt, mange med 10 skudds magasin. Her har jeg heller ikke sett noen som har fått kommentarer eller blitt bortvist. Men loven er slik så vil tro den dagen kommer hvor det håndheves.
  13. Jeg bruker ikke mer enn 57.5 grains i hylsa. men det er WV140. Er ikke helt sammenlingbart. Da er hylsa nesten full. Tusler avgårde i 710 m/s. det holder i massevis som elgvelter. De er nokså myke de kulene så veldig fart i de vil jeg tro ødelegger mer. Har veldig god erfaring med den hastigheten og de kulene.
  14. Jeg har allt av forsikringer og bank i gjensidige og i tillegg fagforenings avtale. Så ingen forsikringsselskap greier å matche forsikringene i tillegg så får jeg tilbakebetalt ca 3000 i året i utbytte. det må også regnes med. Så jeg sendte en mail om forespørsel om pris på min jemthund. (har den gamle if avtalen på den) Og fikk til svar at jeg hadde så god avtale at de prosentene utgjorde ingen forskjell på hundeforsikringen. Men pga alt det andre jeg hadde så var det avslag på 1000 kr i året på full forsikring. Og da ble prisen 1700 kr året. hva andre gir vet jeg ikke, men agria hadde godt over 2000 for samme dekningen. Den gamle if avtalen var nok så god at de ikke kunne fortsette med den. under 4000 for 8 år med forsikring og automatisk oppgradering.
  15. Har ikke hatt rev på åtene i hele vinter. Men håper den kommer snart. de er rundt. Men nå begynenr det å bli mye snø så nå dukker den nok opp snart. Hadde 2 inneringet i dag (trodde vi) men de lurte oss i dag. ny sporing i morgen. Så da blir det plott og finne slipp på spora så får vi se.
×
×
  • Create New...