Jump to content

Jegermeistern

Members
  • Posts

    8,777
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    92

Jegermeistern last won the day on April 8

Jegermeistern had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

6,584 profile views

Jegermeistern's Achievements

GreatGrandMaster

GreatGrandMaster (16/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

3.2k

Reputation

  1. - praktisk talt ikke drap, nei, og hvertfall alt for lite til å kunne dra noen signifikante statistiske konklusjoner fra. Det eneste som har økt utvetydig, i forhold til for 20 - 30 år siden, er de "næringsdrivende" som skyter på hverandre, som oftest uten å greie å kverke de/den de skyter på.
  2. - og for å fortsette: I "Klassekampen" skriver Bente Aasjord om "Hold kjeft-klubben": https://klassekampen.no/artikkel/2024-04-16/hold-kjeft-klubben (Hvis den er lukka for ikke-abbonenter, kan jeg tjuv-kopiere, og legge ut). Masseturismen kunne kanskje vært til å tåle, hvis den hadde kastet av seg, økonomisk, for norske utkantsamfunn. Men Bente viser til dette paradokset: Og hun konkluderer slik:
  3. Dette har fagfolka @nhd og @Skaubjønn svart på tidligere i tråden. Kortversjonen er at en eventuell attest gjelder til innehaveren har gått ut døra. Fagfolka avviste dette allerede etter Gjørv-kommisjonen. Nå har vi jo fått enda et gjengattentat blant "næringsdrivende" i en viss bransje i hovedstaden: https://www.nrk.no/stor-oslo/politiet-rykket-ut-til-en-voldsutsatt-tenaringsgutt-pa-bryn-i-oslo-1.16845321 De har ikke funnet noe våpen, sies det. Oslo-ordføreren mener politiet må få mer ressurser. Men ingen nevner spesifikt mengden av ulovlige våpen som folk i denne bransjen tydeligvis har adgang til. Eller var det kanskje en Tikka T3, kjøpt på tilbud på XXL, som ble brukt?
  4. Og da kan vi jo se litt på virkeligheten bak det som kommer "rett fra Kina!: https://www.nrk.no/ytring/med-en-prislapp-pa-134-kroner-topper-denne-genseren-salgslisten-1.16839441
  5. Hvis vi lager en gjettekonkurranse om hva dette er for slags våpen, vil alternativet "Belgisk våpen, "no name"-produksjon" gi lavest odds. Det kan godt finnes identiske våpen, der norske forhandlere har slått inn navn, og solgt våpenet som "sin" produksjon. (noen som kjenner igjen kinesisk optikk, musikk-instrumenter m.m.?). - og ganske uegnet til det meste av hagl-jakt. Men det var slik "folk flest" ville ha haglene, man "siktet" som med ei rifle, og kastet ikke bort ammunisjon på å skyte etter vilt i bevegelse.
  6. Jeg har lest artikkelen, og jeg har ganske god greie på genteknologi. "Art-definisjonen" er fortsatt at to individer kan få fruktbart avkom. Derfor er (de magiske) ville ulvene og veske-hundene samme art (Canis lupus). Når man utfører genredigering, som blir mer og mer presis, og som kan beregnes stadig bedre med stor data-kapasitet/KI, får man "et-eller-annet". Hva dette er, eller blir, er langtfra definert. Og hvordan det vil opptre i de omgivelsene det var tiltenkt, for ikke å snakke om de omgivelsene det ikke var tiltenkt, er det ikke lett å forutsi. Enten det gjelder en liten organsime som øker nitrogenbinding i gress, en "gjenskapt" mammut, eller en krysning mellom mygg og blåhval (150 tonn kommer flygende, for å suge blod av deg!). Skaperne av vår nye krysning, enten man kaller den mammut eller elefant, er ute etter mer penger, for å utvikle "vesenet". De som sitter på store pengesummer (i Lugano?), bør jo vurdere "cost/benefit" av et slikt tiltak. Kanskje kan en slik skapning overta for reindrifta i Finnmark? Eller settes ut i Trysil, siden elgbestanden der er halvert? Hvis jeg, som grunneier, skal lage "bestandsplan" for et slikt vesen, er jeg usikker på om mine 2.000 dekar monner i særlig grad. Jeg tror faktisk jeg, i samarbeid med naboene, fortsatt satser på rådyr og elg!
  7. Jeg nevnte Hagtvedts påstand om "forfall" i akademia, og i allmenndannelsen. Som botemiddel foreslo han 9 tiltak, tre av dem var: - gjeninnføre den gamle "forberedende", dvs. et semester ex phil, gjeninnføre skriftlig eksamen (hjelpemidler: Penn og papir), og gjeninnføring av muntlig eksamen. Det har jo kommet fram at det er folk som har gjort det til en "lønnsom levevei" å skrive eksamens-/ grads-oppgaver for andre!
  8. Og når universitetet skal vurdere mengdevis av ganske like besvarelser (i et "tullefag") samtidig, kan jo noen slippe gjennom, sjøl om de er plagiert fra andre kilder. Og da skal det ikke være mulig å endre det i ettertid, i følge advokater: https://www.nrk.no/nordland/advokat-marianne-klausen-mener-nord-universitetet-ikke-kan-annullere-kjerkols-masteroppgave-1.16835907
  9. Om 4 år kan du jo bestille en, hvis du har et ledig "habitat": https://www.nrk.no/viten/hevder-a-kunne-gjenopplive-mammuten-_-norsk-forsker-skeptisk-1.16836208 Så får vi jo ta den vanlige diskusjonen, om hva som er "opprinnelige arter", kontra "innførte", eller "GJEN-innførte". Og om de har kommet "på egne bein", eller via mystiske, mørke kassebiler. Mammuten har hvertfall vært her før: https://www.otta2000.com/mammut/mammut.htm
  10. - og nå er det blitt politikernes mer eller mindre fortjente akademiske grader vi har rotet oss bort på! I den forbindelsen går det en debatt for tida, om forfallet i akademia. Det startet (i denne omgang) med en kronikk av Bernt Hagtvedt i "Klassekampen". Han skrev blant annet at "allmenndannelsen er skutt i filler". Som professor får han spørsmål fra studentene om hvem LO er! Og han spurte hvor mange hundre som skulle "forske" seg til en mastergrad på et uklart tema som "kvalitetsledelse". Torgrim Eggen kommenterte Kjerkols akademiske bragder som "klipp-og-lim og plagiat". Og fortsatte: "Mest sjokkerende er kanskje at avsnittene som er plagiert, består av rein svada og tåkeprat". Angående eventuell avgang, skrev han følgende: "Alt dette på grunn av en attest på at hun på et gitt tidspunkt skal ha behersket et tullefag".
  11. Hva er en marinesoldat? Er det en Google Translate oversettelse av Marines? Her har du en:
  12. Disse produktene kan være like bra (eller like dårlige?) som mye av det andre som kommer fra østen (eller, for "norske" produkter, i beste fall fra øst-Europa eller Baltikum). Jeg ser ikke bort fra at jeg kunne kjøpt ei bukse derfra, når enda ei jaktbukse har blitt utslitt. Det er mulig firmaet har en gjennomtenkt markedsstrategi, og bruker "sosiale medier" aktivt. Men når det gjelder (vi få) brukere av dette forumet, er vi, for en stor del, ekte "GGG" (ikke ammo-merket), som vurderer alt fra komplette "best-guns" til tennhetter og fyrstikker med en stor porsjon sunn skepsis. For sånne som oss, kanskje i motsetning til de som slavisk følger alskens "influensere", virker det ikke særlig overbevisende, når det plutselig dukker opp mange nye brukere, som lovpriser et nytt produkt, som de knapt har rukket å pakke opp fra eska, med en iherdig glød, og en inderlig overbevisning, som overgår nyfrelste kristne på et vekkelsesmøte med Billy Graham.
  13. Sist vi hadde så mange nye brukere i en og samme tråd, var da forumet startet opp, 1.desember 2007!
  14. Hun skal jakte bever, selvfølgelig (jakttid 1/10 - 30/4). Det minner meg om en replikkveksling fra en rettssak i Oslo på slutten av 1950-tallet: Aktor leser fra en påstått usedelig trykksak: "Han strøk henne over beværp-elsen". Den tiltalte usedelige forfatteren rekker opp en finger, og korrigerer: "Bever-pelsen". (For de uinnvidde: Fra rettssaken mot Agnar Mykle og Harald Grieg for utgivelsen av "Sangen om den røde rubin").
  15. Jeg har ikke vært i Rondane vinterstid etter at Tik-book-gram-alderen inntraff, så jeg vet ikke hvordan det er der nå. Jeg kan tenke meg at det er verre (lettere tilgjengelig) på vestsida av E6. Når noe "tar løs" på "sosiale medier", kommer folk fra hele verden for å vise sin dumhet, enten det er ved å gå på hengeskavler i Lyngsalpene, legge i vei til Trolltunga i sommerklær vinterstid, eller trosse stengsler på Reinebringen: https://www.nrk.no/nordland/1600-turgaere-har-trosset-kjetting-og-advarsler-opp-til-reinebringen-1.16835892
×
×
  • Create New...