Jump to content

Kim

Members
  • Posts

    661
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kim's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Les om "artillery hold" feks for å se tips om holding. Hva slags kikkert og montasje har du på børsa? Kikkert og 48 kan være litt krevende for montasje og kikkert. De er ganske brutale med original fjær og stempel. Jeg har ei snillere Maccari fjær i min. Trenger ikke mer enn 270-280 m/s. Det er ofte "sånn passe raskt" til at en ikke herjer for mye med kulene og det er generelt lettere å få presisjon med fart rundt der enn godt over 300 m/s.
  2. Når det er så mye ville jeg vært skeptisk til jobben. Ignorant her inne har gjort forsøk med å legge noe imellom på brystingen mellom pipe og demper. Ikke mye som skulle til for å "bøye" pipa ytterst om jeg husker rett. Egentlig samme som rotorhead skriver her oppe. Har ei børse med tre forskjellige piper. kort, lang og litt lenger (49,66 og 77 cm), ingen av de endrer treffpunkt stort mer enn et par klikk med en Ase Utra SL5 ståldemper på 450 gr på tuppen.
  3. Lapua hylser er tykke, men er kammeret skjært for det så går det sikkert greit. Jeg dreier av litt på mine, men ikke mer enn at de blir jevne. Med gløding en gang i blant holder de veldig lenge. Mistet tellinga på 18 omladinger. Trimmet for første gang da. Gått stort sett med 123 Scenar i rundt 875 m/s. Koseladning. Lapua lager jo hylser nå, så en trenger jo ikke bale med dreiing om en ikke vil. Den er et hakk under x55'n ytelsesmessig. Sånn er det bare. Men har man halvkort, jeg har en TRG som tar 75mm patroner, så er det en grei løsning for å ha noe med mindre rekyl og noe med bedre flyveegenskaper enn .308.
  4. Ja, nettopp, han ødelegger den... og hylsene! Funksjonell børse som bør få leve, og fine hylser. Da blir jeg litt IRR når de ødelegger sånt.
  5. Kjente jeg ble irritert av å se videoen.. dustefyr! Men, tror mye av grunnen til at det går såpass bra er .338 hylsene. De er veeeldig solide i bunnen.
  6. Siden vi er inne på Para. Noen som vet hvor det går å få tak i magasin til en P18?
  7. Kan du henvise meg til forskrift, veiledning, lov, reglement eller annet gitt ut av noen som styrer der det står at også treningsskudd må dokumenteres av NJFF eller DFS lag?
  8. Finner ikke at de trenger avtale med DN/MD for dokumentasjon av treningsskudd, kun skyteprøve noe. Det er det bare DFS og NJFF som har. Det er derimot ikke tillatt med treningsskudd fra våpen som ikke er godkjent til jakt.
  9. Ikke viltloven. "Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst" Den sier: "§ 15.Våpen under jakt og felling Under ordinær jakt og felling kan det bare brukes rifle og haglevåpen med ladning av krutt. Under jakt og felling er det ikke tillatt å bruke pistol, revolver, halvautomatiske våpen av militær karakter eller helautomatiske skytevåpen." Unntakslista i "Forskrift om forbudte skytevåpen og godkjente halvautomatiske skytevåpen" definerer antakelig hva som er militær karakter og ikke. Og den lister opp tillatte våpen, fra idag, også Garand. Det er det gamle samlerundskrivet fra 2010 som sier : "3.6.2 Våpen av militær karakter Begrepet «våpen av militær karakter» benyttes i forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst § 15 første ledd hvor det fremgår at det ikke er tillatt å benytte halvautomatiske våpen av militær karakter til jakt. Direktoratet for naturforvaltning avgjør hvorvidt et halvautomatisk våpen skal regnes som et «våpen av militær karakter» eller ikke. " For meg er det åpenbart at en forskriftsendring datert i dag, trumfer et rundskriv fra 1010. At en Garand er ei tung stang å hale på jakt er noe annet. K Se på den han mente. MD din med veileder... Haff Vil helst være enig med deg. Jeg drar i skauen med den jeg, og så ser vi. Og, jeg gleder meg til jaktfeltsesongen! Og løpende elg! Dette blir gøy!
  10. Ikke viltloven. "Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst" Den sier: "§ 15.Våpen under jakt og felling Under ordinær jakt og felling kan det bare brukes rifle og haglevåpen med ladning av krutt. Under jakt og felling er det ikke tillatt å bruke pistol, revolver, halvautomatiske våpen av militær karakter eller helautomatiske skytevåpen." Unntakslista i "Forskrift om forbudte skytevåpen og godkjente halvautomatiske skytevåpen" definerer antakelig hva som er militær karakter og ikke. Og den lister opp tillatte våpen, fra idag, også Garand. Det er det gamle samlerundskrivet fra 2010 som sier : "3.6.2 Våpen av militær karakter Begrepet «våpen av militær karakter» benyttes i forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst § 15 første ledd hvor det fremgår at det ikke er tillatt å benytte halvautomatiske våpen av militær karakter til jakt. Direktoratet for naturforvaltning avgjør hvorvidt et halvautomatisk våpen skal regnes som et «våpen av militær karakter» eller ikke. " For meg er det åpenbart at en forskriftsendring datert i dag, trumfer et rundskriv fra 1010. At en Garand er ei tung stang å hale på jakt er noe annet. K Se på den han mente. MD din med veileder... Haff
  11. Hvor i viltloven står dette? Kunne ikke finne det i gjeldende lov, ei heller i forskrift om jakt osv.. Etter alt jeg har klart å lese meg til er det bare å få skutt opp med børsa og ut i skogen.
  12. Hvor kjøpte du bushnellen? Burde hatt en på 10/22'n jeg også.
  13. Møkk... Kanseller alt for min del. Kalender er noe dritt.
×
×
  • Create New...