Har lyst til å prøve å speke elgkjøtt og lage diverse retter, å dele resultatet, håper andre også gjør det.
Fant ei oppskrift på speking av lårtunge, forsto den ikke helt, noen som kan hjelpe?
Speket lårtunge av elg
Kokk: Wenche Andersen
Dette trenger du:
1 stk lårtunge avelg
salt, grovt
sirup
Slik gjør du det:
Det kan være en fordel å fryse ned og tine opp lårtungen før den saltes og spekes. Legg lårtunga i et kar og dekk med grovsalt. Varm opp sirup og smør utover hele tunga. La den henge ev ligge kjølig i ca 5 døgn, avhengig av størrelsen. Kjenn på konsistensen etter hvert, den skal ikke være for hard og heller ikke for myk. Ferdig speket får den en fin burgunderfarget kjerne. Kan spises straks eller fryses ned. Server med flatbrød, rømme smakt til med rørte tyttebær eller tranebær og flatbrød.
Her kommer mitt spørsmål :skal strupen oppå saltet, eller før saltet?