Jump to content

Tom Løkås

Members
  • Posts

    412
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tom Løkås's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det må vel la seg gjøre etterhvært.
  2. Har røkt mat i noen år og dette oppdages selvfølgelig og det oppstår etterspørsel og ønske om å kjøpe. Da nytt og større røykeri er klargjort så lurer jeg på hva kilospris på kvalitetsrøykelaks bør være? (Jeg kjøper laksefilet rett fra oppdrett/slakteri og denne er av beste kvalitet som ellers går til eksport)
  3. Ja har ei julakvern av den store typen. Sjuk en fanskap som veier noe sinnsykt. Denne maler raskt og effektivt. Hatt i 2 år og digger den selv om den er litt stor, fordelen er at 15 kilo elg er igjennom så raskt at kverninga blir en bagatell. Litt plunder med å smøre inn deler med matolje etter bruk men verd det.
  4. Ja er ikke enkelt dette Her må det etterforskes litt. 22-250 blir i drøyeste laget da jeg vurderer å selge 308'n og kjøpe i kaliber som kan brukes til matvilt også og opp til rådyr på forsvarlig vis. Så 223 er absolutt aktuelt men det som sliter meg litt er trangen til å ha ekstrem presisjon. Går det ikke å sette 5 skudd i snuseska på 150m er det ikke brukbart. Så mini-14 planene må nok diskuteres med en børsedoktor..
  5. Kaliber er 308. Vurderer å kjøpe mini 14 til revjakta å da blir jo kaliberet 223.
  6. Trenger noe som virkelig går i støv ved treff. v-max synes jeg er litt treig. Noen som har noen gode forslag? Jeg har søkt men finner ingenting som virkelig er laget for å bare gå totalt i oppløsning ved treff.
  7. Kammerets knivmakere kan nok hjelpe deg her, jeg selv driver ikke med kydekshylster men mener å ha lest noe her på kammeret. Du får sikkert respons snart
  8. Det er et punkt som veier tungt hos meg: 1: følge gjeldene lover etter beste evne. Noe behov for kul rifle har jeg ikke men praktisk i bruk og presis er nok det viktigste. Vurderte faktisk en mini14 og få gått over mekanisme og bytta til tungt kvalitetsløp.. fy faen hvor man lider.. Når det gjelder utøya osv, så er jeg dritt lei av å høre om det. Kjenner noen av de som var der og kom seg derifra og de har jeg hatt lange samtaler med. Ingen av dem klandrer noe annet en gjerningsmannen selv.. punktum.
  9. Har prøvd å ringe å ringe i forb med kjøp av våpen til ca30,000,- Men siden de ikke svarer og denne tråden bekrefter total hjernehinnebetennelse hos winge så får man lete etter annen leverandør Snakket om å grave ned egen bedrift!
  10. Kaliber ble 308. joda den ravna blir faen så liten på 800m. I første omgang må jeg bo på ladebenken og drive ammotesting med temperaturtesting osv.. foreløpig samler det godt så tiden får vise, skal skytes på pistolbanen og innimellom
  11. Jeg vet vi har en del forunderlige lover og regler men spekulerer littegrann. Jeg vurderte en mini14 til bruk på reveåta og muligens rådyr, Har 308 i dag men er mer storviltbørsa det. Så tenkte på en hendig sak med muliget for kjapp oppfølgning uten at det skal koste skjorta. Kom frem til at mini14 skulle være grei til det bruket. Så begynte jeg å søke etter en mer egnet stokk som helst skulle være justerbar... Da lærte jeg mye nytt, blandt annet at man får stokk til rugern som gjør den latterlig "millitær", problemet var at dette var den stokken jeg fant som virkelig var justerbar i lengde og for kinnkontakt. Her er en link til stokken: http://www.archangelmanufacturing.com/2 ... -sparta-3/" target="_blank Men så sitter jeg med følelsen "kan dette virkelig være lov?" Etter mye leting og tolking i lover og rundskriv er denne stokken lovlig siden den ikke er innfellbar eller en vesentlig endring av selve våpnet da det kun er stokken som byttes. Så var det militert utseende/våpen ment til militært bruk, da er det jo våpnets egenskaper man snakker om som f,eks endring fra pistol til rifle og omvendt, endring til helautomatisk ild osv. men hallo i luka? Hvilken politimann eller oppsynsmann ville ikke reagert? For ikke å snakke om de som måtte se meg med denne riggen på rev/rådyrjakt?? Det selges også slike modifiserte mini14 på finn.no Alt i alt tviler jeg på at jeg tør å satse på en slik stokk og heller leter videre men sitter igjen med noen spørsmål. 1: er dette virkelig lov? 2: har noen erfaring med bruk av slik stokk? Søppel/bra? 3: noen som vet av bedre alternativ? Både mtp stokk og våpen. Starter sikkert noen sider diskusjon nå men vær så snill vi holder dette seriøst og alvorlig selv om vi sikkert er flere som driter i hvordan våpen ser ut eller hvilket kaliber bare innehaverne er oppegående.
  12. Brukte a-tec zin salongdemper på min hatsan at44-10.. ble helt stille. Anbefales.
  13. Tom Løkås

    Stevens 200

    Savage er søppel... har hatt og levert tilbake.. Skal du ha samlinger må du kjøpe kvalitet. En billig og bra rifle med mye skryt er howa. Litt opp og browning a-bolt og x-bolt er også gode rifler. Skal du ha enda bedre er 200 str med tungt løp i en grs stokk flott rigg. Så er kvalitet på kikkert og skytter neste steg. Er MANGE flere rifler og alternativer de over er de jeg har gode erfaringer med innenfor et normalt budsjett.
  14. Har investert i en g34 og skal til med litt ammotesting. Det jeg lurer på er andres erfaringer med 9mm og glock. Presisjon? Funksjon? Skyter for det meste som "mosjonsskytter" Jeg har fått prøvd 147grain geco fmj og min 34 likte ikke denne mens tanfoen elsker dem. Noen sier tunge kuler er tingen noen det motsatte. Da jeg må bestille ammo og dette koster en del i frakt tenkte jeg å spare meg for kostnaden med å prøve en drøss og se hva som ble bra og heller koke det ned til å bestille noen få typer. Derfor hadde jeg satt pris på det om noen ville dele sine erfaringer.
  15. Ja på 800 meter er det ikke blitt. Rigg er kjøpt og ladeutstyr mangler. Det ble slik at det ble mekanismen til en howa og et litt tykkere løp en normalt. Alustokken ble ikke ferdig så intil videre er det en grs stokk som brukes. Samt en 20 moa skinne og en 3-12 kikkert med rikelig og gå på justeringsmessing Planen er å bruke denne frem til at jeg føler jeg skal gå opp i kvalitet og toleranser. Hva det da blir får tiden vise. Men jobb og unger tar mue tod akkurat nå så går ikke så fort som jeg ønsker, men ungene først.
×
×
  • Create New...