Jump to content

Joika

Members
  • Posts

    600
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Joika last won the day on October 10 2023

Joika had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Joika's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

158

Reputation

  1. Trådstarter får ringe dem å spørre om han kan få pakken med dette siktet,mot et pålegg på 1 krone på prisen. https://www.jaktogfriluft.no/jakt/optikk/kikkertsikter/zeiss-conquest-v4-3-12x56-bel-60
  2. Tja,når du plusser på frakt,25% mva og postens fortollingsgebyr,(nok299), så kan det nå ikke være rare fortjenesten han har.
  3. Joika

    Tikkaklubben

    Metalldetektor kan jo å være en fin ting for å lette letingen.
  4. Antall cm treffpunkt forskyves får du ved litt enkel regning: tykkelse shims x avstand mål / avstand baser Altså 0,03x10000/8,38= 35,79 (alle mål i cm) Hvis du vil slippe å bekymre deg for antall knepp tapt,legg en like tykk eller sågar litt tykkere shims på bakerste base. Hvis du vil regne på det også: Tykkelse shims = utslag mål x avstand baser / avstand mål (For enkelhets skyld,bruk alle mål i cm) Siden jeg ikke vil utsettes for Olesøns vrede,legger jeg ved et bilde av en selvgjort cerakotejobb.
  5. Joika

    Elgjakta 2023

    Etter å ha tittet på gårdagens værmelding som lovte vind og regn til i dag, ble det bestemt at jaktlaget skulle hive seg rundt å prøve på siste dyret. Hvorfor kose seg på post i fint høstvær, når man kan nyte uante mengder dihydrogenmonoksid og nordavind fra alle kanter, ser ut til å være jaktleders filosofi. Heldigvis blingset meteorologisk på varselet, så det ble en fin dag på fjord og fjell. Uansett 1,5 åring evt kalv, hva som enn måtte komme først ble avtalt og poster satt ut. Dyr nr 5/5 ble felt med 12 gram lapua mega i ruslefart, inn høyt rett foran bog og ut gjennom bogfjøl på motsatt side, med knall og fall som resultat. Unge lovende Joika(50) slår til igjen. Kalv og Tikka M595, sistnevnte behørig cerakotet av undertegnede. Hva skjer med prosjektilet etter at jobben er gjort? Her er et mulig svar: Som man ser er fluktstrekningen dramatisk Alt i alt så må jeg si meg meget fornøyd med årets jakt, været kunne saktens vært litt mindre nedbørspreget, men når jeg var så heldig å få felle 3 av lagets 5 dyr kan jeg ikke klage.
  6. Joika

    Elgjakta 2023

    Nja,hadde du kommet på lørdag å sagt det til meg,tror jeg kraftuttrykkene hadde sittet løst.. Dagen startet slik: Par timer etterpå: Fornøyd jeger: Men skal ikke klage,en uke tidligere fikk jeg en dobbel på et par minutter. Kalv,75kg: Man ser hvor lapua megaen har kommet ut. Okse,195kg: Stroppet og klar for frakt ned til fjæra: Bratt.. Lenge leve akebrettet,det er gull.
  7. Joika

    Mp40 Scmeisser

    Må bare spørre,er det ikke en mp-38 på bildet?
  8. Muligens en kort .577 Snider laget av kaliber 24 haglepatron.
  9. Antar det er raier for å henge opp kamonett,de ser noe tynn ut for å bære en stridsvogn på vel 40t. Jeg tror den blå løven er en brølende leopard og nr er taktisk merking, esk1/tr1/vogn3.
  10. Italiensk merking: https://www.shotguns.se/html/italy.html Forøvrig foreslår jeg at du legger ut bilde av merking,så kan muligens en av hagleguruene her inne svare. BP betyr at haglen er laget 2001. PSF med 2 stjerner er trykktestet til 17637psi.
  11. Les litt her: https://www.klikk.no/produkthjemmesider/villmarksliv/hva-taler-hagla-3064308
  12. Hva med en slik en: https://jaktbutikken.no/produkt/bearproof-kinnstotte/?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEOhH7UeazIGpfE7GeeLXn_OQOVK0tv0PLkR7v14KHvn-PW-pE9Rm5hoCf20QAvD_BwE
  13. https://forum.cartridgecollectors.org/t/green-tip-30-06/7448
×
×
  • Create New...