Jump to content

338 huskatt

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

338 huskatt's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg brukte 57,5- 58 grain Norma 19 bak og cci 200 hette. Lader Swift a frame med samme krutt og mengde, kjøper noen kilo i slengen så jeg har ikke prøvd så mange forskjellige lotter. Måler litt over 800 m.s . i min kronograf. Det hadde hvert fint om noen med Quick Load kunne simulert noen ladninger med Norma urp ☺
  2. 200 grains NF er absolutt interessant. Sendte den ekspanderte Oryx kula samt noen jeg slo ut noen av patronene som hadde sprekk i blyet til Norma. Mest for å muligens få høre om det er noe kluss med legeringen. Får se om de gidder gi en tilbakemelding
  3. Samme her. Hadde den som en absolutt favoritt når bestemmelsen om den lille 338en ble spikret. Jaktdepoet førte den vel tidligere og den må være ideell. Om noen har erfaring med 225 Swift a frame hadde det hvert greit å høre om det. Har tro på at jeg har hatt litt uflaks med den oryx og at det bare er et råttent parti, men det hjelper lite akkurat nå. På hjort er det selvsagt ikke behov for like mye dytt som på stor elg, men mange av 200 grains kulene som er å få tak i er vel ekspansjons villige etter min smak. Men dør gjør det selvsagt.
  4. For egen del tror jeg det er noe tull med noen av kulene jeg har brukt. Som jeg skrev er det noen vilkårlige sprekker/riss i blyspissen på en del, som når betong har tørket for fort. Mens den jeg testet i kanner virket utrolig seig med tanke på julingen den fikk. Har sett en del oryx i kaliber 30 og 6,5 som har sett ok ut, og ingen så bedrøvelig som denne. En loddet kule bør tåle et usselt ribbein uten å vinkle nesten 90 grader. Får skrape sammen resten av 200 grains woodleigh kulene og bruke dem inntil videre mens jeg er i tenkeboksen. Interbond er nevnt tidligere i tråden som et alternativ og deep curl, så finnes remington ultra bonded. Har gode erfaringer med swift i 338 - 06 men den blir muligens for hard. Med en Remington 700 som utgangspunkt er det ikke ideelt med plasttupp på kulene da de må settes unødvendig dypt pga. magasinet.
  5. Fikk en stor overraskelse her om dagen. Årets jaktladning ble 230 grains oryx med hodgdon LVR med en hastighet på 750 -760 ms. Test i spyleveskekanner på ca 20 meter leverte en super sopp på drøye 20 mm og restvekt på 218 grain om jeg husker rett. Imponerende med tanke på all plast og relativ kort avstand (5 kanner, nr.6 lekket). Så til saken, kom en halvstor hjortebukk forbi jakttårnet forleden på 50 meter avstand med bredsiden til og jeg satte skuddet rett bak bogen. Under utvomming viste det seg at det var gått hull i vomma og når vi fikk av jakken så fant vi kula i framkant lår på motsatt side. Kula har ekspandert skrått i nesten 45 grader vinkel og vinklet nesten 90 grader i dyret, restvekt ca 170 grain. Ingen vegetasjon i veien. En inspeksjon av kulene viser at iallfall halvparten av kulene har noe som ser ut som dype sprekker på kryss og tvers i blyspissen som stikker ut foran mantelen. Det kan virke på meg som at kulene er for harde/sprø. Noen som har erfart lignende?
  6. Ladet denne kula med 55 grain N 150 bak. Ladeboken har 55 grain som max bak 225 grain kule, men det skader aldri og føle seg litt frem . Mener å huske Presisjonen var veldig bra,men har ikke notert ned noe. Fant ikke noe om hastighet heller selv om det sikkert er gjort målinger, noe jeg stort sett gjør med nye ladninger. Hold oss andre i familien oppdatert og lykke til
  7. Da det går sakte men sikkert mot høst, går spekulatoren rundt og kverner med diverse alternativer til å stappe i magasinet når jaka starter. I de fire årene jeg har brukt 338 federal har jeg matet den med 200 woodleigh og det har gått upåklagelig (hjort og rådyr ). Tyngre kuler har hvert vurderet , men kjøpte inn rikelig av nevnte kule så det har blitt standarden så langt. Ser det for tiden er både Alliant realoder mr 2000 og Hodgdon LVR på lager i Drammen og lurer på om noen har erfaringer og preferanser i forhold til disse. På papiret er det 30-40 meter m.s og hente i forhold til nordiske krutt og det kommer godt med ut ifra de forsøk jeg har gjort med 225 grains kuler. For ordens skyld, rifla er en Remington 700 med 50 cm løp .
  8. Gikk og tenkte på tidligere hundenavn fra den tiden jeg drev litt med dachs etter å ha lest litt her. Villter, Kaos og Error var navn dukket opp. Alle sammen den aktive i sitt kull. Den lubbne lille fyren som satt og gapet når resten av gjengen lekte ble hetende Jesper. Det ble nedstemt når jeg kom opp med Kaarte Behn dessverre, bra navn på en drivende hund synes jeg. Navn på hunden kommer ofte av seg selv etter at de har bodd i hus og vist sin personlighet er min erfaring.
  9. For egen del har jeg tenkt å bestille 225 woodleigh til federalen for kommende sesong. Begynner å bli lite jaktammo igjen ( 200 woodleigh ). Ladet et par testskudd I fjor med noen 225 woodleigh kuler jeg slo ut av en gammel 338 -06 ladning. Skal prøve å få tak i et av superkruttene, Hodgdon Leverevolution eller Alliant mr 2000 om det lar seg gjøre. Er omkring 60 mil til Drammen når man befinner seg drøyt 63 grader nord, men problemer er til for å løses. Med 50 cm pipe er det greit med noen meter sekundet ekstra i startgropa
  10. Peter Nordberg skrev i en artikkel om sin villkatt i 338-08 i Vapentidningen år 2002. Hornady 250 grains r n var en av kulene han testet,men falt ut som alternativ pga lavere hastighet en det han hadde forventet. Han oppnådde bare vel 650 ms med 42 grain Vihtavuori N 150 som han kom til var max i sitt våpen. Han testet 338 federal fabrikk ammo senere i samme våpen etter at patronen ble tam og fikk navn, med ok resultat og trykk. Gå for lettere kuler
  11. Imponerende raskt oppfølging av woodleigh. Det var bare nysgjerrighet som gjorde at jeg byttet ut 225pp med 250 r n og videre til swift . 200 grains kula bruker jeg som sagt i 338 federal og har fungert utmerket på de få dyrene jeg har skutt med den. Testet den på vannkanner og det ble en real stor og fin sopp på ca 20 mm diameter. Usikker på hva som skjer med ca 100 ms høyere utgangshastighet i 338-06 på korte hold,men det hadde blitt den kula i år om jeg ikke hadde gått meg på en eske Hornady GMX.
  12. Du vil garantert bli fornøyd med rifla. Presisjonen ser ut til å være bra, og det er stor forskjell på kulevekter og velge mellom. Tviler på at du vil se noen større forskjell på 338 -06 og 35 whelen til praktisk jakt og på slakt. Jeg endte opp med 338-06 pga før nevnte børsemaker hadde spredt et visst antall 35 whelen rundt om i nærområdet og den var så vanlig at den virket litt kjedelig. Det var litt av gleden og poenget med valget, og måtte stå litt mer på egne bein, og ha noe litt særere for å si det sånn. Som jegern skriver har Norma 203b som førstevalg, er selv litt overrasket over at det ikke har kommet data med urp. Jeg kom ikke opp i forventede hastigheter med dette kruttet i min rifle. Med N 150 ligger hastigheten litt i undekant av hastighetene i ladeboken. Har ei 60 cm Douglaspipe i min rifle også. 225 grain swift klokkes inn til 810- 815ms og 250 woodleigh r.n. 765 ca med Norma 19 som er det jeg har brukt mest. Kjøper en del i slengen for og slippe teste nye lotter for ofte.
  13. Du kan med fordel teste ut Norma urp / Norma 19 i 338-06. Selv bruker jeg dette til kuler over 200 grain. Man vil få litt mer fart enn med N150, uten noe tull med trykket. Har selv en Winchester mod. 70 i nevnte kaliber som Ola Gujord kamret løp i for 15 år, og noen fall siden. 225 grain swift A-frame har blitt en favoritt etter å ha prøvd nosler partition 210 og woodleigh 225 og 250 . Nytt i år er 185 grain Hornady gmx til jakta for å få litt større forskjell på hastighet i forhold til den andre rifla i 338 federal som mates med 200 grains woodleigh.
×
×
  • Create New...