Jump to content

LilleBjørn

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LilleBjørn's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hunter House er et særdeles flott sted å handle, men er dessverre i en slags krangel med ACØ om utstillingen så butikken fremstår mer rotete og mindre imponerende enn før. Men som sagt over må du nok belage deg på å hente våpen selv, men husk på at det behøves en dansk eksporttillatelse for å handle der. H&H ordner det for deg det øyeblikket du har bestemt deg for hva du vil ha men det er en ventetid på 2-6 uker hos politiet for en slik tillatelse , ihvertfall det de sa i går...
  2. Det var en imponerende liste Joakim , må si jeg nesten blir litt misunnelig Men så blir det vel som alt annet et spørsmål om prioriteringer, og der faller jeg igjennom til tross for store ord ved nyttår Ut av nysgjerrighet, hvor mange skudd ble det i løpet av siste år? @Lindskog, det forklarer antagelig det jeg hørte i 2013. Om spørsmålet mitt ble misforstått rundt ordet "starter", forklarer det alt. Men det åpner likeledes en del spørsmål, om forbundet mener Steel Challenge er med på å kvalifisere til reserve våpen. Så er jo det de egentlig sier er at Steel Challenge er et sanksjonert stevne innen Prod,Standard,Open eller Revolver, da våpen ikke kan erverves til grenen "Steel Challenge". Dvs. Er det et ordinært dynamisk stevne, noe som igjen betyr det er et IPSC stevne..... Elsker å følge sirkellogikken helt rundt
  3. Tja har du virkelig 56 matchpoeng om du ikke teller med level I stevner, som ikke skal telle med i søken etter rifle? Selv sliter jeg med å snike inn mer enn 14-16 i året når jeg går inn for det, godt jobbet! Vær så snill å følge meg gjennom pottitengelsken her: Jeg er ser at det står "IPSC match" i forbundets skriv, men når de som den lokale IPSC gir steel challange en level III "sanctioning". Betyr ikke det at NM Steel Challenge er IPSC "Sanctioned" dvs. en IPSC match. Google viser at det er slik de gjør det i hauger av andre land, nederland, australie osv fikk jeg opp først. For grauten blir tjukkere som de sier på engelsk, for jeg snakket med en av de høye herrer i forbundet på NM steel for litt over et år siden. Da spurte "Bjørnen" om det virkelig var sånn at det var mulig å dra hjem alle 12 "machpoengene" på NM Steel. Svaret var at kun den første starten på stevnet ga machpoeng, altså kunne et stevne kun gi ut matchpoeng en gang. Uavhengig av hvor mange starter en hadde på et gitt stevne. Men nå var dette en samtale med små avbrudd av skudd som ble ført med hørselsvern på i de mest uformelle omgivelser en kan tenke seg. Så jeg kan ha misforstått han eller han kan ha misforstått meg eller begge kan ha misforstått, og egentlig snakket om egnetheten av å ha bamsemums i skiboksen når man er på besøk hos svigers.
  4. pistolene er hyllevare i Tyskland under det noe mer usexy originalnavnet HS Produkt. Hvorfor de ikke selges her vites ikke.
  5. Hei Vidar, det er slik at når det gjelder uttømmende politiattest så skal det praktiseres en restriktiv praksis, det samme gjelder komuniksajon mellom etater. Men når det gjelder politiets interne registere og de mer ansvarsbetonte offentlig tilatelsene gjøres det grundige undersøkelser. Altså vil Politiet sjekke deg opp i sine registere, og der vil jeg anta at enhver interaksjon mellom deg og politiet som har medført papirarbeid vil befinne seg. Det er helt sikkert at din dom vil være synlig for saksbehandler, men hvorvidt den vil avgjøre søknaden vites ikke før du prøver å søke. Det er også viktig å huske på at vi i Norsk lov ikke skiller melleom trusler begått med Co2 pistol eller skarp pistol, forbrytelsen er mot de samme paragrafene og 10 år er ikke en særlig lang del av et liv. Jeg vil anta at for en så alvorlig forbrytelse som det du har gjort vil søknaden din stå å falle på formildene omstendigheter, med det mener jeg om du var veldig ung i 2004, om du skikket deg rett etter dommen falt, om du har havnet på feil side av loven siden, og om du har en anderledes og stabil livssituasjon nå. Dette er alle faktorer som kan spille inn, men det lureste å gjøre er å ringe ditt våpenkontor og forklare saken for dem. Har du jaktvåpen vet du allerede svaret, men lykke til å velkommen til skytesporten Mvh. Bjørn
  6. @Tika, dette er med respekt å melde tøv. Du trenger absolutt ingen tilatelse for å bytte kaliber på børsa di, alt du trenger er en egnet pipenøkkel. Det du trenger av tilatelse er en innvilget søknad på pipe i relevant kaliber, og dette trenger du uansett om du ønsker å kamre om eller ikke(Dette forutsetter at du allerede har papirer i orden for m98 i 30-06). NB! Husk på at våpenet kan ikke bli kortere enn 84cm med innfelt kolbe.
  7. @Dexter Får vi 4(fire) Matchpoeng for av et level III mesterskap? Jeg spør siden jeg bor i Nord og har drevet en helvetes reisevirksomhet for å oppnå 12 matchpoeng i villfarelsen om at Level III kun ga 3(tre) matchpoeng. Jeg synes det er gøy med Level III, men det å reise langt for å karre til seg en siste Level II var ikke like stas. En halv dags skyting er ofte ikke verdt en svinlang bil/båttur.
  8. Problemet med dette nye forslaget er at det er er i motsettning til de eksisterende regler som er krevende å leve opp til, så er disse umulige. Da det ikke er lovlig å låne rifle annet enn lokalt, og hvor mange klubber har utlånsrifler tilgjenglig. Her i nord er det dessuten et problem at vi ikke har rifler, noen i nrof er trolig de eneste i klubben som har rifler som kan benyttes. Å låne av nabo klubben er liksom ikke noe alternativ da een ligger flere timers kjørsel unna. Så for Nord Norge er forslaget en brutal innsttamning. Hvor vidt det er lurt å dele opp DSSN aktivitet på papiret er også tvilsomt. Selv ser jeg ingen grunn til at en skytter som i øyeblikket kun er aktiv med pistol må kvitte seg mef rifla. Skulle noe konstruktivt gjøres må det være å beholde dagens ordning men si at det holder med ett LIII på de 24 månedene .
  9. Varsler?? Muligens i Kongsberg 1914 manualen, men sleidestopp er nok det korrekte i dag på samme måte som ordet rar har endret betydning på norsk. Om jeg ringer til min våpenbutikk og sier at jeg skal ha en varsler til min 9mm kan jeg nok gå ned på posten til uka å hente en laddkammer indikator(Et ord så nytt at M1914 manualen ikke har det)
  10. Kontakt din lokale gullsmed og forhør der der.
  11. Nå var det med en viss grad av overlegg at jeg kjørte en slik tabloid fremstilling, og jeg synes jeg fikk frem ganske tydelig at sivile våpen ikke er noe samfunnsproblem i dag. Og det samme ser vi helt tilbake til 2007 hva skjedde den gangen? Ellers er det desidert mest interessante at jaktvåpen har falt ut av statistikken, selvfølgelig et resultat av at Ola Dunk er på vei ut av statistikken. Men likefullt en stor fjær i hatten for oss om denne utviklingen fortsetter.
  12. Nå mistenker jeg at tallet 50% er noe høyt i det i det minste i fjor, da det ble begått totalt 3 drap med skytevåpen to med pistol og ett med revolver. Nå litt Google: Av disse avdekker at det ble brukt et skytevåpen på Shell drapet på Ensjø, som politiet kalte "Gjengrelatert" altså kan lovlig våpen utelukkes.(Pistol 1) Det samme gjelder for et drap i Larvik i september i fjor, hvor Politi inspektør Magnar Pedersen ble sitert av Aftenposten på:"navnene er kjent for politiet fra tidligere saker". Videre omtales det et belastet miljø, igjen kan lovlige våpen utelukkes om Politiet har gjort jobben sin. (Pistol 2) Den siste saken med våpen involvert var "Revolverleken" på Romsås hvor en kvinne ble drept av sin samboer da han angivelig elkte med en revolver. Om denne saken uttaler Rohde:"Den siktede samboeren er kjent av politiet fra tidligere i forbindelse med trusler, men skal ikke ha vært innblandet i tung kriminalitet". Da vi snakker trussler er nok lovlig våpenebesittelse utelukket, men jeg holder døren åpen da Rohde også uttaler "Vi vil også undersøke hvorvidt det var flere i leiligheten på tidspunktet og om siktede har våpentillatelse" (Revolveren) Altså er det begått fra 0 til 1 drap med lovlige våpen siste år, dette utgjør da 0-33% av alle våpen drap og 0-3,5% av alle drap siste år. Det oppsiktsvekkende er at i 2012 er hagle og rifle, altså vanlige jaktvåpen fullstendig ute av statistikken. Derfor mener jeg at vi absolutt ikke skal frykte en offentlig statistikk på området, over det hele slår statistikken positivt ut for skyttere så lenge vi snakker nyere tid altså fra 2007 og fremover.
  13. Jeg mener ikke noe angrep på deg og din ammunisjons oppbevaring, "hangfire" kan forekomme selv med fornem ammunisjon. Men det jeg sikter mot er at jeg aldri har opplevd at noe våpen har avfyrt skudd av seg selv om ingen har vært inne i våpene of "forbedret" noe. Ett unntak her er vel eldre snellert avtrekk som i noen tilfeller er perverst følsomme, og kan gå av ved støtt/fall. Dæven, jeg ante ikke at en Brno fra 70-tallet delte teknologi med en F22
  14. Nå er jo alt relativt, men det jeg ville frem til er at Hangfire er et fenomen som kan observeres uendelig langt oftere enn våpen som "Skyter av seg selv" etc. Om du har noe Aguila .22 fra 93-94, husker ikke helt årstallet, kom ihvertfall i plasteske og du kjøler det ned til rett under -20 så kan jeg love deg hangfire noe sånnt som 20 stk. per 100skudds boks. Men selvfølgelig har du rett, du må stortsett ha gammel/sliten/dårlig/reodor felgen ammo for å oppleve hangfire i sentertennte våpen. Men det betyr ikke at en er 100% sikker med dyr ammo, kan forekomme. Men igjen, det jeg mente var proposjonalt opp mot sikring=avtrekker på umodifisert våpen etc.
  15. Igjen, jeg har fortsatt til gode å se eller høre fra en pålitelig kilde at et utuklet våpen gå av uten noen grunn. Våpen som avfyres når de avsikkres er stortsett med yterst få unntak tuklet med innvendig, en ting er at folk ikke aner hva de gjør inne i et våpen men at de ikke funksjonstester det er uforståelig. Men en hangfire som du har opplevd er derimot ikke uvanlig, men det er nå heller ikke relatert til våpenet. Om det feks. er kaldt nok kan man oppleve mange ulike former for tenning på .22LR, og det er ikke alltid like ufarlig om man er som meg: Kronisk utålmodig, "Må" bare ta nytt ladegrep. Men jeg kan vanskelig se hvordan en Hangfire kan ha hatt invirkning på denne saken, den eneste våpentekniske forklaringen jeg kan komme på er at montasjen til kikkertesikte kan ha blitt bøyd under knall og fall og det så lite at det ikke bleoppdaget. Men å definere sikker bakgrunn som under 10grader i hver rettning er for meg ikke noe vettugt. Det er tydelig at mange Jegere har relativt mye å lære av Dynamisk skytterene, når det gjelder våpensikkerhet. Om folk skal holde på slik så ender det vel med en påbudt RO i skogen, bare de lager timere som har tilstrekklig med siffer .
×
×
  • Create New...