Jump to content

Tiur

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tiur's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har både 3M PELTOR ProTac Shooter og Tactical XP som er nevnt lenger opp. Har hatt Tactical XP i mange år, men fant ut at ProTac Shooter demper bedre og måtte bare ha slike! Ble en stor skuffelse. Lydbildet i Tactical XP er vesentlig bedre enn ProTac. Har Sordin også, ble brukt til jakt før. De har også mye bedre lydbilde enn ProTac Bruker begge med Cens propper under, da hører jeg kommandoer og lignende bra. Når det skal skytes ute er det alltid Tactical XP som blir med. Bruker ProTac til innetrening med .22. Da er ikke lydkvalitet så farlig, og de demper bra.
  2. Kan komme med et lite innspill jeg også. Kjøpte Jegeren i 2014, og har brukt dem til jakt. Har fungert bra til det. har ikke vært plaget med bakgrunnstøy. I fjor begynte jeg å bruke de under elektroniske hørselvern til pistolfeltskyting. Med litt av og påtaging av hørselvern ble det ubehagelig å gå med en hel dag. Derfor skaffet jeg Cens DX5 i sommer. Er mye bedre under hørselvern. Hovedsaklig på grunn av mykere materiale Prøvde Cens en dag på jakt også, men det var nedtur. Der synes jeg Jegeren er mye bedre. Kan skru opp lyden litt ekstra, og rikere lyd etter mitt skjønn. Dessuten har Jegeren teleslyngemulighet på alle program. Skulle jeg hatt propper bare til jakt hadde jeg helt klart valgt Jegeren.
  3. Tiur

    Rimelig kronograf

    Har en Chrony som nærmere seg 30 år, fungerer helt fint. Er pappplater som angir siktepunkt. Blir byttet med jevne mellomrom, alt ettersom det dukker opp egnet pappmateriale. Har en ny plate ligggende klar til utskjæring nå
  4. Kan anbefale Lee Auto Breech Lock Pro. Har brukt den noen måneder. Kjapt å bytte kaliber, og du har god oversikt over det som skjer. Har en Lee pro 1000 jeg har brukt til et par kaliber i mange år. Denne pressa er nå pakket bort, og kommer nok ikke frem igjen med de første! Tiur
  5. Kjøpte en Vixen 1-6x24 for et par år siden. Har vært hovedsikte til elgjakt etter det, og kommer nok til å være det fremover. Jeg har ingen problemer med å anbefale den, mye for pengene.
  6. Har også Warne på en .375, fungerer veldig bra. Jeg har dratt til med MYE mer enn 4 Nm, Er bare å dra til det sitter! Er når siktet får skli det blir merker. Er ikke alltid bruksanvisningen gir deg gode råd, egen erfaring er ofte bedre. Det er du i ferd med å skaffe deg nå. Lykke til!
  7. Har et gammelt Leupold sikte jeg kjøpte brukt for endel år siden. Det er godt brukt, og har blant annet et hakk utvendig på okularet. Like før jakta et år viste det seg at den ikke var tett lenger. Leverte den inn, tenkte det var en prøve ved det. Har flere sikte så jeg tenkte ikke så mye mer over saken. Et par måneder etter kom siktet tilbake, med servicerapport som sa det hadde vært i Sverige en tur. De hadde skiftet en sprukket linse, sett over siktet og fylt med nitrogen. Siktet var som nytt og brukes fortsatt. Kostet ingenting. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er svært god service, jeg ble hvertfall førnøyd!
  8. Ligger oversikt over hvilke magasin og sluttstykkehode de forskjellige kalibre krever på Mauser sin nettside. En del kalibre går om hverandre.
  9. Draget på bolten styres av sluttstykkehodet! Tilpasset bakkant av magasinet. Som andre skriver, treffpunktforandring ved kaliberbytte trenger en ikke tenke på, helt stabilt.
  10. Måtte legge ved Typebetegnelse og serienummer på våpenskapet sist jeg søkte. Er nok litt forskjellig praksis ute og går. Ta det med for sikkerhets skyld.
  11. Har begge! Sauer med KKC til jaktfelt og Mauser Extreme mod. Norway til jakt. Helt perfekt kombinasjon! Mener mitt valg av bruksområde beskriver forskjellen på de 2. Løpsskiftesystemet på Mauseren er mye raskere/sikrere/enklere enn på Saueren. Montasjen på Mauser synes jeg også er veldig grei, bare å ta av og på kikkerten som du vil. Eneste minus med den er høyden, kunne med fordel vært lavere. Men med en 3-12x56 er den perfekt! Velge den ene fremfor den andre, ikke enkelt! Kommer an på bruksområdet.
  12. Denne kommentaren er noe av det bedre som er skrevet i denne tråden
  13. Stod overfor samme valget i høst. Valgte Lafayette'n på grunn av fysisk størrelse og vantetthet. Er svært fornøyd så langt. Tror du blir fornøyd uansett, ta den du liker best!
  14. Har original stålmontasje på min, fungerer fint den. Tror jeg kjøpte den på Jaktdepotet, men det er sikkert flere som har liggende. Ta en ringerunde.
  15. Skulle jeg hatt ei ren jaktrifle, og hadde valget mellom de to, hadde jeg uten tvil valgt Mausern. Jeg mener Mauseren tåler mer "ruskete" bruk! Hvis pipebytte er et tema, taler dette også til Mauserens fordel. Pipebytte på Mauseren er betydelig enklere og sikrere (100%) enn på Saueren. Eneste som kunne vært bedre på Mauseren er kikkertmontasjen. Den er som skrevet før her 100% pålitelig, men er med de fleste kikkerter for høy. Har selv en Sauer 202 Euro, og en Mauser M03 Extreme med 52cm fluta pipe. Saueren brukes til jaktfelt (med KKC stokk), og Mauseren til jakt. Slik kommer det nok til å bli fremover også.
×
×
  • Create New...