Jump to content

Pedro L

Members
  • Posts

    183
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pedro L's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Hei Jeg har opplevd lignende med korte Smith piper. Har to stk 586er med 4 og 6" piper. Den ene skyter hull i hull med 103 gr SWC og 4"eren sprer ut til 7eren på pressskiva. Klarer ikke gode samlinger med 103 grain. Skal prøve ut en 158gr RN kule satt i krymperilla på S&B hylse for å se om ikke presisjonen tar seg opp. Skyter greit med fabrikk med den.
  2. Hei alle Sig fans Er det noen her inne som kan hjelpe meg å få tak i ett justerbart baksikte til min P210 large frame? Etter at baksikteplaten brakk av må jeg nå skyte med ett targetsikte som er uegnet til min bruk på felt. Har prøvd det meste inne og utenlands uten å få tak i nytt baksikte og var litt for sen på ett i Danmark og ett i Norge. Lå ett på HH, MEN til en pris jeg kunne ha kjøpt meg ett nytt våpen for. Har selv mye Sig deler og god tilgang til disse samt rimelige magasiner både til både sideutløst magasin og de med fjærutløser i bunnen. Blir veldig taknemmelig for hjelp her da jeg ikke får til å skyte med dette siktet som nå står på nå. Det justerer seg hele tiden i høyden da pinnen glir under skyting og hylstring. Blir glad for gode tips her.
  3. Har selv en 617 som ble kjøpt inn for at mine 2 døttre skulle få være med å skyte feit fra forholdsvis ung alder av. Hun ene ble rimelig bra m revolver. Holdt på til hun(de) kom i fjortisalderen hvor sminke, gutter og hælvetes hest tok helt over. Da ble pappa brått gammel, dum, skyting ut og begge la skytingen på hylla. Nå mange år etterpå var jeg på ett feltstevne og oppdaget en ungjente med revolver. Artig å se at det enkelte steder spirer og gror litt og at 22 revolverne ikke er helt glemt. Oppfordringen her er. Finn fram 22 revolverene og få rekruttene ut i feltløypa.
  4. Betongblanderen? Omtrendt samme pris som Brownells sine to. Ulempen er at om kjerringa ser den hylsetrommelen du tenker på, så blir det noen andre prosjekter som må startes og det vil bli fint liten tid til skyting. Støttemur Veranda Utepeis Steinbed med fin kant Utegrill med platting Heller rundt kåken Osv osv osv Da har du glemt alt om skyting for en stund. Bad idea!
  5. I 4" 686en jeg har går ikke Klettes 105 grains SWC noe særlig bra. Lader med 1.7 gr 310 og satte disse nesten 2mm under hylsekant, men sliter med treffbilde og samling. Alt går langt under og til høyre. I min 6" Noren går disse langt bedre enn jeg skyter og la 4 av 6 i innertiern på 2m meter på 10 sekunderen sist. Er det slik at originalløpet i 4"eren ikke passer til 105 gr SWC? Vurderer nå WCB sine 158 gr 38 kaliberRNFP FCP Kalibreringsdiameter = 0.357 inc. Disse selges i pakker på 400 eller 800 kuler pr pakke Pris pr kule = 0,98kr. Er lei av lete etter ladninger og tar gjerne imot tips til 4"eren. Geco 158 grains blykula gikk greit, men jeg har ikke mer av den.
  6. Tanfoglios 9mm har til nå ikke vært noen nyutviklinger, men er basert på CZ 75. De første pistolene Tanfoglio kom med var viderutvikllinger av den gamle krigeren. De passerte CZ med bedre ergonomi, avtrekk, siktemidler og pressisjon. Etterhvert har CZ tatt igjen og etter min gått forbi i design og kvalitet. CZ har også overtatt IPSC skytteren og IPSC Practical Shooting verdensrekorder Eric Graüffel, som nå skyter for CZ. https://www.ericgrauffelonlineshop.com/en/ https://www.thefirearmblog.com/blog/2019/03/07/interview-with-eric-grauffel-changes-brand-and-joins-the-cz-shooting-team/ Igjen. Hva treffer du selv med? Det er vesentlig når du skal velge. Sentiment produserer ikke Alfa/innersoner. Det vet jeg med min P 210-5. Hvorfor selger jeg den ikke? Innersoner er vel og bra, men jeg liker også pene ting. Har nettopp handlet inn for 5000 i reservedeler som sikkert varer tre liv.
  7. Har siden 12 skutt Tanfoglio GM. Alle 3 generasjonene. Har også 2 stk 1911 og en Sig Neuhausen P210 - 5 target(lik sport, men med annen hammer/avtrekk) som referanse. Har også skutt en del Shadow 2. Prøvde en ny her senest i går og ble imponert over kvaliteten på våpenet og avtrekket rett ut av boks. Min GM 6" har vært god og gjort det bra i feltløypa med god presisjon. Nå er den rene kastanjetten. Den har ikke tålt harde ladninger godt og skal kondemneres da pipe/sleide bytte blir for dyrt. Flere GM fikk ett lurvete rykte mhp presisjon. Noen fikk kronet opp løpet og ble bra, andre ble det pipebytte på. GM EXTREME og Custom er omtrent identisk innvendig bortsett fra avtrekksjobb, hammer og muligens fjær. Etter min mening er det større individuelle forskjeller våpnene i mellom en mellom Extreme og Custom. For meg ser det ut til at CZ har tatt igjen og gått forbi Tanfoglio i kvalitet, presisjon og utvikling. Jeg vil anbefale deg å plukke ut ett våpen som kjennes og ser godt maskinert og tilpasset ut. Be om å få prøveskyte det spesifikke våpenet. Prisen på avtrekksjobben på Tanfoglioen er etter min mening drøy. Extreme 24.000 på Winge. Tanfoglio Gold Match Custom 9mm 20.000 på Nordskog. 4000kr er endel penger. Lykke til. Jeg har ikke bestemt meg for Tanfoglio enda og er i tenkeboksen. Ny 1911 fra Tyskland frister.
  8. La min Gold Match innerst i skapet for halvannet år siden og tok den ut nå for å la børsemaker se på den en siste gang. Denne treffer ikke låveveggen om jeg står inne i loven mer. Egenspredning som ett varmt utskutt mg løp og ett kryp i avtrekket j ikke blir kvitt. EGD var også en stor skuffelse mhp på leveranse, kvalitet på deler og pålitelighet mhp levering og retur. Fikk heller aldri pengene mine tilbake etter en feillevering tross en haug mailer fram og tilbake. Kvier meg for å selge/ lure en førstegangs skytter med å selge. Egentlig kunne jeg tenke meg å selge i deler og destruere ramme løp og sleide. Synd da det begynte så bra. Aldri si aldri, men jeg har nok kjøpt min siste Tanfo. Siste og eneste Norgesfelt siden 16. med fanrastiske 37 eller noe poeng i desember 17. En fra å fylle i fin og grov og skyter høvelig i revolver. Da er det sært å ikke treffe innenfor 7ern på duellskiven inne på 25 meter. Byttet ladning, krutt, kule og ammo uten resultat. Håper en ny gjennomgang av løp og sleide gjør susen nå etter påske. Hvis ikke en radikal forbedring skjer blir det finn.no i deler og 6" 1911 i 9mm. P
  9. XXL SANDVIKA En meget kompetent børsemaker der om det er nermere. Har gjort ett open bygg nå som er helt nydelig. Tror der var en Kimber? Min Colt mk 70 ble overhalt hos P I Jacobsen Blåfjellveien 15 på 3058 Solbergmoen Grei etter dette. Det var en skremmende opplevelse å få ut 7 på 1. Glad j holdt meg innenfor skivestativet og hadde god skytebakgrunn. Jeg hadde ikke mekket og filt nevneverdig på min.
  10. Glidehylse kontra mutter og kontramutter gir lavere friksjon og mindre slitasje. Helt klart en uppgrade, men om du ikke har nevneverdig slitasje der vil du nok ikke merke stort på selve avtrekket. Jeg ville ha demontert avtrekkshuset, rengjort delene og sett etter slitasje osv. Nytt avtrekk kan bestilles, men det er blitt dyrt. Ca 2200kr pluss frakt. Vet ikke om børsemakere som er god på 210 mer, men det er ikke ett våpen det er mer vrient å jobbe med enn andre. Lykke til. Med løpslodd eller som 6" er dette ett meget presist våpen.
  11. Fikk revolvermannen til å sette inn settet og han sa bare "da har jeg sett over den og justert litt her og der". Nå har jeg egentlig ett større problem. Den går bare av med Federal og jeg får ikke tak i en eneste hette. Skrewed again! Damned if you do and damned if you dont tune. Nå kan jeg tørrklikke med mitt nydelige avtrekk og skyte med sønnens utunede 586 og Winchesterhetter på Lena neste helg;-)
  12. Hei Skal bytte fjærsett på min gamle 586. Fikk 17 mai post fra en tilbyder: Reduced powerkit SWK/L/N-201 PRO-SPRING KIT FOR S&W K,L,N FRAME REVOLVER Noen som har prøvd dette fjærsettet og kan si noe om kvalitet? Har vel Wilson og Wolf som alternativene? https://www.brownells.no/epages/Norge.sf/no_NO/?ObjectPath=%2FShops%2FNorge%2FProducts%2F00740080665201%2FSubProducts%2F080665201&utm_campaign=tms_product_55&utm_medium=email&utm_source=tms&tmsb=7w6mga2&tmrl=2c0y3&tmsl=pr-id-freq-browsed&tmty=e&tmcv=29&tmcs=b3karwn Pedro
  13. Ser at WINGE operer med to pistoler til felt i 9mm. Gold Match :http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=400 og Gold Match Extreme: http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=5723 Jeg vil tror at det er innmaten her som er forskjellen? Ser iallefall ikke ut som om det er store forskjellene utvendig på disse to. Har selv en Gold Match med Extreme eksteriør og innmat. Angående avtrekksvekt, så holder min feltkravet såvidt med originalavtrekket, men jeg er usikker på om Extremeavtrekket vil holde etter noen tusen skudd. Jeg skal sjekke dette hos børsemaker i morgen da jeg ikke har vekt for hånden. Jeg er utrolig fornøyd med min EG utgave av Gold Match som jeg har brukt til hurtig mil og felt nå i over 5 år. Hadde litt matetrøbbel i starten og fikk ødelagt noen konkurranser og ett NM engang og måtte gjøre noen grep. Arbeidet bestod i polering av kammer, ladeport(og undersiden av løpet(Jeg har løpslodd)) og bytte av fjær og magasiner. Jeg bruker nå CZ magasiner med alubrønn fra EG og 16" fjær som er tilpasset ladingen og kuletypen jeg bruker. Min var særs var på kulelengde og liker lange, tunge kuler. Min må ha gått over 60.000 skudd nå da den er i bruk 4 til 5 ganger i uka på det mest intensive. Har aldri gitt meg noen pallplass på NM, men skyter på gode dager 60 serier med denne med mine nå etterhvert gamle øyne. Så jeg vil påstå at den ikke ligger langt tilbake fra en Pardini GT9 eller hva gode 1911er kan oppvise. Den har etter justeringene vært dønn pålitelig og tålt ladninger som ligger opp over faktor for å si det slik. Den har ett godt seratert grep med rett vinkel for de som ikke liker Pardiniens skrå, tommelhylle på sikringen og for en latterlig sum av 2300 kan man få thumbrest til den motsvarende tommelen også. Har også 1911er og en nyere SIG P210-5, men i 9mm mener jeg Gold Matchen gjør jobben på linje med Les Baer og STI Target Master. Min hånd greier ikke vinkelen til Pardinien som kanskje skyldes 40 år med Walther GSP og LP. Pardinien har overlegne justeringsmuligheter i avtrekk og er et fenomenalt presisjonsvåpen, men du må like det og være villig til å betale prisen og desverre også gjøre litt justeringer der også. Jeg påstår ikke noe som helst her annet enn at du for 16000 får ett absolutt dugandes utgangspunkt til en god feltpistol som kan ta deg nært eller helt opp i nærheten av ti på topp lista i NM. Da burde den holde for de fleste som rusler ei feltløype i ny og ne og ikke jakter NM gull og innersoner. Alt i alt ett godt våpen etter min mening. CZ har også ett godt alternativ her med kanskje vel så god kvalitet.
  14. Ja Som jeg nevnte Luften kunne ikke evakuere pga for mye fett og gir bulk Er nok et poeng at litt er nok Viktig å ikke spraye for mye
  15. Brukt den og fikk 60 30.06 hylser med en liten bulk i "nakken". Tydelig at luften ikke evakuerte og gav el liten bulk under sizing. Regner med at hylsene er safe å bruke alikevel? Jeg regner med at det er brukerfeil. For mye for lenge? Fungerte ellers mye bedre enn pad. Greie å bruke på lange pistolhylser(magnum) også? P
×
×
  • Create New...