Jump to content

ATS

Members
  • Posts

    636
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

ATS last won the day on March 6 2019

ATS had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ATS's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Posting Machine Rare
  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

279

Reputation

  1. ATS

    Rifle for elg.

    Ingen var å ta litt hardt i. Er enig i at 3006 er bedre når det er eneste våpen, og når en ikke skal lade egen ammunisjon. Tydligere skuddreaksjon og kortere fluktstrekning er vel ikke å utelukke fra en 9.3x62 kontra noe i kaliber 30 eller 6.5mm. 9.3x62 har også ord på seg for å lage pene slakt.
  2. Er det noe særlig å spare nå? Har du regnet på prisen av komponenter? Jeg har en Dillon 550, men jeg lader ikke 9mm eller 223 til AR-15 fordi det er mye jobb og lite spart.
  3. Det var et veldig "spennende" resultat! Kan du teste dette med Sonic Ballistic Hunt kulene du fikk fra @ignorant? Gjerne i litt lavere hastighet for å se om flikene fortsatt separerer slik de skal. Supert arbeid du gjør her!
  4. Jeg skjøt en hjortekalv med samme kule, hvor anslaghastigheten var omtrent lik. Kulen gikk inn mellom to ribben og gjennom begge lungene. Utgangshullet var like lite som inngangshullet og kalven løp rundt 150m før den la seg. Denne episoden gjorde meg skeptisk til kobberkuler for jeg hadde aldri sett et så tynt utgangshull med blykuler. Jeg bruker nå Barnes TTSX, men da i 9,3 så det er litt større marginer...
  5. Men om psykologer og psykiatere kan be politiet ta våpnene til pasientene sine så er resultatet at våpeneiere ikke kommer til å oppsøke hjelp når de sliter. Det er ingen tjent med.
  6. ATS

    Tikkaklubben

    Nå er det mulig jeg misforstår, men jeg tror dere snakker litt forbi hverandre. @CRC Har vel ett sikte til hver av pipene sine, så han bytter pipe og kikkertsikte uten særlig treffpunktsendring. Han har ikke 2 piper som treffer samme sted med samme sikte. Da blir det jo uansett som @Torf sier. Du trenger en pipe + ett sikte for hvert kaliber. Da er det omtrent like dyrt som 2 komplette rifler.
  7. Men blir ikke trykket langs kulen og bak kulen lavt fordi vevet her beveger seg vekk fra kulebanen, nettopp fordi kulen har gitt vevet en hastighet sideveis i forhold til kulebanen? Med andre ord så kommer undertrykket av at vevet blir slått sideveis av kulen?
  8. @sirhitalot Om lyddempere er våpendeler, så kan du kan jo spørre Hausken og Atec hva slags papirmølle de har gått gjennom for å få lov å produsere lyddempere. Er jo lov å håpe at en av dem gidder å ta seg bryet med å svare.
  9. Her er en forumpost av en som bruker lange Tikka T3 magasiner til 308: http://www.outdoorsmenforum.ca/showthread.php?t=382222 Ser ikke ut til at du trenger å kjøpe ny boltstop heller, du kan file ned den du har. Om du får verifisert at langt magasin går med 308, slik som @vavlo sier, så ville jeg først prøvd å file ned eksisterende boltstop. Så kan du heller kjøpe inn nytt boltstop kit om du ødelegger den du har, eller om du angrer deg og vil ha boltstop som er tilpasset 308 igjen.
  10. Helt topp for meg som har 5kg tung rifle i 223 til jaktfelt! Men 18mm er i korteste laget uansett... Ja, var litt redd for at den ikke skulle komme langt nok bak til at den var behagelig å skyte med. Takk for info!
  11. Noen som har prøvd Element Optics Immersive til jaktfelt? Lite og lett sikte med 10x eller 14x forstørrelse. Synd de ikke kommer med 12x forstørrelse, men 10x burde jo gå greit. 10x40 siktetet: Vekt: 485g Parallax ned til 6 meter MRAD Den har "juletre" retikkel som ikke er nødvendig på jaktfelt. https://skytterlinken.no/element-optic-immersive-series-10x40-apr-1c-mrad
  12. Vi trenger bare se til nabolandet vårt og foxtrot-nettverket. Disse tjener penger på å omsette narkotika, og det er narkotikapengene som driver hele kriminaliteten. Jeg tror ikke vi får bukt med slike storstilt organisert kriminalitet uten legalisering og regulering. Men det er en annen diskusjon...
  13. Alkohol har selvfølgelig langt fra hele skylda, det er bare en brikke. Samme med økonomisk forskjeller, det er også bare en brikke. Kultur derimot er en samlesekk med alt mulig, hvor du også kan putte alkoholen. Så om du sier at noen har en "drapskultur" så er det ikke lett å si hvilke politiske grep vi kan ta for å endre denne kulturen i positiv retning. Alkohol og økonomisk ulikhet er målbare ting, og vi vet til og med en hel del om hvilke virkemidler som kan brukes for å endre dem.
  14. Ja litt. Om reguleringen blir for streng, så vil jo det bli et større marked for kriminelle miljøer. Så reguleringen kan heller ikke bli for streng. Poenget mitt har bare verdt at vi vet en hel del om hva som øker volden i samfunnet. Rus er en av dem. Demper vi alkoholkonsum så dempes vold. Men alkohol har også en verdi, så vi må balansere de to. Jeg ønsker ikke å leve i et pietistsamfunn.
  15. Hva slags forklaring er du ute etter? En full forklaring krever en avhandling. Dette jeg sier er konsensus i blandt rusforskere. Det er ikke vanskelig å finne artikler på området. Søk på "alcholol" + "regulations" eller "policy" i google scholar så kan du lese vitenskapeligeartikler i ukesvis. Å forklare alle typer reguleringsmetoder og hvordan de virker har jeg verken kompetanse til eller tid til.
×
×
  • Create New...