Jump to content

Torlaff

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Torlaff's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du kan skyte så mange gauper du bare orker, men ta kontakt med fylkesmannen. Gå inn på http://www.rovdata.no" target="_blank, der ser du mange eksempler på gaupespor. Jakta varer fra 1. Feb til 31. Mars. Shit jakt
  2. Hordaland ligger under Region 1, altså fri jakt. På et gaupeslått rådyr er gjerne bakparten på dyret spist opp. Du vil med stor sannsynlighet se spor etter katten, dersom du har snø. Begynn å melde inn spor på www.rovdata.no under artsobsevasjoner, da vil man snart se at spredningen på gaupa begynner å bli rimelig stor. Lykke til.
  3. Kjapt søk hos fylkesmannen i Rogaland. Det er region 1 og kvotefri jakt. Bare å komme seg ut.
  4. Tror Rogaland har fri kvote, skal ikke være ynglinger der, men sjekk med fylkesmannen
  5. Vi sporer for harde livet i øst 6 også, men vi er litt redd for at når de åpner for tilleggsdyrene at det blir i de områdene vest 2 og øst 3 som har hatt dårlig uttelling. Håper at de ser at stammen av gaupe er mer enn stor nok og at vi trenger å ta ut noen flere individer.
  6. Hallo gaupejegere i region 2, er det noen som har hørt om det åpnes for tilleggsdyr i vår region i den nærmeste fremtid?
  7. Det er heller ikke felt dyr i vest 2 og de har også 4 dyr på kvoten. Forøvrig er jeg helt enig i at det blir feil at åringene skal gå på voksen hunndyrkvote. Men det gjelder kun et dyr i år. Jeg håper at de ihvertfall vil dele ut tilleggsdyrene før snøen har gått, sånn at det ikke blir som i fjor.
  8. Flott, og rette kjønnet, fortsatt god jakt
  9. Jeg er helt enig i at det er håpløst å skille enkeltdyr/enkeltspor ut som hu- og hanngaupe . Men da har vi vært veldig uheldig i år hvor nærmere 50% av de skutte dyra er Hugauper og vi har halvparten av kvoten igjen .
  10. Ja da nærmer det seg slutten på gaupejakta i region 2, fordi hunndyrkvoten snart er fylt . Tror vi som jegere må tenke litt på hvordan vi utøver jakta, slik at vi ikke bevisst går etter familiegrupper og feller for mange hugauper. Det eneste vi oppnår er at vi feller færre gauper en kvoten tilsier, fordi jakta BLIR stoppet når hudyrkvoten er fylt . Pr idag er kun 16 av totalt 30 gauper felt, men 7 av 8 hunndyr. Vi er alle i denne regionen interesert i å få felt så mange gauper som mulig og så nærme fellingstillatelsen som mulig. Håper vi gaupejegere kan se på dette som et positivt innspill, som vil komme alle oss som jakter tilgode. Fortsatt god jakt på de siste dyra, og håper det blir felt mange hanngauper de siste dagene.
  11. Har problemer med mitt Ltl Acorn 6210mms jeg og. Har funnet ut at det er svært lite brukervennlig. Synes det er spesielt at den manuelle funksjonen for å legge inn MMS ikke fungerer. Når jeg legger inn opplysningene under URL,Apn etc og lagrer dette, lagrer dette seg under phonenr, Email og de andre. Jeg får med andre ord ikke dette kameraet til å sende til min telefon.
  12. Hei og takk for tips, men blir det ikke helt feil og måtte slå av sidesensorer når dette skal være til bruk? Hvis følsomheten til dette kameraet er så sensitiv at man må stille inn kameraet med minst mulig følsomhet, samtidig som man skal måtte drive endel "rydding" på plassen før man setter det ut, er det hensiktsmessig at et et slik kamera da kan henge ute i skauen? Hvilken hensikt har da disse finessene på kameraet? Har også scoutgard kameraer, og har aldri opplevd lignende. Mottar svært gjerne andre kommentarer på om andre har opplevd det jeg har. Mvh Tor-H
  13. Hei har noen problemer med mitt kamera Ltl Acorn 6210 mms kamera, og lurte på om noen har erfaringer med dette. Problemet er som følger det første kameraet jeg fikk sendte hemmningsløst mange bilder i 3 forskjellige serier uten at det var antydning til dyr i nærheten. Det tok 3 bilder i serien og sendte det siste til min mobil, dette gjorde det med 1 minutts mellomrom slik at det til slutt ikke var mer igjen på kontantkortet. I den ene serien sendte det over 30 bilder, det vil si at det ble tatt 90 bilder med 1 minutts mellomrom. Jeg klagde på kameraet og fikk et nytt. Opplever nå det samme med det nye kameraet, fikk nå den 23 sept 10 bilder sendt (har satt sperre på 10 bilder pr dag) uten noe form for dyr. sendingene kom kl 10.23, 10.24, 10.25, 10.25, 10.25,10.27, 10.30, 10.31, 10.33 og det siste 10.34. Tok kameraet med hjem for og teste, og når det da ble slått på sendte det umiddelbart ut 4 bilder før jeg slo det av. Er det noen andre som har erfaringer med dette? Eller er det noe med innstillingene? Håper på noen svar. Mvh Tor-H
  14. Er helt enig at man må melde inn famgruppene, men jeg tror SNO har sluttet å reise ut for å registrere. Her Nord i Vestfold kom de ikke ut å sjekket spor som ble satt i midten februar og fremover. Da blir det vanskelig å få registert disee gruppene.
  15. Hehe ja registrert 4 er nok riktig,men tror du ikke disse kan være samme som er registrert flere ganger. I flere tilfeller er nok det riktig, men opptil flere ganger er dette også blitt dokumentert feil. Det å skulle bruke en passer, og slå en ring, er i høyeste grad usikkert. Hvis jeg ikke husker feil ble det skutt en årsunge i Kvelde første jaktdag, samtidig som det ble registert en fam gruppe i Lardal 13 feb, samme gruppe?
×
×
  • Create New...