Jump to content

Romsdalshorn

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Romsdalshorn's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen andre som reiser inn for å jakte i dovre/lesja fra i morgen og utover?
  2. Hvor var flokkene som var for langt unna da? I hvilken retning? Området fra Tverrfjellet og innover Grisungdalen er å regne som veldig sikkert for rein. Det samme er Einøvlingen (merk ferdselsrestriksjoner i nevnte områder). Ellers er området rundt Kolla også veldig bra.
  3. Da har jeg sagt fra meg fritt dyr i Knutshø/Folldal.. Kommer ikke til å få sove på flere uker etter dette! Måtte rett og slett prioritere, og denne gangen ble det jakt på storbukk i Snøhetta. Har ikke tid til å jakte to steder denne høsten. Kommer til å angre som en hund neste høst. Men håper den som får kortet koser seg med det i hvert fall! Nydelig jaktterreng.
  4. Trekningene utført av Inatur er reelle, her benyttes et datasystem/algoritme for å gjøre trekningen. Dette gjelder da kortene fra de fleste fjellstyrene og Statskog.. Hvorvidt det skulle vært et system slik at de som hadde jakt året før fikk et års karantene er en annen sak. Om de som står utenfor Inatur faktisk gjennomfører trekninger er det vanskelig å si noe konkret om. Men sånn som hos OBA så er det jo skille mellom Innenbygds og utenbygds. Oppdal har ganske mange kort, og ikke fryktelig mange innbyggere, det er derfor ikke rart at noen/mange navn går igjen hvert år.
  5. Gratulerer! Hvordan overganger har man på dovrekortet egentlig? Kun jaktet med Lesja- og oppdalskort i Snøhetta. Hvor går jaktgrensene?
  6. Da er sjansene dine betraktelig mindre. Bare å følge med på FINN.no ut over sommeren. Men du kan sjekke http://www.lundadalen.no/reinsjakt.html De selger jaktpakker, om de ikke er utsolgt allerede.
  7. Er Hardangervidda aktuelt? ganske sikker på at du klarer å ordne deg noe der.
  8. Hageseter Camping blir nok det beste for deg. Da har du kort vei til Nysætra eller opp til Hjerkinn. Dombås er et annet alternativ, om du vil ha kortest mulig vei til Gardsenden og Skamsdalen. Usikker på om det er noen steder det er lov å sette campingvogn opp i Skamsdalen. Men på parkeringen oppe på Gardsenden er det vel ikke lov med campingvogn/bobil? Mulig det står noe om det i kontrakten din.
  9. aanerud92: Kongsvold/drivstua øst er vel et Statskog kort, tviler på om de går med på bytte. Det som muligens kan gå, er å få bytte kortet ditt med et Knutshø kort fra OBA. Men usikker på hvilken praksis de har på dette.
  10. Bukk og kalv i Folldalen. Håper og regner med at det ordner seg noe inn mot Snøhetta også. Man begynner glede seg så smått, blir mye turer i fjellet i sommer.
  11. Bilder av den nevnte situasjonen i Einunndalen, før dyrene startet forsøke hoppe over piggtråden.
  12. Kom kjørende nedover Einunndalen i sted, etter å ha teltet i terrenget og fått skutt meg en bukk tidlig på morgenen i dag. Ca. midt i dalen er det et parti med endel innmark. Og der kom det en relativt stor flokk med rein turende midt utpå. Innmarka var inngjerdet med piggtråd, og store deler av dyrene som skulle hoppe over dette, hektet seg fast, eller kom borti gjerdet og fikk store sår. Endel kalver og ungdyr kom ikke engang over gjerdet, og måtte snu, før de løp opp på myra igjen. Hvor endel jegere parkerte og løp etter de. Helt utrolig at det er lov med piggtråd, da spesielt i områder som dette. Opplevelse som gir skikkelig avsmak!
  13. Er fortsatt ung og student, så har ikke mye penger. Men har fått kort gjennom trekninger på Inatur 5-6 ganger. Inatur er uavhengig fjellstyrene, og har således ingen interesser av at hytteeiere etc. skal få jakt hvert år, heller omvendt. Trekningen gjennomføres via et datasystem, og sendes så videre til Fjellstyrene. Å rope korrupsjon og komme med konspirasjonsteorier blir for dumt! Om man har søkt i så mange år uten å få en klauv, da må man enten være helt utrolig uheldig, eller så søker man kun på en bestemt type dyr i noen få terrenger, og da får man heller takke seg selv. Å få jakte villrein er ikke et problem, om man er villig til å reise litt, og/eller betale litt. Hardangervidda har mange muligheter, det samme må sies om områder som Skjåk, Hogna, visse deler av Knutshø og Rendalen. Men, det er som hakofred sier, en fordel å kjenne private som selger kort... Slik blir jakta sikret hvert år!
  14. Blir en bra høst! Simle+Kalv på Lesja, Frittdyr i Folldalen. Godt man har mye ferie å ta av!
  15. Har samme erfaringer som Flyfisher når det gjelder dette området. Men om man bruker veldig mye tid i området vil man selvfølgelig kunne komme til muligheter.
×
×
  • Create New...