Jump to content

.22-Krag

Members
  • Posts

    211
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About .22-Krag

  • Birthday 03/21/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

.22-Krag's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

77

Reputation

  1. Kva slag "tillatelser" tenker du på? Du kan melde deg på stevne i kikkertklasse uansett kva du er registrert som, så sant du er over 16 år. (eller fyller 16 dette kalenderåret)
  2. .22-Krag

    Remington 812

    Har ein kjenning som har tenkt å lever inn ei Remington 812 til destruksjon, om nokon er interessert...
  3. Kopiert frå rundskrivet: "3.8.1 Affeksjonsvåpen til bruksformål Med kravet til våpenkyndighet er tidligere forbud mot å bruke skytevåpen ervervet ved arv eller affeksjon som bruksvåpen ikke videreført. Løyvehavere som allerede innehar affeksjonsvåpen etter våpenforskriften (2009) § 20 og som innehar våpenkort uten rett til erverv av ammunisjon, kan etter søknad til politiet få utstedt nytt våpenkort uten slik begrensning. Det skal dokumenteres våpenkyndighet i tråd med våpenforskrifta § 5-4 for slik utvidelse av løyve. Skytevåpen ervervet på grunnlag av affeksjonsverdi etter § 5-4 tillates nyttet som bruksvåpen og teller ikke med ved beregning av jakt- eller sportsskyttergarderobe."
  4. Kvifor er dette eit problem? Du kan vel framleis nytte hagla til jakt sjølv om den er arva og registrert på affeksjon?
  5. .22-Krag

    Tikkaklubben

    Om du ikkje har ti tommlar treng du nok ikkje hjelp av børsemakar. Om du har ei skrustikke og ei tong får du vel dra delane frå kvarandre nok til å få inn ein unbrako eller liknande? Berre pass på å legg noko lær/tøy/gummi mellom så du ikkje får merker/grader på delane.
  6. Tja... Er det faktisk veldig mange fleire som har skytevåpen no enn før? Om ein tenker på at det er ein del eldre som har vandra heden og dermed ikkje har våpen lengre. Våpen som då skal byte eigar og som kanskje ikkje har vore registert før? Det har vore våpenamnesti som har rydda vekk 18 653 våpen, både uregistrerte og registrerte. Ein del av desse skal erstattast med nye, moderne våpen. Me er stort sett forbi tida der veldig mange nye jegerar overtok eller kjøpte seg ein gamal Mauser. Det virkar som om veldig mange heller kjøper ny børse og ein del vel faktisk å berre levere inn gamle våpen for destruksjon, sidan dei ikkje har nokon særleg verdi uansett. Så at antalet søknadar har auka er kanskje heilt naturleg? Eg har ikkje søkt etter tal, men lurar egentleg på om totalen av våpen i Noreg har gått opp? Eller ned...?
  7. Nei, dette er innafor den dag i dag. I futteral på ryggen er ikkje Saueren synleg, ei heller lett tilgjengeleg. Eit futteral er ikkje eit "hylster" bereikna på rask tilgang. Denne karen gjorde vel det same som jentungen til @bardp på veg til jakta. Kvifor han droppa futteralet då han frakta våpenet i utmarka har han sikkert ei god forklaring på, men det er nok ikkje innafor loven og då hjelper det fint lite i retten. Tvilar nesten på at alle opplysingar vart lagt fram for advokaten om han vart råda til å ta saka til retten, men han hadde kanskje ikkje valet om å ta eit forelegg.
  8. Eg for min del kan ikkje fatte at du vil ha SFP og det Element Optics-siktet er vel FFP. Men hadde eg vore deg så hadde eg auka budsjettet ørlite og slege til på den her: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=341959858
  9. Når eg loggar på "mitt dfs" så finn eg resultat attende til LS 2012 så det er kanskje ein øøørliten moglegheit for at du finn noko der. Elles så kan eg ikkje vera meir enig med @M67 og @bardp. Det er berre å melde seg inn i skyttarlaget og ta nokre treningar(og kanskje til og med nokre stevne?). Våpen får du alltids låne. Som ervervsgrunnlag så gjer du som M67 seier og fører du opp feltskyting i kikkertklassa. Det ER faktisk langholdsskyting opp til rundt 600 meter og mest fornuftig å føre opp på ein søknad kontra "langholdsskyting". Og skal du ha langholdsvåpen og snur på krona så er vel Sauer 200STR vegen å gå uansett, for den held seg særs godt i pris samanlikna med ymse custombygg og andre variantar. Optikk og anna stæsj kjøper du brukt så har du meir igjen til god ammunisjon.
  10. Ja. Litt avhengig av kaliber/patron sjølvsagt.
  11. Det er det. Lovteksten seier berre: Ammunisjon skal oppbevarast nedlåst.
  12. Fint at dei har senka alderskravet for Jegerklasse kontra Kikkertklass i alle fall. Kva var/er egentleg grunngjevinga for å sette aldersgrense på +16 i kikkertklasse? Er det pga alderskravet for jakt på småvilt? Unge skyttarar med utfordringar med synet har til no måtte vente til dei er 16 for å skyte med kikkert i DFS. No kan dei kanskje starte når dei er 14.
  13. .22-Krag

    Cold Steel SRK

    Eg ser prisen på SRK og SRK-C er høvesvis 699,- og 599,- på XXL. Det må då vere ein god pris?
  14. 43,6gr er vel henta frå Hornady sin app etter det eg forstår. Amerikanarane er livredde for å bli saksøkte om nokon brukar deira ladedata og klarer å spreng ein gamal, rusta svenskemauser eller Krag, derav svake ladningar. Vihtavuori brukar normal/moderne trykkstandard og i moderne våpen er det ingen grunn til å ikkje bruke deira data. Vv listar opp ein startladning på 43gr og maks på 47.3gr med tilsvarande 130gr kule. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=71 Edit: presisering av kule.
  15. Ja, visst pokker! Då hjelper det lite...
×
×
  • Create New...