Jump to content

macchiato

Members
  • Posts

    675
  • Joined

  • Last visited

About macchiato

  • Birthday 04/19/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

macchiato's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har etterhvert begynt å se om etter en erstatning for mine trofaste Viking Hunter GTX, som jeg ærlig talt må si meg over middels fornøyd med. De har holdt meg tørr og varm på all slags turer i all slags vær og all slags underlag i årevis. Jeg vurderer å kjøpe den nyeste modellen av disse, men kom over Viking Stryn GTX, som ser ut som den kan være forsøket verdt. At man sparer ca. 1000 gram pr. sko er jo et moment, det blir flere tonn, det, bare på en liten tur. Jeg trenger støvler som kan vasse i vann "så langt som det er kvista", og som er varme nok til høstjakta, hvor det blir både skogsturer og postering. Jeg fryser ikke så lett på beina, da. Kjøper bestandig jaktstøvlene store nok til raggsokker og ullsåle. Så altså... Er det noen som har noe å si om disse støvlene, på godt og vondt? Hvordan er de i myrlendt terreng og på fjelltur, med inntil 30 kilo på ryggen, f. eks?
  2. Jeg innser jo at dette er en litt uvanlig henvendelse, så forståelse for at ikke alle kaster seg på her med en gang. Men det hadde jo vært moro om det løste seg
  3. Heisann, godtfolk! Nå har jeg et merkelig spørsmål: Jeg har funnet denne på finn: http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... e=58817559 Dette er forsåvidt akkuat det jeg trenger for å frakte propanflasker og vedsekker og slikt opp til hytta, som ligger et stykke unna bilvei. Flott pris, også... Problemet er bare at selger nekter å sende den i posten. Forstå det den som vil... Spørsmålet er da: Er det noen som holder til i nærheten og kan stikke innom vrangpeisen, hente og betale sekken for meg, og sende den til meg? Jeg fører selvsagt over kronene som skal til, slik at det ikke trengs å legge ut.
  4. På generelt grunnlag kan jeg nok si meg enig i at man ikke må finne på å sette på greier som ikke tåler regn på jaktvåpen . Med mindre man kun jakter "innomhus", da.
  5. Kabel fra jaktradio og inn i elektroniske hørselvern. Har brukt dette med Lafayette Micro 3+ og Sordin, og får en jævla masse lyd, om jeg ønsker.
  6. Jeg har gjort noe tilsvarende med min Vixen. Standardpipe i .222, kappet til 47 cm og satte på en Atec-demper tilpasset en T3 i 6,5x55. Tror det er 14x1,5-gjenger. Funker ihvertfall helt greit. Nå skal det sies at jeg brotsja opp kammeret til 22 PPC-USA, så jeg har kanskje noe mer "umph" i kulene, men presisjonen er upåklagelig med 52 grs. Nostler CC.
  7. Ikke direkte, med mindre du har kronografert samme ladning med den kula du har lånt ladedata fra. Men... Det går som regel veldig fint å bruke ladedata fra en kule som er tilnærmet lik i konstruksjon og fasong som den du skal lade, så lenge du holder deg innenfor trygge rammer ift. kruttvekt og patronlengde. Skulle ønske du hadde oppgitt hvilken kule du låner data fra, og hvilken kule du skal bruke de på, men du skjønner muligens hvor landet ligger nå .
  8. Å, vi er mange som har falt i fella med de fantastiske Lansky-jiggene, mæ "honningolje" (sitat en gammal nabo) og Arkansasbryner. Alt var ikke bedre før, kan man vel konkludere med. Forøvrig de hjerteligste gratulasjoner med vel overstått bryllupsdag .
  9. Jeg har den enkle modellen, og ønsker egentlig at jeg hadde ventet litt, for å kunne kjøpt Ken Onion utgaven. Den basic-modellen som jeg har er det nemlig forferdelig lett å lage runde knivspisser med, og det er ikke bestandig like ønskelig, for å si det mildt. Men med litt trening og håndlag blir alle knivene mine barberskarpe og spisse, just saying. Jeg havnet fort i kategorien "alle knivene får konveks egg". Til og med sameknivene har fått konveks egg her i huset . Slenger meg kjapt med i menigheta til dette verktøyet, for jeg har aldri opplevd å få så skarpe kniver på så liten tid. Kjøkkenkniver, sakser, serraterte blad, brukskniver, jaktkniver, leatherman, bukåpnere og joikesabler er alle av typen barberblad, og det tok meg kanskje en halvtimes intensivt arbeid med ca. tjue kniver. Pluss tida for å lære seg å holde kniven slik at spissen på eggen ikke blir rund. Bottom line: Fornøyd, men skulle ønske jeg hadde kjøpt Ken Onion-utgaven.
  10. Nettopp derfor jeg påpekte "tilnærmet samme vekt og fasong". Optimalt bør en uerfaren hjemmelader holde seg til ladedata for den kombinasjonen som skal lades, men etter noen tusen ladde patroner, bør tankesettet være utviklet såpass at man vet hva man driver med (noe som i seg selv kan være ytterst skummelt, dersom man begynner å lade på "autopilot"). Trådstarters spørsmål gir vel inntrykk av at Ladeboken bør leses, særlig kapitlene omkring sikkerhet ved hjemmelading . Om TS gir litt utfyllende informasjon omkring kaliber, kulevalg, ladedata osv, så går det an å gi mer spesifikke enn generelle svar .
  11. Jeg ville tatt utgangspunkt i ladedata for en "lignende" kule (tilnærmet samme vekt og fasong), og startet på oppgitt startladning og jobbet meg trygt oppover. Om du velger ladedata for en tyngre kule, kan du som regel starte ett grain eller to over oppgitt startladning, men maksladning er noe usikkert. Nå fikk jeg ikke med meg hvilket kaliber du skulle lade for og hvilket krutt du hadde tenkt å bruke, men www.norma.cc og www.vihtavuori.fi er gode plasser å lete etter ladedata til nordisk krutt. Og Ladeboken, selvsagt.
  12. Gammel tråd dette, men er det mulig å få vite LOT-nr på den N11'en som er brukt her?
  13. Gå fra Bøsetra, og følg merket løype til Lyngen/Lyngsjøen. Om du er der neste helg, treffes vi der!
  14. Les denne http://kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=49466" target="_blank Jeg bytta meg ned fra en Sauer 202 til Browning X-Bolt, og kan ikke klage på hverken avtrekk eller presisjon.
  15. Enig med Skaubjønn, her. Om noen spør hva slags sikte man trenger til den type jakt, er svaret som regel Zeiss, Swarovski, Docter eller Schmidt&Bender til ca. 15.000,- (nypris). Det er bare sånn at man har lite på jakt å gjøre når man ikke ser det man skal skyte på . Ellers er det jo bare å låne, teste og prøve seg fram.
×
×
  • Create New...