Jump to content

Torf

Members
  • Posts

    5,210
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    45

Torf last won the day on April 7

Torf had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torf's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

2.2k

Reputation

  1. Torf

    Rifle for elg.

    Ikke hvis en starter med 9,3x62 som var årsaken til mitt innlegg. Om mulig vil 97% av førsteriflekjøpere skyte enda dårligere etter 50 skudd med 9,3 i ei jaktrifle.
  2. Torf

    Rifle for elg.

    Alle slike tråder burde ha denne overskriften: "Nybegynner skal ha storviltrifle, kikkertsikte, 1000 treningspatroner og 100 jaktpatroner. Hva anbefaler dere?".
  3. En kompis, som tidligere jobbet på RANO i Nittedal, hadde ei kasse med 303 helmantlede hulbasekuler liggende. Han ga disse kulene til Svein Solli/Våpenjournalen. Mener å huske Solli fikk den beste presisjonen han noengang hadde fått i 303 med disse. Kompis og Solli hadde en teori om at hulbasekula, med gasstrykket, ekspanderte og tilpasset seg drittpipene i disse riflene og at det var derfor de gikk fint.
  4. Jeg testet denne, 55gr softpoint/blyspiss, i ei Sako 75 boltrifle for et par år siden. Hadde 5-skudds gruppestørrelser på ca 2 - 2,5cm. Presisjonen i den rifla er mye bedre enn FMJ fra Fiocchi, S&B, etc.
  5. Denne rifla kjennes bunnsolid og "udødelig" ut. Prisen fra FN i USA er ca 10 år gammel. Pipene er produsert hos FN USA. Rifla hos HH til 22000.- DKK er et røverkjøp. Den er ny så man får momsfratrekk i DK. Min rifle, og jeg tipper rifla hos HH, har dessverre det nye MOA-avtrekket. Jeg foretrekker det gamle superenkle M70-avtrekket. Selve avtrekket på min rifle er bra. Har et nytt Timney avtrekk liggende, men det er unødvendig å montere. Underbeslaget er custom hengslet i stål i et stykke. Ikke todelt som vanlig M70. Denne er til salgs hos Huntershouse i København: Winchester M. 70 SPR .308 Win. Totallængde: 114,5 cm. Pibelængde: 61 cm. Pibetykkelse: 23 mm. Ny Winchester M70 riffel, som er særdeles velegnet til PRS skydning og andre former for præcisionsskydning. Syntetisk, grønt skæfte i rigtig god stand. Forrest på skæftet samt på pistolgrebet er overfladen ru for at give et bedre greb. Skæftet er monteret med en højdejusterbar ryg i metal. Skæftet er afsluttet med et kolbekappesystem, som gør det muligt at justere skæftelængden meget hurtigt. Klargjort til montering af rembøjler og evt. bipod. Matblåneret matchpibe (Ø: 23 mm.) uden korn og kærv sigtemidler. Piben er i rigtig god stand, står helt uden blåneringsslitage. Blåneret låsestol med blåneret bundstykke. Magasin i form af hængslet magasinlåg, som udløses på ydersiden af aftrækkerbøjlen. Trepunktssikring gør det muligt at aflade riflen i sikret tilstand. På låsestolen er monteret en picatiny rail. En fantastisk riffel til baneskydning. Det specielle skæfte og den tykke pibe er med til at give utrolig høj præcition, hvilket også ses på den medfølgende skydeskive. En prøveskydning med tre skud, der sidder oven i hinanden.
  6. Jeg er den lykkelige eier av denne Win M70 med krommet pipe. Den sliter ikke med presisjonen. Den har krommet pipe fordi disse riflene skulle i sin tid holde et visst presisjonskrav etter 15000 skudd med Federal GM XXXgr SMK. Tror det var 10 skudd sub-MOA på nynorsk. Pipa er laget for presisjon på produksjonslinja til M240 MG-piper. Rifla er litt kontroversiell i USA. Den vant testingen og utvelgelseskonkurransen men ble aldri kjøpt inn til bruk i FBI. FBI beholdt sine HS Precision rifler, kappet pipene på dem (til alles store fortvilelse) og puttet låskasse/pipe i chassier fra MDT.
  7. I 2022 var prisforskjellen på pipesett til Beretta SO5 i vanlig stål vs Antinit $6000 i USA.
  8. I 2022 var prisforskjellen på pipesett til Beretta SO5 i vanlig stål vs Antinit $6000 i USA.
  9. Du kan kjøpe Sakoen i 30-06 med god samvittighet. Så kan jeg ta slitasjen i mine rifler og skyte opp natoammoen for deg
  10. Ubesudlet Winchester M70 i 308win til 5900.- hos Jakt&Friluft: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=347904867 Sakoen amatør linker til er ikke dum. Jeg har både Sako 75 og Win M70 i skapet og jeg foretrekker faktisk Winchesteren.
  11. Et annet problem med Tonheims kuler var at de ga høyt trykk. Labbet på Norma testet, med ordentlig utstyr, nesten alle Tonheim-kulene og flesteparten ga overtrykk, og tildels stort overtrykk, innenfor akseptable "salgbare" hastigheter pr kaliber. Dette er så lenge siden at jeg ikke husker detaljer, men ofte var reelt trykk to "vektklasser" off (nynorsk). Feks vet at ei 150gr .30-kule oppførte seg trykkmessig som ei 180gr enkelt fortalt. Dette fikk selvfølgelig også konsekvenser for hvordan kulene oppførte seg i viltet.
  12. Dachs som rase ligger an til å bli forbudt i Tyskland på grunn av dyrevelferd. https://www.nytimes.com/2024/03/28/world/europe/dachshund-dog-breeding-ban-germany.html
  13. Løp og kjøp til 7k: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=347911252
  14. Landrø har/hadde: Det finnes fler enn i dette utklippet.
×
×
  • Create New...