Jump to content

Egil

Members
  • Posts

    2,349
  • Joined

  • Last visited

About Egil

  • Birthday 05/17/1966

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Egil's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har ikke hatt all verdens aktivitet på åta de siste dager, og nå har jeg hatt bua hjemme en dag for noen justeringer. Det dukker selvsagt opp problemer og småting som må rettes på på alle prototypeprosjekter. Siden det skal være ei mobil åtebu har jeg også flyttet den til en annen lokalitet, der jeg har sett mye spor. Det som ble gjort var at jeg monterte to meier med plastrør for bedre flyteevne, og drag så jeg slipper å bruke kjelke. Kjelken gjorde at jeg måtte kjøre den saaaakte da den var meget ustø. Satte og på ett beskyttelsesblekk i nedre kant for å unngå slitasje mot snøen. Til draget brukte jeg noen gamle støtdemperforinger for å få fjæring på det. Irriterte meg litt på lufterøret over taket som bråkte når det dryppet på topplokket, fikset med tec 7 og litt gulvbelegg. En annen ting med avtrekk fra varme omgivelser er problemer med kondens, derfor satte jeg opp ei trakt med flaske under lufterøret. Over natten ble faktisk flaska nesten full av kondensvann. Drag var noe helt annet når det gjaldt forflytting og hastighet i forhold til kjelke, kjørte faktisk opp i 60 km/t på ubrøytet veg i dag... Her står bua nå, bildet er tatt fra der åta ligger. Skitt jakt! ,
  2. Da har jeg en nyhet ang. den åtevarsleren som er omtalt noen poster lengre opp her, jeg har i dag modifisert den med lengre antenne på sensoren som skal monteres på åta, og da fungerer den mye bedre på sending. Jeg skrudde opp lokket og plukka forsiktig ut printen under batteriet, der ligger det ei ledning som er antenne. Denne lodda jeg ei lengre ledning på og stakk den ut i ett hull på undersiden som jeg bora. Lima rundt etterpå med limpistol for å få det helt tett. Nå funker den selv om den sto inne på kjøkkenbordet, og da gikk jeg minst 80 m unna. OBS. skal en plukke den i fra hverandre så vær forsiktig, det er skjøre saker inni der.
  3. Har også testet denne nå, (i dag) Og den ble testet på folk. Gikk ut til ca 60 m og mottaker ble satt i vindu. Måtte inn på 49 m for å få signal (så vidt, uregelmessig) Sensor greide ikke registrere folk før denne kom inn på ca 3 m. Mottaker skal greie ut til 100 m avstand, og detektor skal funke på max 10 m. Hadde rev på 4 m fra sensor i går kveld, men den var like taus. Min påstand blir: Holder ikke mål! Ikke en gang halvvegs! Dvs. denne funker ikke! MEN! den er billig!
  4. Har vert opptatt med prosjekt "mobil åtebu" i det siste, og i natt resulterte det sånn her! Prosjektet ser ut til å bli vellykket.
  5. Da har jeg fått bua ut på plass, og den har stått noen dager. Åta er en elgkalv samt noe pellets som virker meget lovende, strødde ut litt fiskefor fra oppdrett. Innflyttingsfest har jeg hatt alene nå ei natt, og i morgen natt fortsetter festen... Lovte å oppdatere med bilder av ovnen jeg laga for telys, så her kommer den: Utgangspunktet er en kakeboks. Har boret noen hull her og der, samt felt inn ett par blekkplater, og denne funker helt perfekt med telys. Når det er ekstra kaldt har jeg også en ekstra telysovn av ei blomsterpotte i keramikk, denne står over ei gulvflis med 7-8 telys under, enkelt og funksjonelt. Her er bua på plass bardunert med strammeband. Å her er utsikten mot åta. Å her nattens fangst...
  6. Har fått gjort ferdig åtebua nå, og i går ble den kjørt ut på plass. Siden det har vert kaldt i det siste har "maling" vert problematisk uten presenningstelt, men med hjelp av dette og ei varmluftsvifte er bua blidt helt hvit. Lemmene foran vindu og skyteskår er hengslet med gummi. Innvendig er det kommet opp en benk med teppe på for minst mulig lyd. Her er det satt på tau til håndtak rundt alle hjørner. Har bare bora gjennom og knytt knute på innsiden. Her er bua lasta opp på henger sammen med slede, scooter og en elgkalv... Var noen som pekte og flirte da vi sklei gjennom bygda med denne doningen... Har laget en telysovn av en kakeboks, men glemte å ta bilde av den. (skal få gjort det senere)
  7. Har en ally 16,5 dr som jeg kjøpte i fjor, men har ikke brukt den enda, (skada foten i sommer) Det jeg vurderte var at denne er lett å få med seg siden den er sammenleggbar og bare halve vekta av en i plast. Allyen er en del dyrere enn f.eks hasle sin som jeg har padla en del før, men skal være mer stabil og ha god plass til utstyr. Jeg har bruk for båt i arbeid noen ganger da jeg driver med linjerydding, og derfor falt valget på ally.
  8. Broder'n har hundeallergi men reagerer ikke på laikaen min, har hørt at finskspets skal være bra og. Vet ikke dette sikkert, men det er det vel noen som kan uttale seg om her.
  9. Vedovn nei, da tror jeg det hadde blitt badstue med 5 cm isopor rundt om... Det jeg tenker å bruke er ei tom og rengjort malingsspann eller liknende, stikke hull nede og oppe for lufting, og brenne fire, fem telys i slengen. Har også en liten gassovn på 1000 W som kan være ok å benytte i starten for å få opp tempen i bua, og gass utvikler mye vanndamp så da kommer luftrøret i taket til nytte. Du får bare følge med på tråden å se hva som kommer, skal oppdatere med bilder etter hvert som tiden går. Har jobba litt nå i kveld og har ikke mye igjen, men det er for kaldt for malerjobb nå, så da blir det kanskje å sette opp ett presenningstelt med vifteovn for å få malt...
  10. Oppdaterer her med noen bilder igjen. Vindu og skyteskår får skodder som skal åpnes når bua er i bruk, har brukt gummi til hengsler som er skrudd og limt i øverkant. Her er jeg igang med benken som er 180 x 70 cm, høyden er 35 cm. Da er endeveggen med dør straks i boks... Her har jeg limt inn ett plastrør for lufting i topp på endevegg, her skal det på ett rør litt over en meter. Røret er 50 mm i diameter. Røret kommer inn helt oppunder himlingen på innsiden, når det blir varmt inne vil luft strømme ut av røret, og frisk luft inn i ventilen over gulvet. Detalj for å unngå nedbør og vann å trenge inn i røret. Sånn blir det når en skal bruke bua, og når en drar kan en bare ta av røret og slenge det inn i bua. Da snur en bare bendet så det peker ned. Skal fortsette senere med skytebenk og andre små detaljer,. Om noen har tips til noe er jeg takknemlig.
  11. Plater og skruer samt lim og beslag... opp mot fem tusen vil jeg tro. Reisverket har jeg liggende da jeg har sagbruk, men det blir ikke store kostnaden. Madrass og teppegulv har jeg og liggende å slenge. I hovedsak er det finerplatene som koster.
  12. Var en liten tur å gjorde noen småting i dag også, monterte siste luka i skyteskåret... Måla på disse er 35x20 cm, og bak 20x20 cm. Har satt på en ventil for friskluft inn i bua, med plastrør i vegg og regulering innenfra. Viktig at lukt ikke kommer ut å skremmer reven, så alt av åpninger eller sprekker blir tetta med sprøytelim. Dessuten skal det ikke komme fukt til, så alt av plater er hele utvendig. Mer kommer etter hvert!....
  13. Hei vkil Har ikke beregnet vekta, men jeg greier nå å løfte den opp på ei side alene uten å drite på meg. Tipper den blir rundt 200 kg ferdig, og så kommer sleden i tillegg. Bua blir 20 cm bredere enn sleden, men skal legge inn noen plank gjennom på tvers. Er føret godt kan en selvsagt slepe den på meiene som er under, men dette var ikke tanken egentlig. Kommer med mer info og bilder etterhvert, så her er bare å følge med.
  14. Da er jeg godt igang med "mitt" prosjekt på mobil åtebu, og denne skal kunne kjøres ut med scooter, så vekt er en viktig faktor å ta hensyn til. Har brukt kryssfiner og lett reisverk, isopor og skruer. (spiker er bannlyst da den skal fraktes) Bua skal være komfortabel for en person, og ha skytemulighet fra tre sider, det skal også være mulig å sove der. Starter med gulvet, som er isolert med 5cm isopor, 6mm plate i bunn og 12mm oppå. Målene her er B 122 x L 220 cm. Har lagt to 2"x 4" som meier under. Beklager bildekvaliteten. (mobiltlf) Splitter opp ett 3" drensrør som skrues fast under meiene, varmluftspistol ble brukt for å få en fin bøy framme. Deretter males golvet hvitt på undersiden. Reisverk i 2"x 2" skrues fast med vinkelbeslag på plata. Fem cm isopor som isolering blir brukt i hele byggverket. Bruker 4mm finer i vegg inne og ute, (vekt er viktig) Høyde på vegg er bestemt av platebredde som er 122 cm. Bakvegg! Sperrer lages og laskes med rester fra golvplata (12mm), vinkelen lages i 45 grader for mest mulig høyde innvendig. Skrues på med vinkelbeslag mot vegg. Isolasjon med 4mm himling under. Har brukt 6mm plate oppå taket. Hjemme en tur, da blir luker til skyteskår fikset. Her har jeg stiftet 5cm skumgummi kledd med flis som passer inn i hullene. Endevegg blir isolert og kledd med 4mm plate. Skytelukene har jeg skrudd fast med gummi som hengsler, dette er rimelig lydløst. Vel, det var så langt i byggeperioden, mere kommer etter hvert. Bua skal primært kjøres ut på en scooterkjelke, men kan flyttes litt på meiene som er under.
  15. Har fått akkurat samme problem jeg også, skal høre med min forhandler og kommer tilbake på dette siden... Har hørt at det kan skyldes feil i håndenheten fra en jeg kjenner. Når jeg mister hunden på gps'n står det "hunden har mistet gps mottak."
×
×
  • Create New...