Jump to content

BjornJ

Members
  • Posts

    195
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BjornJ's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

11

Reputation

  1. Jeg ser egentlig ikke behovet for å regulere dette med tanke på at det egentlig bare medfører mer byråkrati, som igjen gjør ulike skytesporter enda mer kostnadskrevende og eksklusive. Jeg er klar over EU-direktivet, men mener fortsatt at det burde holde med våpenkort.
  2. Datoen for ikrafttredelsen er 1. april. Det i seg selv er jo nesten en spøk.
  3. Slik jeg ser det blir det mer byråkratisering for å få tak i magasiner til konkurranseskyting. Hadde det ikke holdt å framvise våpenkort for riflemagasiner over 10 skudd til sportsskyting til våpenhandler?
  4. En annen sak jeg ikke helt skjønner står på side 7 i PODs Våpenkompendium: For eksempel er halvautomatene Browning Bar og Browning Bar Match lik i grunnkonstruksjon, men spesifikasjonene gjør at det bare er den ene av dem som er godkjent i Norge. https://dssn.no/wp-content/uploads/2019/04/VÃ¥penkompendium-POD-LoRes.pdf?fbclid=IwAR2IKdjilVbJuwTzwqTUPCnZK1WdrzZ6ew3RNJsAFGIlMZI_x0ncEifKJLU Så vidt meg bekjent selger f.eks. Winge Våpen begge riflene..? http://www.wingevapen.no/index.php?do=cat&category_id=212&subcat=1&topcat=40
  5. Det er langt bedre at det kreves fremleggelse av våpenkort i forbindelse med kjøp av f.eks. sluttstykker og magasiner.
  6. Jeg fant et "Våpenkompendium" fra POD, som bla. refererer til at "Sluttstykker blir registreringspliktige når ny våpenlov trer i kraft" og "Når ny våpenlov trer i kraft vil høykapasitetsmagasiner bli registreringspliktige." -det er nytt for meg. https://dssn.no/wp-content/uploads/2019/04/VÃ¥penkompendium-POD-LoRes.pdf?fbclid=IwAR2IKdjilVbJuwTzwqTUPCnZK1WdrzZ6ew3RNJsAFGIlMZI_x0ncEifKJLU
  7. Når er egentlig den nye våpenforskriften ment å tre i kraft?
  8. BjornJ

    HK-trøbbel

    Kanskje bufferfjæra er litt stiv enda slik at sluttstykkebæreren ikke går langt nok bak? Låser sluttstykkebæreren i bakre stilling når du drar ladearmen bak når det er tomt magasin i?
  9. Nå er ikke den saken angående skytebaner endelig avklart. Det pågår også arbeid med å få ny/nye skytebaner. Det ligger baner innenfor kommunen som nyttes, men ikke uten betydelig transport tid. Men om man tar en titt på kart over Tromsø kommune vil en kunne finne en rekke skytebaner som burde vært mer tilgjengelig.
  10. Nei, det synes jeg ikke. Mange 10/22 er veldig presise. Kjøper du f.eks. en variant med tyngre pipe blir en 10/22 veldig presis.
  11. Det de ikke fikk til i våpenloven forsøkes nå implementert i forskrift.
  12. Og når er denne forskriften ment å tre i kraft?
  13. BjornJ

    Zeiss lanserer V6

    Hvordan er det å få tak i ulike retikler i disse? Conquest V6 2.5 – 15 x 56 ser ut til å bare tilbys med belyst retikkel 60. Må man opp på de større brødrene V6 3–18×50 og V6 5–30×50 for å kunne velge på retikkel ZBR og ZMOA?
  14. Ny HMR i hus, riktignok i 308. Men kvalitetsinntrykket er svært godt. Har ikke fått testet den ut, men jeg har montert picatinny og neste blir å finne demper som passer gjengene på pipa på 20". Må sjekke ut hvilke gjenger den har før jeg går til innkjøp. Kikkert er også en prioritet.
×
×
  • Create New...