Jump to content

fredrikken

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

About fredrikken

  • Birthday 04/19/1995

fredrikken's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. har hatt et lignende problem med en monofon før. etter å ha opna monofonen, fann eg ut den var full i vatn, noko som førte til att lederane med ppt brytaren var "kobla til" heile tida, etter denne episoden kjøpte eg meg ein vanntett monofon, og har aldri hatt det samme problemet igjen!
  2. I hjelpekorpset bruker me Icom Prohunt Basic, og har aldri hatt noen form for problemer med disse. overlegen batterikapasitet, god lydkvalitet, og et hav av tilbehør, noe som gjør att en kan eks. sette på et bluetooth adapter, å dermed kunne bruke et trådløst headset av eget valg. det er en godt utført jaktradio, som følest godt i hånden, og vill heller ikke skli ut av beltet om du bruker belteklipsen på den. radioen kommer i to utgaver, den ene er grønn, mens den andre er orange, som passer godt til eks skogbruk, der samband ofte er en nødvendighet. den tåler klassisk vestlandsvær, noe som bør tilsi att den kan brukest som godt som overalt. eneste minuset som eg kommer på, er att det er tungvint å finne programmeringskabel, men kanalene du trenger, er ferdig programert inn (iallefall om det er jakt, sauesanking og vinsj kanalene du har bruk for) Radioen er brukervennlig, med en tydelig skjerm. med andre ord, her får du det du betaler for, og mye mer! løp å kjøp!!
  3. Hei folkens! er det noen som vet hva frekvenser som er på pmr radioene? takker for raskt svar!
  4. trudde vinsj 1 ikkje var repeater kanal eg, eller er det eg som tar feil?
  5. litt off topic, men vet noen hvor man kan få tak i en programmeringskabel til Icom sine jaktradioer? vi bruker disse i Røde Kors Hjelpekorps, og er kjempefornøyde med dem, så tenkte å kjøpe en som er privat, men vi har egne frekvenser.
  6. fredrikken

    jaktradio

    noen som vet om noe billig, men fremdeles gode jaktradioer? kriteriene for det er: tåler vestlands været helst 5-tone mange lagringskanaler god batterikapasitet gode muligheter for tilbehør CE-merket brukervennlig noen som vill hjelpe meg å finne en radio med alt dette? =)
  7. er det påbudt å låse inn luftgevær, eller skal vet bare være avskilt fra ammunisjonen? takker for raskt svar!
  8. har og en led lenser hodelykt, helt fantastiske hodelykter, til en god pris. betalte ca 500,- for den, og har aldri angret. Det er vell og verdt å nevne at disse hodelyktene er standard enkeltmannsbelysning i Røde Kors Bømlo Hjelpekorps. anbefalest på det sterkeste!!
  9. takker!! tenkte egentlig litt meg på en taktisk stokk, men når er eg iallefall litt klokere på hvordan det skal gjøsrest!
  10. fredrikken

    HMS skilt

    er det noen som vet om noen HMS skilt som kan brukest når skyting pågår for å varsle andre? skyter på blink med luftgevær hjemme, men "skytebanen" har standplass nær en vei, og vill derfor ikke risikere å få en på nakken pga det. noen forslag?
  11. Eg er helt enig med det dere fleste andre sier. eg fikk et Norica mod 56 til 11 års dagen min av bestefar og mamma. men har alltid hatt MINST en av dem til å se over meg under skyting. dette har for meg vert en trygg og bra opplæring for min del, da eg visste at eg hadde noen som så til meg. ikke bare for min egen sikkerhet, men også for andre sin. noe som har skapt en dyp respekt for våpen. eg vill og trygt anbefale Norica mod 56 til ALLE som tenker på å kjøpe et presist, sikkert, lite og lett luftgevær til sine små. Vekta på våpenet ligger på 2,65 kg uten kikkertsikte, og er 95 cm langt totalt. som et stort pluss, er det automatsikring på det, slik at førstegangsskyttere får inn vanen med sikringen med en gang. KAN SOM SAGT TRYGT ANBEFALES TIL ALLE!!!
  12. er det noen her som har tidligere erfaring med å lage komplette kolber/ stokker for luftgevær evnt. rifler ? er det noe som er praktisk gjennomførbart i en vanlig garasje med vanlige treverktøy?? takker for raskt svar
  13. Eg har eit cal. 177 luftgevær, av typen Norica Mod 56. det er nok ikke av de kraftigeste du får tak i for å si det på den måten, men til gjenngjeld, har du prssisjon så det holder! etter innstilling av kikkertsiktet, traff eg en 20-pakkning (den smale siden) på ca 35 meter ute, så om det er pressisjon du er ute etter, anbefaler eg sterkt Norica. det er ikke noe særlig fancy, men leverer godt ifra seg, og dermed et perfekt luftvåpen å starte med!
×
×
  • Create New...