Jump to content

morlie

Members
  • Posts

    240
  • Joined

  • Last visited

About morlie

  • Birthday 05/30/1991

morlie's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Heisann godtfolk! Etter å ha en periode med ruger 10/22 og de oppgraderinger og alt det styret der så har jeg falt tilbake i gamle baner og tanken om en bøylerifle klarer ikke å slippe. Tenker på en i .44 mag (usikker på hva det er, men det er noe med pistolkalibre som får det til å kile), men har planer om å kutte ned løpet litt og montere på en demper, for å få ned rekyl og lyd. Tenker også at dette vil få opp balansen i rifla igjen etter å ha kappet løpet litt. MEN, hva slags modell ville dere gått for, og er det noen børsemaker som dere har brukt med godt hell på bøylerifle? Bruken er typ rådyrjakt i skog og noe rev på åte, så avstand er jeg ikke veldig redd for, kommer vel sjelden over 50m. Har tittet litt på Marlin 1894 så langt, ikke funnet noen andre alternativer enn Henry sin. Noen tips til hva jeg skal se etter, eller bare la hjertet bestemme?
  2. 6x40 og 6x50 har samme forstørrelse, objektivstørrelser sier bare hvor mye lys som slipper gjennom åpningen på siktet (sånn i teorien før man starter å gå i dybden) så hvis du trives med 6x på tascoen så vil du mest sannsynligvis trives med 6x på sommonsen også, sånn rent forstørrelsesmessig. personlig så ville jeg nok gått for ett litt annet sikte til storviltjakt, noe i 3-9/12 retningen. 6-24 er voldsomt med forstørrelse, bruker selv 4-16x på kråker og den slags på 100m. ville heller gått for ett slikt http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... eiss+terra til litt allroundjakt (noe jeg også gjorde). men selvsagt, hvis du får den rimelig nok, så kan du jo ta den med på banen og se om du trives med forstørrelsen, for så å selge den hvis det ikke falt i smak.
  3. Hei, det er endel på jobben som ønsker å kjøre en kveld med leirdueskyting, Men finner ikke noe på lss sin nettside om kontaktperson som jeg kan spørre om det er mulig å få til noe slikt på banen. Noen som vet noe? Mvh Markus
  4. når jeg var innom intersport ved gunerius forrige fredag hadde de en remington 700 adl .308 med kikkert og montasje til 2490, en pumpehagle til 1000,- savage 200 med noe kikkert og slikt til 2000,-. endel ammunisjon til -70%. plukket med meg endel, men er da noe igjen til dere andre der også! bla norma 22.250 lå under disken der
  5. Har forgjengeren til denn1 : http://www.ebay.com/itm/Falcon-Optics-5 ... 1e7d032c55 en 4.5-18x56 som fungerer meget fra til mitt bruk som er litt kråkejakt og en del baneskyting. kjøpte mitt brukt for en tusenlapp eller noe sånnt mener jeg å huske. Det dukker opp på finn med gjevne mellomrom, også sett ett par på kammeret
  6. Setter vel lommereken der med sugerør da, alle vet jo at jo lenger sugerør man må ha jo vanskligere er det å fiske opp med tungen!
  7. Har kanskje ikke så mye med patronsamling å gjøre, men jeg har 20 av disse i .308 er disse forbudt i Norge også ?
  8. når dekkhotellet du skal ringe sitt tlfnr slutter med 556223
  9. Gratulerer med fet rigg! blir nok mange timer med kos bak den er! Valgte selv Archangel stokken over den orginale, ikke like pent, men bedre å skyte med
  10. Archangel Target Deluxe du tenker på ? Har den på min, og er strålende fornøyd med den, nå har jeg litt sotre klyper, og finner pistolgrepet bittelitt for lite (ikke noe problem). sømmene på stokken hadde litt rester av plast, men det var kjapt gjort å fjerne med en liten kniv. Har fått mindre samlinger med den etter litt testen med legoklossen og hvor stram den skal være. en av de bedre investeringene jeg har gjort på rifla mi sammen med avtrekkeren!
  11. Steike! den var fin! lakket den selv ?
  12. Lenge siden det har vært noe særlig med bilder i tråden synes jeg så sleng ut noen bilder av lekkerbiskene deres! Starter med ett fra forrige helgs morsomheter (ignorer den stygge teipen)
  13. Hatt endel kniver, mest fra Cold steel grunnet generell god kvalitet (nå kan jeg ikke så mye om stålkvalitet og slikt). av de jeg har hatt så er det to stykker jeg bruker å ha med på hver eneste tur. den ene er SRK, stor og fin og fungerer til alt jeg måtte finne på å gjøre på en tur. litt brutalt blad på den (tykt), men går helt greit. vil heller bære på noen ekstra gram og trenge den en gang, enn å ikke gjøre det å trenge den en gang. den andre er en foldekniv - også denne fra Cold Steel, Recon 1 med tanto blad. fungerer veldig greit til mindre oppgaver som å gjøre opp fisk, spikke litt småved og slike enkle oppgaver. har også prøvd å kløyve litt vedkubber å slikt, den fungerer helt strålende til det også. Har forresten bestilt meg kniven som malle linket til på forrige side, mest fordi skaftet og sliren så ganske sexy ut, så gleder meg til å teste den når den ankommer!
  14. Takker for godt svar og mange bilder! da sitter man med litt mer informasjon om presisjons"krav" annet enn de som henger på den lokale skytebanen! Man takker og bukker!
  15. Jeg vil gjerne se litt bilder i denne bolt/halvauto diskusjonen, sitter å leser om laserpresisjon mot potetkanonpresisjon her føles det ut som jeg vet hva jeg og min 10/22 klarer gjentatte ganger på forskjellige dager. men hadde vært morsomt å kunne sammenlignet det med noe som regnes som bra presisjon.
×
×
  • Create New...