Jump to content

Mycroft

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Mycroft's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Slik har vi gjort det på Fisherman 12 kajakkene. Feste til stangholder, litt skumplast, strips og åregafler fra biltema.
  2. Hvis jeg har forstått det rett skal innstillingen fra komiteen være klar 29 januar, og behandling/avstemmingen i Stortinget skal skje helt i begynnelsen av februar. Så da er det vel bare å STÅLsette seg og vente på resultatet. Det er jo politikk, så selv om blymotstanderne kom best ut på høringen betyr ikke det nødvendigvis at forbudet ikke blir opphevet. (partiprogrammer, lobbyvirksomhet, "hestehandling på bakrommet" osv) Uansett så får vi ei avklaring om en 3 ukers tid.
  3. Har 2 settere. Ingen stordriftsfordeler. Dobbelt så mye morro og 3 ganger så mye hår. Aldri angret.
  4. Har 2 settere selv, og som det sies oppe i tråden, så er det bare å ta det med ro. Du har en ung hund og når den våkner skikkelig, så øker søksradiusen betraktelig. Unghunder som utvikler en sterk jaktlyst tidlig, kan bli veldig stortgående som voksen. Fjellet er fult av fuglehunder som jakter alene, mens eierne går og leter etter dem. De fleste våkner ikke ordentlig før i 3-4 års alderen. Du kommer til å se stor forskjell de neste par åra. Og så har du nå muligheten til å observere hvordan hunden oppfører seg i fuglesituasjoner og korrigere ting som tjuvreis, ettergang osv. Arbeidet du gjør nå, vil gi deg mye glede senere. Skal du ha opp søkslengden, så gå sakte mot vinden på fjellet og vær stille. Det bruker å hjelpe. Går du mye i skog og kommuniserer med bikkja mye, så bruker resultatet å bli motsatt.
  5. Anbefales !! http://www.nrk.no/nordnytt/arets-rypejakt-1.11923075 Nede på denne sida er debatt mellom: Siri Martinsen, leder for NOAH, mener rypa lider en langsom død og at jakta er unødvendig. Vebjørn Svendsen, viltkonsulent i NJFF, er uenig i dette.
  6. I hine dager, før fuglehund var det 3 ting jeg var obs på etter tiur. 1. Fulgte bekkefar oppover. 2. Områder med mye tyttebær ble gjennomsøkt nøye. 3. Bergrabber og myrkanter ble trålet. Jeg har fått inntrykket av at røya ofte slipper seg over åpent myrlandskap, mens gammeltiuren oftes rømmer inn i tetteste og nærmeste treklynge.
  7. Som hundeeier er det bestandig trist å lese om hunder som møter sitt endelikt på slike måter, men hunden skulle vært i bånd og kanskje burde bonden tellet til 10 et par ganger før han skjøt. (i sinne) Men jeg må si at jeg tror bonden får si straff og vel så det når internet-trollene tar tak i denne saken. Kjærledyr vekker følelser i folk, og bare tenk på de truslene de i Moss fikk, med offentlig gapestokk på facebook mm i den saken. Jeg har faktisk litt tro på snuten i saker som denne.
  8. Jeg kjøpte denne i 8X32 i fjor når XXL hadde mastercard tilbud sammen med DNB. Zeiss produkter har senere blitt plukket bort i denne kampanjen. Litt synd, fordi prisene var jo fantstiske. Kikkerten er god den. Og jeg tror alle vil gi gode tilbakemeldinger på denne. Men når man skal kjøpe håndkikkerter, da lønner det seg å sjekke ut diverse fugletitterforum. Disse (litt snodige) karene som reiser langt og lenge, for en kjapp titt på småfugl, er også meget opptatt av optikk. Og de er tildels villig å bruke mye penger på hobbyen sin. Som legmann kjøpte jeg nevnte kikkert med bakgrunn i rosende omtale på en fugletitterside, uten at jeg egentlig forsto alt dette med lysgjennomtrenging, linsesliping osv... Jeg kan bare si at jeg opplever kikkerten som verdt pengene. Klar og fin, og justering av skarphet går fint, selv om jeg mener å huske at det var et av ankepunktene på denne. Sånt fikses vel etterhvert som nye blir produsert.
  9. Ettersøk etter skogsfugl er kjipt, men det skjer. I Norge har jeg brukt Saga Maximum Tungsten i str 3, 36 G. I Sverige går det i Winchester SuperSpeed str US 4, 50 G. Begge fungerer fint og alle årets storfugl har blitt liggende i smellen. Sagaen kosta vel ca 30 kr pr skudd på XXL. Skjøt en tiur med Eley vismut str 3, 36 gr på bakken, 25 meter foran bikkja. Det ble 2 timer med ettersøk. Mulig det var dårlig treff, men mener jeg traff rett over ryggen. Den satt jo i ro på bakken. Etter dette har vismuten blitt erstattet med tungsten på skogsfugljakta, med godt resultat. På den andre sida har jeg bare gode erfaringer med vismut på rypejakta.
  10. Hadde første uka i Västerbotn len. Brukte Winchester Super Speed US 4, 12/76 50g på skogsfugl. Fuglene gikk rett ned og slapp ettersøk, som kan være krevende på storfugl. 125 SEK for 10 skudd i Tärnaby. Gyttorp Grouse US 6 ble brukt på rypa og fungerte fint de og. 199 SEK i Tärnaby og 134 SEK for pakken i Hemavan.
  11. http://www.ranablad.no/nyheter/article6767058.ece Den beste er han i kommentarfeltet som spør hvor Ranabladet var, når det sist var lemmenår...
  12. Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, er enig med miljøvernministeren i at det ikke er riktig å endre forbudet mot blyhagl nå, men at eventuell ny kunnskap av betydning vil kunne føre til ny vurdering av dette.
  13. Jeg bestilte fra en selger som kaller seg eachdesk. 14-21 dager er ikke uvanlig fra HongKong eller Kina, de sender på billigst mulig måte, og da tar det som regel litt lang tid. Ofte litt lenger enn det de oppgir. Du får nok sikkert settet. Hvis du betalte med PayPal er det vel 60 dager som er grensen for å kreve pengene tilbake via dem. En plano kasse jeg kjøpte fra kanada tok 67 dager, men den dukka opp til slutt. Har handla sjit på ebay i mange år og på nesten 400 kjøp er det bare en gang jeg ikke fikk varen, og det var noe fiskeutstyr fra malaysia til ca 60 kr. Får tolerere det. Ha is i magen noen dager til, så dukker settet nok opp snart. M C
  14. Jeg fikk mitt knife sharpner sett i dag. Det som ble grundig testet i bladet jeger. Ser helt greit ut, men må bytte sugekoppene. Kom fra Hong Kong og det tok akkurat 15 dager. Nå må jeg finne en ukvass kniv. M C
  15. Og her er ståa i England. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4086680/Would-the-last-Setter-please-cock-his-leg-on-the-way-out.html
×
×
  • Create New...