Jump to content

ARild...

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

ARild...'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ARild...

    Denne lovlig?

    c) hylse montert til pipen som helt eller delvis dekker denne og gjør det mulig å holde våpenet med dårligste hånd uten å bli brent. Hva de mener med denne har jeg aldri skjønt? Jeg kan holde både Glocken og alle mine våpen med uansett hånd uten å bli brent. Eneste måten man kan bli "brent" på er om man kanskje holder hånden over utkasteråpningen evt foran løpet.
  2. ARild...

    Beste ATV?

    Om man skal ha 4x4 er det kun Polaris som har ekte 4x4, trekker på alle hjul samtidig. Andre merker trekker bare på 3 hjul.
  3. Hvilken transportør kom de med? Var verdien nedskrevet? Posten tar Kr 120 i gebyr på varer mellom 200-1000kr og 234kr for varer over 1000,- DHL holder jeg meg langt unna, de dikter opp egne fraktpriser og tar mva og gebyrer etter som de selv vil. Nytter heller ikke klage til de.
  4. Sender Brownells direkte til Norge? Hvordan er frakt prisene? Alltid brukt jetcarrier, men er et problem med magasiner over 15skudd til New Jersey.
  5. Nå er dette en gammel tråd. Men dagens forskrift sier: Slik jeg ser det kan man da fritt kjøpe seg en upper, og søke om ekstra løp i .223 og skyte 22lr i dette. (med kammerinnlegg) Min mening er uansett at cmmg sitt konverteringssett er det aller letteste å benytte til .22lr. Tanken på 9mm upper synes jeg er mer interessant..
  6. Dette kan også gjøre selv med dremmel, med vellykket resultat. = ingen kostnad.
  7. Det som bygges på en eiendom, tilhører grunneieren. Likegylding om hvem som har bygd/betalt det. Setter du opp en hytte sånn uten videre på min eiendom, er hytta mitt eie, selv om jeg ikke har kostet en krone på den.
  8. Glock må være bortig mot værdens enkleste våpen å demontere i småbiter og sette sammen, så trenger ikke sende den til børsemaker. Jeg har BLANKpolert alle begevelige deler i avtrekket i min Glock med Dremmel. (Har forøvrig gjørt dette i alle mine våpen) Har et meget bra avtrekk på denne nå. Har i tillegg 3.5lb connector og avtrekkstopper. Du kan også eksperimetere med lettere tennstempelfjær, men om den er for lett får du mye klikk. Holder vektkravet på avtrekket fint. Når man skyter trenger man mest kraft på første skudd, så er de resterenede lettere. (ikke slipp avtrekket helt fram mellom hvert skudd, kun det lille som skal til for å få nytt tak på tennstempelet, så blir avtrekket lettere)
  9. Eller gjør som jeg gjorde da jeg fikk telefon fra lensmann etter skyting på privat eiendom. En eller annen nabo hadde ringt pga de hadde hørt skyting og var "engstelig". (hadde da bedrevet skyting fra tid til annen i et par år) Jeg skrev et lite notis på et A4 ark der jeg forklarte at det fra tid til annen ville foregå skyting i området, og at dette var idrettstrening i regi av Norges Idrettsforbund. Puttet et eksemplar i alle postkassene i området og sendte en kopi til lensmannen. Etter dette har jeg skutt i haugevis og ikke hørt et ord.
  10. Har selv har en rustfri "ranch rifle" med synt.stokk. Kan absolutt anbefale denne. Ok presisjon. Lett og hendig våpen å bære på. Enkelt å putte i sekken på lengre turer. Vil anbefale denne framfor target utgaven om du skal bære den langt, da target utgaven er en del tyngre og lengre. Vær obs på at Mini 14 spytter tomhylser i nesten alle retninger, så om du er av den som samler på alle hylsene, kan de være vanskelige å finne igjen ute på et jordet.
  11. Har selv en Ruger Mark III 22/45 med target pipe. Jeg skyter meget godt finfelt med denne, men har aldri testet denne ordentlig på standard og hurtig programmene. Kjøpte denne ny men har montert grip tape på grepet og blankpolert alt av bevegelige deler med dremmelen. Sist felt stevne jeg var på stakk jeg av med 1.plass i klasse A med den. Har også tidligere fyllt løyper med den, så jeg har absolutt ikke noe å utsette på Rugeren. Suverent våpen til en billig penge.
  12. Hei! Jeg skal til Glocks hjemland, Østeriket neste måned. Skulle nesten tro det finnes en del utsyr til Glock der? Eller er det over dammen man finner mest "stæsj"? Noen som vet om det finnes mye våpen butikker der? Skal til byen Salzburg. Vet ikke noe om priser på våpenrelatert utsyr i Østeriket, men hadde vært morro å besøkt en større butikk. Noen som vet om det er noen restiksjoner på hva man kan ta ut av Østeriket? Skal forresten reise via Tyskland på vei hjem.
  13. Sitat fra Våpenforskriften §84 Under transport skal skytevåpen være tomt for ammunisjon.. ..Det er på offentlig sted ikke tillatt å transportere våpen i hylster eller lignende som bæres på kroppen. Ja, mener jeg, skulle ikke være noe problem å bære det i hånden eller i hylster på kroppen, så lenge men IKKE er på OFFENTLIG sted. Så lenge du bedriver hundetreningen når du går med våpenet i hånden, vil ikke dette være transport, du vil da kunne ha rødfis i det. Men om du går et lengre stykke uten å skal bruke våpenet, skal det tømmes og pakkes ned/puttes i hylster. Selv putter jeg våpenene i hylster på kroppen og ammo i lomma før jeg går ut av huset og skal skyte på egen eiendom. Beveger meg da kun på egen eiendom, som ikke er et offentlig sted.
  14. Ser ikke helt hvilke andre hensyn som må taes? Dette med skyting på privat eiendom har jeg sjekket opp og ned i lovverket om, da jeg fikk klage om skyring på eiendommen for noen år siden, så det jeg skriver er jeg 100% sikker på at stemmer. Jeg har selv laget privat skytebane på egen eiendom. Har saget bort skog i et 100m langt felt, samt montert permanente skivestativer og selvanvisere på skyteområdet. Har også planer om å planere området på "standplass" slik at tomhylser fra håndvåpen blir lettere å finne igjen, samt lage bedre voll i kulenedslagsfeltet. Selv vil jeg kalle plassen en skytebane, men i følge loven er ikke dette en skytebane. Dvs at den ikke trenger noen godkjenning fra politiet. refererer til §1 i "Justisdepartementets forskifter av 1.juli 1988 om anlegg av, kontroll med og godkjenning av sivileskytebaner.... bla bla... LINK: http://www.dfs.no/no/Fagstoff/Anlegg+Skytebaner/ "Med skytebane forstås i denne forskrift område hvor organisert skyting under ledelse av ansvarlig skyteleder foregår" Med andre ord, så lenge det kun er jeg som skyter der sporadisk, (evt skyte med noen kompiser en gang i blandt) er ikke dette å anse som organisert skyting. Men om vi skulle samles fra klubben en gang i uken og skyte fast hver uke, ville dette bli organisert skyting, og lovene ville falle inn om godkjenning ect. Man bør være obs på at skyting ikke er tillatt i tettbebygde strøk, så om man bor i et boligfelt er det ikke tillat å skyte på egen eiendom Nå bor jeg egentlig VELDIG sentralt, men som lensmannen sa, "tettbebygd strøk er en definisjonsak". Eiendommen jeg bor på har boligfelt på flere kanter, nermeste grenser til eiendommen, med jeg har i følge kommunen bare 1 nabo. Alså ikke tettbebygd. Må nok nevne at jeg og nabohuset har tilsammen ca 500mål eiendom rundt oss. Og at i skyteretningen er der ikke noen bebyggelse før man kommer langt inn i Sverige.
  15. Kan godt anbefale Dillon 650 til nybegynnere. Startet selv med en Lee pro 1000, men ser ikke problemet med å starte rett på en dillon 650, da har man presse til alt. Denne kan man også lade en og en patron med, samt måle hver ladning manuelt om ønskelig. Men kjøp for all del hylsemater, med den, er ladingen en fryd å utføre. Ang vekt kan jeg ikke annet en anbefale Lyman 1200 DPS III Anger ikke et sekund på at jeg kjøpte vekt, som selv posjonerer ut forhåndsinnstilt mengde krutt. Er suveren til presisjonsladninger, der man vil måle hver patron, med eksakt mengde krutt.
×
×
  • Create New...