Jump to content

plinker

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

plinker's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg melder meg på i klasse2. 7 RSAUM, brems.
  2. Jeg hiver meg på !! 6,5x55 Tom Stalheim
  3. Jeg melder meg på! Tom Stalheim cal 6mm? Liggende med brems
  4. Genialt, fantastisk, supert Christian !!! Vi kommer, Hold av plass til Stalheim og Moen! Detta blir MOOORROOOOOO
  5. Dette var en meget hyggelig opplevelse! Etter konkuransen sitter jeg igjen med ett intrykk større enn andre; IMPONERENDE !!! For en jobb som er gjort i forkant ! Konkuransen ble i tillegg utført med ytterste smidighet. Takk for en fantastisk opplevelse, jeg håper for for din del christian at det er ok for grunneigerne at gongene får henge ute til neste år for om ikke får du en himla jobb igjen. Du skjønner; vi kommer neste år også !!!
  6. Hei, er det noen som har noe ladedata for 221 Rem, Vihtavuori krutt ( N-130, N133, N-135), SMK 69 og 80GR. Eller erfaring rundt dette? Finner ikke noe utgangspunkt på nettet som jeg føler meg trygg på, har heller ikke Quickload
  7. Høggeren da ... Denne saksgangen du her så fint legger frem ville vært kjempemessig info.... Om den bare hadde vært etterlyst. Når Pod evt. skulle ha reagert på ett våpenkjøp man hadde foretatt, ville vel ikke den saksgangen du legger frem være særlig aktuell ? Det er saksgangen som kommer etter det du her beskriver som etterspørres. (Se første inlegg) Hauk; Legger meg dønn flat. Var en smule opprørt da jeg la ut det siste inlegget, og burde vel strengt tatt ventet til dagen etter ja . Jeg har vel egentlig ikke noe problem med at trådene sklir litt ut. Saken er den at jeg til stadighet følte meg svar skyldig, og har det periodevis svært travelt.( Dette på spørsmål som ikke var nødvendig for besvare det 1. innlegget) Av alle så må vel dere brukere av Kammeret skjønne at det ikke alltid lønner seg å legge ut for mye info rundt sporten/ hobbyen vår, noe som ikke innebærer å fremme innteressene til sportskyttere og jegere landet rundt Dette selv om det slettes ikke er lovstridig på noe som helst måte.
  8. Tillater meg å poste første innlegget mitt på nytt. (Bare for å være sikker på at alle har fått det med seg) Det det spørres om er SAKSGANGEN intet annet. Med saksgangen mener jeg ikke utfallet eller for den saks skyld noe som helst annet enn nettop saksgangen. Synes det er mer eller mindre utrolig å få en tråd på 2 sider hvor det så godt som ikke tilføres noe av det som blir i utgangsunktet blir etterspurt. ( Med ett hederlig unntak fra Neuhausen) Grunnen til at det ble satt opp ett gitt tilfelle var pga. brukere på forumet skulle slippe å bruke tid på å skrive om at man må ta jegerprøven for å få erverve jaktvåpen, man får ikke kjøpt konkuransevåpen uten en forbundstilknytning, er man kriminell er det ikke sikkert man får lovt til å erverve våpen, man må betale gebyr når man leverer inn søknaden, forresten i noe politidistrikt kan man betale i etterkant ................................................ osv osv osv osv. Om man ikke har noe fornftig å tilføye må det være lov å la vær . Huff a mei, litt ekkelt oppgulp her ja, BEKLAGER det bare måtte ut..... Dette er ikke ment personlig mot noen! Var rimelig sikker på at nok info ble lagt ut i utgangspunktet mulig jeg tok feil her ja.
  9. Dette er en instruks som kommer fra forvaltningen. Denne instruks gjelder bare i mitt tilfelle og er ikke offentlig tilgjengelig. Det er forøvrig samme intruks det vises til i de to sitatene.
  10. Mel og mel Nå har det seg slik at tilfellet mitt ikke har noen verdens betydning for hvordan forvaltningspraksis foregår. Det det ble spurt om i første innlegget var i ett gitt tilfelle. Tilfellet forøvrig har INGEN betydning. Til opplysning så har jeg ikke gjort noe galt i denne saken. Flaks at jeg ikke har en Mauser stående i skapet . (Er vel " spesial konstruert til militære formål"?, hva som menes med egnet til jakt vites ikke da boltrifler som produseres i dag for det meste har utmerket pressisjon. Det må da være lov å nysgjerrig på hvordan man egentlig klarer å svømme før man detter på sjøen Det jeg fremdeles lurer på om noen har anledning til å fortelle meg om saksgangen i ett gitt tilfelle .
  11. Dette er nok godt kjent etterhvert ja, og det godt forståelig at folk ikke ønsker å skrive om det. Er det virkelig lovlig å drive med en slik stille instramming uten å støtte seg på noe annet enn personlige meninger Selv om personer har fått indratt våpen og saken blir avsluttet med indratt våpen betyr ikke det automatisk at det var ett riktig vedtak.Det som måtte være interessent for folk å vite var jo hvordan saksgangen ville være om de skulle havne i samme båt. Eller å a en viss mulighet for å forutse utfallet en evt. våpensøknad? " Alle" her inne vet jo at en del av den forvaltningspraksis som utøves i Norge ikke henger på greip og har ikke så mye med den virkelige verden å gjøre. Jeg syntes det er mildt sagt kjedelig å søke ervervstillatelse hos en innstans som i utgangspunktet helst ser at søker begynner å spille golf istedet!? Og ett godt virkemiddel må være å endre spillereglene underveis etter hvordan været er den aktuelle dagen??? Jeg går gjerne en runde og to i en sak sålenge jeg vet med meg selv at jeg har "rett" og skjønner omfanget av hva jeg begir meg ut på. Etter hva jeg forstår finnes det kanskje ikke videre prossedyre etter ett enkeltvedtak er fattet?
  12. Har nå kommet meg hjem for å sjekke hva som som stod i instruksen (som gjelder for dette tilfellet og ikke er ett rundskriv). Det som skrives er at det finnes mange børser ute på markedet som er spesialkonstruert til militære formål og det ervervede våpenet må være egnet til seriøs storviltjakt. Chiefen; Om dette kommer fra politiet eller POD kan vel ikke gjøre så mye fra eller til ? Loudenboomer; Dette du her nevner er ting jeg søker mer kunnskap rundt. Kjenner du til hvordan denne saken ville forløpt seg om jeg teoretisk hadde kjøpt en Ai hvorpå politiet ville inndra våpenet? Har du kjennskap til personer som har ønsket å erverve våpen i det "utvidete" 12,7 forbudet, med dens saksgang.
  13. Var en tur i bilen og der fant jeg en søknad. Ganske riktig er dette spørsmålet om millitær karakter fjernet . Takker for mye fornuftige inspill!!! Tviler egentlig ikke på at jeg gjør det rette her, men det som står litt sånn uforståelig igjen er denne skriftlige instruks om ervervelse av rifle konstruert for millitære formål. Om jeg overser denne og det i ettertid blir en reaksjon på dette. Kan børsen bli indratt pga. at jeg ikke har forholdt meg til denne instruks (som forøvrigt ikke er hjemlet ved hverken Lov, forskrift eller rundskriv . Dette høres nok ut som svært usansynlig at det blir en reaksjon på dette, men etter sakens gang er jeg ikke så helt sikker på det.( Dere blir nødt til å ta midt ord for dette, da detaljerte utredninger rundt dette ikke vil bli lagt ut på ett åpent forum) Opptreden fra forvaltningens side har jeg ingen problem med å forstå, de må jo forholde seg til de samme forvaltningsinstrukser som vi til syvende og sist må forholde oss til . Kanskje det er en grunn til at elementet med millitær karakter er fjernet fra søknaden. Dette er av typen sak jeg synes har et snev av prisipielt grunnlag, og tar gjerne et par runder med øvrigheten om nødvendig. Det er i dag altfor mye skalting og valting etter eget forgodtbefinnende fra forvaltninens side og eneste måten det kan skje endring her er om det kommer tilbakemelding med ett lite "ris bak speilet". Når flere kjører sine saker til endes og til syvende og sist får medhold, vil automatisk den feile saksbehandlingen opphøre.
  14. Hehe. Ja kaliberet er ikke det store problemet, men du har nok rett i at jeg ikke krysset av for våpen av millitær karakter. Saken er vel den at det ikke er lovlig å bruke våpen av millitær karakter? (om jeg ikke husker feil) Hvilke boltrifler er det man man skal krysse av for millitær karakter da? Forslag ??
  15. Det er ikke snakk om 12,7x99 her.
×
×
  • Create New...