Jump to content

RuneAa

Members
  • Posts

    133
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RuneAa's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Japp. Så interessant ut det tipset til FNJ. Erfarte på første reinsjakt at avstandsmåler og kikkert ble mye styr. Greit å ha begge deler i en enhet. Ønsker ikke avstandsmåler i termisk. Får jeg trikset til FNJ til å virke, så er jeg happy med Zeissen jeg har nå Takk for alle svar i tåden
  2. Hei dere. Har sjekket litt ut rundt en del kikkerter i høyere leie. Får vite at hverken Kahles, Leica, Meopta, Swaro, Vortex eller Zeiss kommer med svarte tall. Rødt over hele fjøla. Om noen eier en kikkert med svarte tall i displayet, si gjerne fra. Er det noen som strever med fargeblindhet og har erfaring med kikkertavstandsmålere nevnt over, som har god nok kontrast i rødlyset til at det går an å måle med dem på en grønn eng/skog så del gjerne erfaringer.
  3. Takker, karer! Har nå Zeiss RF 10X45 med røde tall. Da skal Meoptaen sjekkes ut. Andre som vet om noen?
  4. Er på utikk etter en kikkert med avstandsmåler. Siden jeg er fargeblind rød/grønn fønker det dårlig med røde tall, slik det er i den jeg har i dag. Er det noen som vet om en bra kikkert som leser av avstandene med feks svarte tall? Kun kikkerter med avstandsmåler. Trenger ikke info om rein avstandsmåler, det har jeg. På forhånd takk!
  5. Hei ærede forum. Jeg lurer på om det er noen som har erfaringer med Welsh terrier på rådyr og hjortejakt? Familien skal gå til anskaffelse av familiehund. Den må fungere på hjort og rådyr. Jeg vet at det finnes mange raser som er (mer)opplagte valg som jakthunder, men familien har falt for denne lille krabaten. Når jeg søker på nett, finner jeg mye info om at rasen mer og mer avles for utstilling, agility osv. Vet også at dens primære avl har vært mot rev og grevling og lignende. Har snakket med personer i terrierklubben uten egen erfaring med jakt, som mener at hundene viser god interesse for vilt og da særlig rådyr. Er det noen der ute som kan hjelpe med innsikt?
  6. Kjøp brukt rigg. Da har andre tatt tapet for deg. Kjøp kvalitetsoptikk først som sist. Brukt børse, brukt kikkertsikte. Har skrevet det før i lignende tråd, og vil skrive det neste gang også. Grunn: Det ligger uhyggelig mye bra våpen på finn til mye bedre priser enn det du må ut med nytt. Ang. Burris: Sorry. Jeg har kikket gjennom en 3-12X56, og synes det var skralle saker. 6,5 med demper er god knall!
  7. Sjekk ut nærmeste Norrøna store https://www.norrona.com/nb-NO/butikker/. Prøv bukser der, de kjører fullsortiment. Så tar du evt dilligencen ut til http://www.norwegianoutlet.no/oslo og sjekker utvalget der når du likevel er i storbygda.
  8. DL skal stå for Deluxe. Men sånn jeg har lest, har DL vært betegnelse på utgavene med pipeskifte.
  9. Her kan du se piper og kalibre du kan velge til S&L. http://greatdanerifles.com/barrels.html 223 kommer kun til Legacy modellen. Etter min mening er uansett 223 og 6.5 for nære og vil overlappe unødvendig. Skal du ha to løp bør du vurdere noen lenger fra hverandre. Et lett til trening og småvilt og et kraftigere til storvilt. 22-250 er et utrolig kult kaliber, dog ikke noe mengdetreningskaliber. Hva med å vurdere 243win og 9,3 (evt 30-06)? Da har du relativt god spredning i kaliberne. Sjøl kjøpte jeg børsa i 6.5 og sliter med å finne gode argumenter for å kjøpe grøvre eller finere kaliber. Topp til alt. ( Eller bånn til alt, alt etter hvordan man ser det
  10. RuneAa

    Ny jaktrifle

    Til Skogskatta/Kattwomman Det er ikke spesielt billig å kjøpe løp til Blaser. Svært lite ved Blaser som er spesielt billig. Mange ting som er lurt, ja til og med kanskje genialt med Blaser, men du kan kjøpe ny 22 rigg billigere enn hva løp koster til Blaseren Forutsatt at du har plass i våpengarderoben. Så om, som du skriver, pris er viktig. Drit i Blaser. Bare til avklaring.
  11. Tilka på finn, 125 treff: http://m.finn.no/bap/forsale/search.htm ... egory=0.69" target="_blank Remington på finn, 140 treff: http://m.finn.no/bap/forsale/search.htm ... egory=0.69" target="_blank Ligger vel endel på salgskammeret og vil eg tru. Nyt tiden, søk og bli inspirert. Husk at noen av prisene er helt bort i natta og bør være åpen for solid pruting. Jeg hadde ikke låst meg på kaliber heller. Flere kaliber som gjør jobben. Pass bare på at du velger et som klarer storviltkravet om dette skal være storviltbørsa di. Det er fort gjort å få endret kaliberet på søknaden om du finner en børse du vil ha.
  12. Er det noen av dere som har erfaring med å gjøre opp dyr? Både det dere må gjøre på fallstedet (vomming) og hvordan dere håndterer dyret/kjøttet videre? Om ikke, bør dere få praktisk erfaring. Veldig kjedelig om jakta slutter når skuddet har falt.
  13. Er vel mye godord om 393 ute og går. Ujålete men med topp presisjon. God sluttstykkegange og avtrekk. Man kan med enkle midler bruke den som pipebyttebørse. Finnes en bra tråd her inne om den. Billige piper er også å få kjøpt om jeg ikke tar feil. Vet det har vært skrevet endel rundt avtrekkerbøyle i plast som sprekker ol. Kan lett skaffes i metall har jeg lest. Er visst også ganske kilen på tiltrekkingsmomentet. Fort å skvise treverket. Ang. KKC. Jeg testet både den og GRS før jeg handlet. Landet også på GRS. Hadde også hørt at KKC er for små hender og GRS for lengre klyper. Det som ble avgjørende for meg var vinkelen i pistolgrepet. Likte bedre hvordan venstrehanda falt på plass i GRS-stokken. Synes også at det er enklere med trykknapper enn unbrako når en skal justere. Om jeg skulle satt fingen på noe med denne pakka så måtte det være valg av demper. Redd en slik stor demper vil virke i overkant klumpete og tung i jaktsituasjon. Særlig for en ny jeger. Ø 55 demper skulle ikke være nødvendig på 30-06. Ville valgt noe mer hendig. (..... og ikke så infernalsk sctøgg)
  14. GRS selger egen olje til formålet. Hva som er best aner jeg ikke.
  15. Ang demper. Det er flere svært gode argumenter FOR demper. Lydreduksjon, rekylreduksjon og munningsflammereduksjon. Alle disse går på økt skyteopplevelse. Skyter en med demper har en også bedre mulighet for å høre kuleinnslaget i viltet. Hørselen din har veldig godt av demper. I mine øyne er det å skyte med støyreduksjon (demper, hørselvern eller begge) likestilt med hjelm på byggeplass/sykkeltur, sikerhetsbelte i bil eller andre HMS-tiltak en gjør i jobb eller privat sammenheng. De som velger å se ned på slik bruk har sitt å stri med. Vi lever i 2015, får være måte på gubbevelde. Som du selv nevner: jaktradioen er kommet for å bli (i de fleste jaktlag). Det at noen velger demper vekk av estetiske eller vektmessige grunner får bli deres sak. Velger man en god demper og trener med denne, så er det det man er vant til i jaktsituasjon.
×
×
  • Create New...