Jump to content

Sunnmøring

Members
  • Posts

    1,179
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Sunnmøring last won the day on September 13 2022

Sunnmøring had the most liked content!

2 Followers

About Sunnmøring

  • Birthday 05/23/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sunnmøring's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

711

Reputation

  1. Min K95 er nå en del lettere enn dette.. (7x57r med 52 cm løp)
  2. Når situasjonen ble som den ble og en blir presset opp i ett hjøre av en ikke ubetydelig aktør/person så er det kanskje eneste utvei? Synes Runar kommer ganske så bra fra det.. Langt i fra "skammekroken" for hans del.. @M67 var inne på "bålpraten" og "standplass praten" jeg har hørt mye hardere kritikk og tildels direkte "karakter drap" av personer, bedrifter, merker, produkter, løsninger osv. i overnevnte settinger.. Så hvem har da lov å uttale seg? Er det ok, når det er Ola 30+5 skudd jegeren som er misfornøyd og lufter sin frustrasjon (Han anses som ubetydelig), men om det er skytterlagets «skytterkonge» som mange ser opp til gjør det samme så «benytter han sin posisjon» og må slås hardt ned på? Alle må få stå fritt til å ha sine subjektive meninger og oppfatninger og få lov til å lufte disse i et lukket lag så lenge disse ikke er rasistiske eller på annen måte diskriminerende med tanke på etnisitet, hudfarge, religion eller kjønn med mere. Når en driver med handel eller har verv, så er en dømt til før eller siden «tråkke» noen på tærne.. og de som sitter på «standplass» eller rundt «bålpannen» eller et PRS kurs klarer fint å lese mellom linjene og gjør seg opp sin egen tanker og refleksjoner om hva som blir sagt i diverse settinger.. Det du @Kasaklikow klarte med din "involvering" i denne «tråden» var å faktisk involvere meg i diskusjonen.. så hvis din intensjon var å «dempe» trådens påvirkning så har du oppnådd det stikk motsatte
  3. Tenkte det samme.. her er nok en bruker som er "opprettet" med en "hensikt" selv om det framstår som noe "klønete" så faller det fint sammen med den noe "klønete" framstillingen til saksøker..
  4. Har brukt CFE223 i 8x57is i en del år..og der har jeg MV 850m/s med 160 grs TTSX i 43 cm løp.. hverken 203B eller N540..N550 gir de samme hastighetene.. Bruker CFE223 kun til jakt ladninger i 8x57.. men testet litt hastighet i mitt 50 cm Hardy carbon løp i 308w med 155 grs ELD M.. med N150 så fikk jeg MV 835m/s med N550 så fikk jeg MV 860m/s og med CFE223 så fikk jeg i overkant av 900m/s.. dette løpet er ikke spesielt hurtig.. men presisjonen var god med alle tre kruttene.. CFE223 er blitt å regne som "hønsetenner" .. jeg fikk heldigvis beskjed av importøren den gangen de var på markedet at kranen kom til å bli stengt.. og fikk handlet inn 10 kg i tillegg til de boksene jeg hadde fra før..og har vel 9,5 kg igjen ennå siden kruttet kun blir brukt til jakt.. så jeg slipper heldigvis å stresse..
  5. Er på EL Range TA (tracking assistan) vanlig EL Range har ikke denne funksjonen
  6. Ny lever fra Smith & Wesson som følger i fotsporene til Volcanic lever-action som de patenterte i 1854.. rykker litt i "havesyken" av denne..
  7. Når 99,9% av dyrene en skyter er i utmark.. og en jakter i bratte vestlands lier så innebærer alle fellinger en del svetting og forsering av høydemeter..
  8. Med moderne hjelpemidler som feks Swarovski EL Range TA så får en opp på kartet hvor skytter lå..og hvor dyret en målte avstanden til stod.. da er det bare å gå rett på skudd plass.. Jeg lå på ene siden av et juv.. bukken stod på andre siden..avstanden var ikke så lang..ca 250 meter.. men jeg måtte gå 150 høydemeter ned for så å klatre tilsvarende høydemeter opp på andre siden.. når en står nede i bunnen av juvet så ser alt av terreng annerledes ut enn når en stod oppe i siden.. men siden jeg hadde tatt ut avstanden med Swarovski EL Range TA så gikk jeg rett på dyret via telefonen.. en kan også "skyte" dyret med avstandsmåleren der det eventuelt falt etter skudd om en ser dette og har da kontroll både på skudd plass og der viltet falt..
  9. 308w og 6,5x55 er de to kaliberne jeg jakter aller minst med.. historisk så har jeg jaktet mye med begge kaliberne og kanskje aller mest med 6.5x55 i mine yngre dager (bevares dyrene dør).. men når en har kjøpt system våpen og har en skog av piper så kan en være litt «kresen» på hvilke løp/kaliber som blir med på tur.. For min del så gjør f.eks 7x64 alt det en 6,5x55 gjør bare mye bedre.. kulevekt..fart..og BC det samme kan sies om en velger å «skamkappe» pipen så gjør 16o grs ttsx i 8x57is i 43 cm løp V0 850 m/s en bedre jobb enn 52 cm 308w pipe V0 835 m/s med 150 grs ttsx.. Når det er sagt så ville jeg anbefalt en ny jeger 308w om jeg ble spurt til råds om kaliber til jakt.. utvalg av ammunisjon, kuler og et eventuelt kommende blyforbud samt at en del land anser 6.5x55 som marginal på drivjakt i utlandet så trumfer dette mindre rekyl i 6.5x55.. Å blande inn jakt på lange hold og BC for en «vanlig»30 pluss 5 skudd jeger eller en ny jeger er ikke hensiktsmessig.. ikke har de kunnskapen, utstyret eller ferdighetene.. når en eller flere av disse momentene er tilstede så er tiden inne for mere egnet kaliber, optikk og børse.. At for eksempel 3006 gjør alt 308w gjør.. enn til og med litt bedre betyr ikke så mye.. 308w gjør det godt nok..
  10. Jeg kjøpte både GLE350de og original felger med Nokian dekk.. men jeg fikk prutet ned felgpakken til det halve av den prisen du viser til med BOS..
  11. Nå har jeg vært litt rundt om kring i Europa.. fra fjell landsbyer i Sveits..Østerrike.. Spania..Portugal..Serbia..til de dype skoger i Bayeren og den tradisjonelle drivjakten i Polen og Romania.. jeg har ofte spurt hvilke kaliber som de innfødte foretrekker og nesten overalt blir 7x64 nevnt ved siden av 8x57is og de vanlige 308..3006.. skal du over dammen så er jeg enig i at 7x64 ikke er optimalt.. om du mener Afrika så kan jeg ikke uttale meg om hva som er mest vanlig der nede da dette er en av de kontinentene jeg ikke har jaktet dyr på..
  12. Dette gjelder alle europeiske 7mm (7x57 mauser..7x57r..7x65r og 7x64).. jeg bruker samme kule 162 grs ELDM i 7x57r..7x65r og 7x64) samt 140 og 150 grs TTSX kuler i alle mine løp og med gode resultater presisjonsmessig.. I moderne våpen så har også 7x64 høyere trykkstandard en 280 rem.. men i realiteten så er det så og si ingen forskjell på kaliberne ( har hatt begge ) men i 7x64 så er den laget slik at en har lang avstand til bommene.. feks så kunne en har med samme kulen en coal på 86mm i 280 og 92mm i 7x64.. dette gjør at en har mye større fleksibilitet med å leke med coal og kan sette nye moderne kulekonstruksjoner lenger ut i hylsen som igjen gjør at en får plass til en god del mere krutt og dermed en del mere fart.. dette kan selfølgelig en børemaker kompansere for når han lager et nytt 280 løp.. men noe en bør ha i bakhodet..(Vihtavuori har blandt annet ingen ladedata tilgjengelig for 280 remington)
  13. Ser den.. men når en ligger der og en har gjort seg opp en tanke om vinden og forholdene så går det an å sette ett skudd i en stein i nærheten av hjorten..eller når hjorten var gått av sted så kunne en også ta et skudd fo å se om en har "lest" vinden noenlunde..
×
×
  • Create New...