Jump to content

dreverjeger

Members
  • Posts

    112
  • Joined

  • Last visited

dreverjeger's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har ikke billader til min Garmin dc50. Noen tips hvor man får kjøpt?
  2. Det er mange tråder om astro og dc50. Noen som kan hjelpe meg kjapt til en tråd vedr dette: jeg handlet en omtrent ubrukt 320 med dc50 i dag. Den har ikke vært i bruk mer enn 2-3 ganger for et år siden, etter at den ble kjøpt ny. Ikke brukt siden. Mangler jeg i så fall oppgraderinger av programvare? Hvor er disse evt?
  3. Takker alle for svar. Det ble ebay. 3 meter inkl frakt for 4 euro. Burde holde til langt inne i de evige jaktmarker
  4. Kjapt lite spm: Noen som kjenner til om det selges merketape i signalfarge (gul eller orange)? Type tape til å klistre på ting man helst ikke vil legge igjen i skauen, men som kjapt blir liggende i lyngen fordi det er produsert i farger som går i ett med omgivelsene...
  5. Ok.. den så jeg ikke via google. Noen link til tråden?
  6. For fire år siden var det en kort diskusjon her på kammeret vedr bruk av varmesøkende kamera (termisk kamera) ifb jakt. Det er vel mildt sagt at spørsmålsstilleren ble skutt mer eller mindre ned... Jeg synes det er på tide å drøfte på nytt. Det finnes nå et visst tilbud av slikt utstyr til en overkommelig pris. Ikke dyrere enn annet utstyr vi jegere handler. Iflg forhandlere skal utstyret kunne lokalisere vilt fra det minste til det største, og på dryge avstander for det største viltet. En del jegere skal angivelig ha anskaffet seg slikt, og det blir sikkert flere. Jeg er ganske sikker på at dette ikke rammes av forbudet mot kunstig lys, og således ikke er forbudt. Det viser varmen fra fuglen/dyret, som avtegner seg tydelig, og kan mest sammenliknes med bruk av en enkel kikkert. Hva mener jegerfolket her? Om man går med hund etter fugl, og hunden markerer med stand slik at jegeren kan forberede skuddsituasjon, er da dette veldig annerledes? Jegeren ser at det er vilt i området, legger kameraet vekk, og går imot - klar til skudd. Og hva med å bruke varmesøkende kamera for å lokalisere f eks elg eller hjort når man sitter og speider mot en fjellside, og vurderer om man skal ta et drev der, noe som kanskje tar flere timer, men hvor det viser seg at det ikke er dyr denne dagen? Man gjør jo det samme med kikkertene. Og tredje eksempel: Bikkja jobber med en harefot. Haren sitter kanskje bare noen meter fra, men synes ikke. Å filme uttaket kan være et høydepunkt. Er det ålreit å jukse litt? Lokalisere haren, for så å ta opp videokameraet og få en flott jaktscene? Jeg utelukker selvsagt bruk av slikt til siktemidler, så la den biten ligge. Vamesøkende kamera ved jakt, er det uetisk, eller helt greit? Håper det kan bli diskutert saklig.
  7. Ser i en tråd her fra 2009, der "chiefen" skriver: Har skriv om dette fra DN, skal poste det så snart jeg og PCen blir enig om noe virus-tull, men her er avskrift fra brevet; "I henhold til forskrift 22.mars 2002, §16, om utøvelse av jakt, felling og fangst er kravene knyttet til selve amunisjonen, det vil derfor være nok å forholde seg til oppgitte data fra ammunisjonsprodusentene. Det er ikke meningen at jegerne skal dobbelsjekke kravene ved å måle hvilken anslagsenergi amunisjonen presterer i eget våpen. Den som lader jaktamunisjon selv har et ansvar for å sørge for at ammunisjonen tillfredsstiller kravene i forskriften" Antar dette er gjeldende ennå. Spørsmålet er om det sjekkes ytterligere ved et skudd f eks ifb jakt på ulv. Ethvert skuddsted, ammo, våpen, skytter etc blir jo gjenstand for ganske grundig etterforskning når dyret er felt. Vil jo være en gavepakke til ulveforkjemperne om man kan få noe å henge hatten på hos en jeger! Man kan selvsagt si at jeg burde handle 308 eller mer, men tilbudet på denne 6,5 er fristende...
  8. Googlet litt på kapping av løp til 47 for kaliber 6,5. Leser mange forskjellige svar... Kan være aktuelt for meg å kjøpe ei rifle som fremstår slikmen: Er det noe fagkunnskap her som kan si sikkert om børsa blir lovlig for storvilt eller ikke etter slik kapping? Forutsetter fabrikkammo.
  9. Hadde ikke, visst. Men kopi av våpenkort.
  10. Så langt jeg kan se når jeg googler litt, er utgaven produsert fra 2006. Jeg får vel kanskje gå via våpennummeret, og høre med våpenregisteret hvor lenge riflen har vært i omløp. ..
  11. Vurderer kjøp av Remington seven xcr camo. Rustfritt. .308. Remington seven har jo vært i mange år, men når kom akkurat denne typen seven på markedet? Hvordan kan jeg vite kjapt alderen? Et aktuelt tilbud her hevdes å være et to år gammelt våpen.
  12. På ebay selges brukt garmin astro fra England billig. Er dette også amerikanske frekvenser, er det en egen, engelsk frekvens, eller kan det brukes sammen med norsk utstyr? Noen som vet?
×
×
  • Create New...