Jump to content

Kimber

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Kimber's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Oppdaterte dc-40 til versjon 3.90 og fikk elendig rekkevidde,..! Mulig at noe annet har skjedd samtidig som en tilfeldighet. Men ser ut som det var oppdateringen. Har prøvd å oppdatere flere ganger uten at dette hjelper. -Noen som har opplevd det samme,.? -Noen forslag hva jeg kan gjøre,.? Har bestilt ny antenne, så da får jeg se om det er den som er problemet hvertfall.
  2. Hei folkens. Jeg lurer på om det er mulig, og om det finnes et slags sluttstykke eller sett for å kunne skyte 22 LR i en Tikka T3 Cal 223. Dette er jaktfeltrifla mi, og det hadde vært helt topp å kunne trene med 22 LR i denne. Tenk så lite smell, og ikke minst så billig.. Kunne derfor betalt en del for å få dette til. Noen som vet noe om dette,...? Mvh. Kimber
  3. Hallo godtfolk,. Min drevervalp er nå straks 6 mnd og skogstilvenningen i full gang. Har hatt 3-4 korte loser med han på hare og rådyr. Han kommer tilbake til meg og er kjempeblid, Alt vel så langt. Det jeg ville lufte litt her er deres meninger om innjagingsperioden. Når jeg bare sitter stille kan han ligge og gnage på en rot i timesvis, noe som jeg finner som helt verdiløs jakttrening. Er det galt å bevege seg sakte rundt i skogen slik at han kan finne fersk fot. Vil dette føre til dårlig søk, eller få litt fart på utviklingen. Vurderer også å ta en tur i harehegn for å gire han litt ekstra. Hva mener dere om dette. Mvh. Kimber
  4. Er det noen her som har erfaring med 308W med løp ned mot 40 cm.? -Tenker da på hvor mye hastighet en mister fra f.eks ca 50 cm. -Om presisjon blir dårligere. -Får demperen mer juling. Mvh. Kimber.
  5. Regner med at du har prøvd med Kortison-kur. Hvis ikke ville jeg forsøkt dette. Jeg er ikke veterinær, men har hatt en del episoder med syke hunder. Min erfaring er at Kortison er noe som virkelig hjelper mot det meste. Håper det går bra.,!
  6. Har retikkel 60 på min 6-24x56. Veldig fornøyd med det, men der er det jo ikke medforstørrende retikkel da. Er ikke sikker på hvor mye den lille doten dekker, men på 24x er det ikke mye. Synes det er fin størrelse på det faste retikkelet, både til jakt, jaktfelt og prikkskyting. Mvh. Kimber.
  7. Hallo dreverfolk,. Etter mange år og utallige turer med dachs, har jeg nå skaffet meg min første drevervalp. Tenker å benytte denne primært til rådyr men også på hare, rev og hjort. Det jeg lurer litt på er hvor hardt en skal tørre å bruke en ung drever,? (fra ca 5 mnd). Er det fare for belastningsskader,? Jaktlysten er vel større enn fysikken.. Videre lurer jeg på hvor tidlig dere vil anbefale blodsportrening, evt tips om treningsmåte,? -Tenkte jeg skulle prøve å få til en godkjent ettersøkshund, og da er vel blodsporet det vanskeligste. Mvh. Kimber.
  8. Hei, fin tråd., Jeg vurderer nå å skaffe meg min første drever.! Lurer derfor på om det er noe jeg bør være oppmerksom på, og ting å se etter som er typisk for rasen.? Har en hannvalp på hånden der vistnok moren ikke er spesielt interessert i rådyr men skal være veldig bra på hare. Jeg er primært ute etter rådyrhund men skal også bruke den på hare, rev og hjort hvis jeg får dette til. Er det derfor grunn til skepsis at mor er harespesialist.?
  9. Jeg har tilsvarende rifle, og har testet noe forskjellig ammo. Jeg sliter også med å komme under 30 mm. Av den fabrikkammoen jeg har prøvd, er det Partizan 75 grain som går best i min T3 som har riflestigning 1:8. Hvilke av de du nevner gir best samling a ..?
  10. Ser at Sako 30-06 har opprettet en veldig omfattende og fin tråd som omhandler teorien rundt dette emnet. Så vi kan kansje bruke denne til å dele praktiske erfaringer om kaliberet. Etter å ha brukt 223 på rev og rådyr noen år, har jeg gjort meg opp den meningen at den er kjempefin til rev og nesten ubrukbar til rådyr. Har vel skutt ca 30 rever med norma semipointed 55g, og bare gode erfaringer. Har ikke fått prøvd de lette hullspisskulene til dette enda men skal få ladet noen og testet det. Hadde vært fint å unngå gjennomskyting. Så var det rådyr da, der er jeg som nevnt ikke like fornøyd. Men det skyldes nok helt sikkert kulevalget, og jeg skal gi den en ny sjans med solidere og tyngre kuler. Det jeg har erfart er at med 55g norma blyspiss blir det fort lange utras selv etter et bra lungeskudd, opp i 150m. Synes også det blir mye kjøttødeleggelser og blodutredelser da kula ofte eksploderer helt. Prøvde en gang en federal trophy bonded i bogen på en råbukk på ca 60m. Det var etter det jeg la 223en på hylla og tok i bruk 308en igjen. Det som da skjedde var mange timer med resultatløst ettersøk, men flere måneder etterpå fikk jeg heldigvis se den igjen. Kunne da avslutte noe som hadde plaget meg mye og som jeg hadde grublet fælt over. Fant restene etter den trophy bonded kula totalt fragmentert etter å ha truffet helt øverst på frambeinet. Hadde den ikke stoppet der hadde det blitt et dødelig skudd i maskinrommet. Noe som er veldig positivt med dette kaliberet er hvor snill smellen blir med en god demper, en kjempefordel på gluggejakta. Slipper å vekke hele nabolaget, og å sitte med ørepip sjøl også.
  11. Mye av dette er sikkert omtalt her før, men ikke så lett å finne gode svar så prøver meg på en ny tråd om emnet. Har en tikka t3 lite i 223, men sliter med å finne ammo som gir god presisjon. Har kappet løpet til ca 47 cm. Løpet er merket 8". Går ut fra at dette er riflestigningen.? Er først og fremst ute etter rimelig ferdigladet ammo som skal brukes til jaktfelt.? Hvor får man kjøpt rimelig og god treningsammo for tiden.? Lader ikke selv men har en kamerat som gjør det, så er også innteressert i evt. kuler / ladninger som kan gi godt resultat.? Lurer også på kuler som er bra for rådyrjakt og ikke eksploderer helt om de treffer bein. ser at en får norma oryx i denne cal nå. Noen som har gjort erfaringer med denne eller andre gode jaktkuler.?
  12. Kimber

    Riflevalg i .223

    Hei,. Har selv en t3 lite i 223 med Hausken. Brukbart fornøyd, men skulle jeg kjøpt nå tror jeg det hadde blitt Browning A-bolt i ss og synt. Kort kasse og kolbehalssikring.! Lykke til...
  13. Hallo,. Jeg har prøvd Br reflex, A-tec tmm-5 og Hausken på min t3 i cal 223. Jeg er absolutt best fornøyd med Hausken må jeg si. Demper veldig bra og er lett. Vær klar over at det finnes flere utgaver, den nyeste veier under 400g. Synes det er litt synd at tmm-5 ikke lages med mindre hull, da dette nok hadde hjulpet betraktelig på dempingen. Ellers er jo det en skikkelig fin demper. Refleksen er nok en veldig solid og bra sak, men blir virkende veldig tung på så lett våpen.
  14. Bruk gjenger 14x1,5 og kjøp en Hausken standard av nyeste type. Dette er etter min mening den beste på markedet i dag. Kan kjøpes ny for 2900,- på tlf. 47374058
  15. Hei Buick. Sikker på at sporene er så veldig gamle a,?. I og med at hunden på bare 9 mnd låter på sporene skulle en ikke tro de var så veldig gamle. Og i så fall er det nok bare å la den bli tøff nok til å holde sporene langt nok vekk fra deg til at den finner dyrene vil jeg tro. Min mye brukte 9 år gamle dachs låter på spor som er fra siste døgnet, men der går grensen. Lykke til...
×
×
  • Create New...