Jump to content

Ken Tucky

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Ken Tucky's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har både Sauer 200 STR som jaktfeltrifle og vanlig Sauer 202. Begge går særdeles bra med riktig ladning. Om du kjøper Wolverine eller SSG 3000 har liten betydnig for presisjonen. Du vil normalt få best presisjon med matchkuler, og litt mindre bra presisjon med jaktkuler. Men her må du teste og finne ut hva rifla liker best. Beste kjøp når det gjelder Sauer er en 200 STR i 6,5 eller .308W. Setter du på en jaktfeltstokk, og selger orginalstokken er du fortsatt på en pris rundt 15.000. Jeg har fortsatt til gode å se en Sako TRG skyte bedre enn en Sauer 200 STR, og du får mye bra optikk eller ammunisjon for mellomlegget.
  2. Jeg er ikke børsemaker, men jeg skulle tro at en av de grunnleggende læresetningene under studiet ville være å ikke splitte sluttstykket når man lager rifler. Blaser lager nydelige våpen, men jeg forstår ikke hvorfor de ikke kunne ha konstruert en annen løsning enn den de har valgt på R93. Synes det hjelper lite at Blaser sier at mekanismen deres har fungert uten problemer i en mangeskuddstest dersom sluttstykket en gang i mellom treffer skytteren i ansiktet - uavhengig av årsak. Ignorant har sikkert rett i det han lister opp som årsak til at låsningen slipper, men uavhengig av årsak burde Blaser tenkt på er hvilken sikring har rifla om sluttstykket slipper. Skjer det med en Mauser henger det på låsklakkene. R93 har ingen løsning for å stoppe sluttstykket fra å treffe skytteren, noe den definitivt burde hatt.
  3. Ken Tucky

    Sauer 404

    Ifølge en som jobber hos norsk importør kan 404 også leveres med stålkasse. Jeg har noen 202er, men så langt tror jeg ikke de blir byttet ut, selv om det nok blir fristende...
  4. ChristerK: Jeg er enig med deg i en ting. Det burde deles ut to sett med medaljer i NM, LM og FM. Ett i klasse Sporter og ett i klasse jeger. Dette har vært foreslått og blant annet behandlet på forbundstinget i NJFF. Forbundstinget stemte ned forslaget, og da må vi som skyter jaktfelt rette oss etter det. Poenget er at du har samme mulighet til å velge klasse, våpen og bekledning som alle andre. Jeg har skutt rifle i NJFF, DFS og NSF gjennom mange år. Jeg stusser litt når du skriver: NJFF har et slikt reglement. Det er ingen som hindrer deg i å skyte en jaktfeltrunde eller et elgbanestevne med en gammel Mauser 98 fra krigen med innfelt magasin og orginale jernsikter. Det er ikke krav til magasin eller hurtiglader. Når det gjelder DFS så er valg av rifler ganske begrenset nettopp fordi man skal konkurrere på like villkår. Kjøper du en Sauer 200 STR, så vil du se at denne er like god som naboens, for dere har nøyaktig samme rifle. Begynner du å skyte i klasse 1, så skyter du kun liggende første året og trenger bare en jakke hvor du kan feste reima til armen. I klasse 2 skyter du bare knestående, mens du i klasse 3 - 5 skyter alle tre stillinger. Og da trenger du bekledning. Ikke bare for å stå roligere. Det er også viktig for å få god støtte for ryggen og unngå ryggproblemer. Hvorfor du ønsker vanlige klær uten støtte er helt ærlig vanskelig å forstå når du ser på den idretten som DFS bedriver. Dette er skyting på høytnivå med grovkaliber, og du vil se at mange toppskyttere i DFS også er toppskyttere i NSF. DFS er etter min mening en av de viktigste arenaene for grunnopplæring av unge skyttere, noe som bl.a. NSF nyter godt av. Se på dagens juniorlandslag i NSF. Er det noen der som ikke har bakgrunn fra DFS? Jeg skjønner frustrasjonen din over å ikke nå opp i stevner, men jeg tror du har litt feil fokus. Lår deg å bruke det utstyret du har. Er det ikke bra nok, kjøp noe som er. Spør gjerne erfarne skyttere om råd. Det er ofte små detaljer som skiller yttertreff fra innertreff i jaktfelt, og åttere fra tiere i baneskyting.
  5. Kjøp Aimpoint! Har brukt flere typer aimpointer og de fungerer virkelig bra. Jeg foretrekker sikter med størrelse 4 moa på doten. Du kan enten montere aimpointen på riflas vanlige siktemontadjer, eller kjøpe en liten som du kan ha på i tillegg til kikkertsiktet. Sjekk finn.no der ligger det flere billige aimpointer med montasjer. Eks m2 og c3.
  6. Boka til Bratli er bra, men i likhet med flere skulle jeg ønske den inneholdt mer. Men skal man vurdere det den faktisk inneholder, så tror jeg at de som klarer å tilegne seg teknikkene han beskriver vil ha stor fremgang på banen. Jeg har ingen internasjonale medaljer, men jeg har noen nasjonale. Tviler på om jeg hadde hatt noen om jeg ikke tok inn fortrykket før jeg løftet. Regelen om å ha fingeren ute av avtrekksbøylen er god i dynamisk skyting, men i NSFs baneskyting er den unødvendig.
  7. Ingen som har noen intelligent å si om dette? Importerer de fra ulike kilder elller er det bare den ene butikken som har mer påsalg enn den andre?
  8. Noen som vet hvorfor det er så stor forskjell på prisen Smith & Wesson 686 om du kjøper den i Moss eller i Eidsvold? 7900 og 9900. To tusen kroner på samme revolver er ganske drøyt.
  9. Tom K, det er en praksis jeg ville tatt opp med våpenkontoret. Jeg bor ikke i ditt politidistrikt, og trenger bare å legge ved startkort ved søknad. Skal jeg selge en pistol for å erstatte den med en annen, står det som regel i vedtaket at den jeg har forutsettes avhendet eller solgt. Og de er sjenerøse nok til å gi meg 6 måneder på å selge den gamle.
  10. Bigbore: Dersom du har en Mag2 og du ønsker å selge denne for å kjøpe en ny, så anbefaler jeg at du skriver det på søknaden. Legger du ved kopi av startkort og resultatliser hvor du har skutt Mag2, så har du dokumentert aktivitet. Holder ikke dette bør du klage til POD. Tom K: Det er skytteren og ikke klubben som skal dokumentere behovet. Klubben skal kun bekrefte medlemskap, at våpenet er lovlig til det omsøkte skyteprogram og at klubben er tilsluttet et godkjent forbund som administrerer skyteprogrammet. Praktiseres det annerledes hos deg ville jeg fått klubben til å ta det opp med våpenkontoret eller sjefen for forvaltningsavdelingen.
  11. Mitt valg: Sauer! Har tre stk 202 og to stk 200 STR. Aldri hatt trøbbel med riflene. Presisjonen er god, og jeg har/har hatt piper i 222, 243, 6,5. 308, 30-06, 300 winmag og 375 HH. Så hvorfor ikke Blaser? Primært tre grunner: Jeg er hjemmelader. Skulle jeg få overtrykk vil jeg helst ha en bolt som holder igjen, slik at sluttstykket ikke treffer meg i ansiktet. Grunn to: Jeg liker ikke sluttstykkehoder som er splittet. Et granbar eller noe annet rusk som fanges i et slikt hode kan fort føre til feilfunksjonering. Grunn tre: Magasinløsningen er best på Sauer. Det samme er avtrekket, etter mitt skjønn, men her er det dele meninger. Så hvilke fordeler har blaseren? Etter mitt skjønn en: Siktene sitter på pipa. Uansett hva du velger får du en kjemperifle. Løpene lages så vidt jeg vet på samme fabrikk.
  12. Min erfaring fra polare strøk er at rifla er det beste våpenet for isbjørnsbeskyttelse, men at revolveren er et godt supplement om du trener med den. Rifla kan gjerne ha åpne sikter, drivjaktsikter med farge er perfekte, for det går mye i grått og hvitt spesielt om vinteren. Du bør også kjøpe en signalpistol og ha med en del patroner. Dette får du kjøpt på Svalbard og selve signalpistolen kan du fritt ta med i bagasjen som du sender under flyet når du forlater øya, slikat du slipper å kjøpe ny. Husk at du skal bruke skremmemidler før du skyter med skarpt mot bjørn. Jeg bruker i tilegg en revolver, Ruger 44 magnum single action. Denne fryser ikke og jeg har aldri hatt klikk med den. Jeg har valgt 7,5 tommers løp. Det er fristende med en kortløpet Smith & Wesson, men det er letere å skyte bra med langt løp. Revolveren krever trening, trening og atter trening for at du skal klare å felle en bjørn som angriper. Fordelen med revolveren er at du har den på kroppen, og dermed blir den ikke igjen på skuteren når du bare skal et lite ærend 30 meter unna skuteren. Og skulle du ha et uhell under kjøring, enten hvor skuteren forsvinner ned en skråning eller et hundespann som stikker av med rifla i pulken, så har du revolveren som siste skanse. Uansett er det viktigste å unngå konfrontasjon. Oppdager du en bjørn som viser interesse, så er det bare å kjøre unna. Camper du i området, er våkenvakt å anbefale. Snublebluss er et bra supplement, men det er ikke alltid det virker som det skal.
  13. Var i Orsa før jul. Det var vanskelige forhold med tåke, regn, lite snø, flatbrødføre og kraftig vind. Men det var fugl der. Jeg og naboen så mye orrfugl, men bare tre tiurer. Naboen fikk en tiur, mens jeg måtte klare meg med orrhane. Fuglene var vanskelig å komme innpå. Hadde en hane som lettet på nesten 200 meter. Tiurene satt godt ned i trærne som ikke var blitt hvite av snø. Men blir forholdene bra i januar kan du glede deg, Fjørhanen. Det er i hvert fall ikke mangel på fugl der!
  14. Ken Tucky

    Yaesu VX-8DR

    Jeg er radioamatør og har en Yaesu VX 8 GE. Eneste forskjell fra DR-modellen er innebygget GPS, ikke 50 mhz eller wide FM. Vær obs på at når du utvider sendeområdet på VX 8- radioene får du bare sending ned til 140.000. De jaktradiofrekvensene som ligger lavere får du bare lyttet på, og det er vel to eller tre kanaler om jeg ikke husker feil. Mitt råd er å kjøpe en Icom 34 GS. De nyeste er helt vanntett, lette og bruke og har en meget god sender og mottaker. Yaesu er også bra, men VX 8 til jaktradio vil jeg ikke anbefale. Pluggen for tilkobling av monofon er for dårlig, og du må regne med at radioen plutselig sender sambandstrafikk over høyttaleren. Og da kommer dyrene neppe til din post.
  15. Ja, denne tråden sporet jo fint av til å handle om NOJS i stedet for NV. Ser i alle fall ikke ut som om det er noen som vet hvor stort forbundet som mener å representere oss alle er. Bekrefter vel at dette er en forening for spesielt interesserte. Siden NOJS allerede er hentet frem i tråden: hvor mange medlemmer har NOJS?
×
×
  • Create New...