Jump to content

Varj

Members
  • Posts

    2,058
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Varj's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Reputation

  1. Bump-fire stokken er vel eneste direkte ulovlige han bedriver på youtube kontoen sin, så får man heller diskutere hva som er taktisk lurt å dele med verden av moroskyting.
  2. Hagl mister fart veldig raskt, så en slik økning i hastighet gir deg relativt mange flere meter effektiv rekkevidde. (Og gjør det enklere å treffe godt.) Man kan selvsagt også kompensere med større haglstørrelse eller tyngre materiale, men hastighet blir aldri feil. De myke haglmaterialene bør ikke tvinges opp i alt for høye hastigheter, da det gir dårlige treffbilder. Harde hagl derimot, kan gi gode treffbilder også ved skikkelig høye hastigheter.
  3. Tror du forveksler mediaoppslag med politisk påvirkning, det er altså ikke det samme.
  4. Om du bommer med et par-tre cm på hjertet / midten av lungene, så dreper du fortsatt dyret effektivt. Om du bommer et par-tre cm på hjernen, så skyter du brått bort kjeven, og dyret blir et ekstremt vanskelig ettersøkstilfelle og pines i evigheter. Så det er heller andre enn rådyret som mangler hjerne...
  5. Sikker på at de du har brukt før ikke også er US størrelse? Det har blitt standard å benytte US, lenge siden jeg så noen med "Norsk str".
  6. Der har du nok årsaken.Stålhagel skal vel ikke skytes i trangere borring en halv. Om haglene er grove, så stemmer det du sier, men leirduehagl gir ikke slike problemer. CIP standarden sier:
  7. Når den er blandet med herderen, så herder den (duh) ganske raskt, og blir hard tvers igjennom.
  8. Det der er en svært interessant problemstilling, som jeg selve tenkte endel på da jeg dro med meg løs 1+1 pinne på jakt i sverige. Selv konkluderte jeg med at det ikke ville føre til problemer, da jeg ikke har svensk lisens, og ikke er bundet til dens vilkår. Samtidig som jeg opprettholder jakt-begrensningen som er satt. Men jeg er ikke jurist, så det hadde vært fint å få det sjekket skikkelig.
  9. Blir jo vanskelig å bevise. I statene får man kjøpt hagl med forskjellige farger, slik at du enkelt kan se hvilke fugler du selv har truffet.
  10. Du hoppet glatt over tekstlinjen rett under, hvor jeg svart på hvitt (eller kanskje svart på blågrått) skriver at jeg ikke vet nok om kapasiteten på nevnte kaliber til å uttale meg, og det da er ganske åpenbart at jeg ikke kritiserer trådstarter. Jeg kritiserte dog argumentet om at det "ikke kunne være trostehagle, siden man hadde skutt noe større med det", derav henvisningen til salongrifle som elefantrifle. Altså en kritikk av et argument, ikke en sak. Nei, men det betyr ikke at man må se spøkelser på høylys dag.
  11. At noen har skutt elefant med 22lr gjør ikke salongrifle til elefantrifle. Nå vet jeg ikke hvor mange hagl i f.eks størrelse US 3 du får i en kal28, og hva slags hastighet man får med 24g nyttevekt, så skal ikke uttale meg om hvor egnet det er.
  12. De fleste bra jaktradioer støtter vel pilot-toner, så kan du ha 32(?) forskjellige grupper på samme kanal, selv om det nødvendigvis kan bli kollisjoner.
  13. Det er klart, om man aldri har hørt om overbore, lengde på konovergang, lengde på choke, osv, så ser det veldig enkelt ut. Selv om vi hadde latet som at like hagler skyter helt likt (hint: de gjør ikke alltid det), så skulle jeg likt å se den selgeren som hadde testet all ammo i alle haglevarianter, i alle konfigurasjoner. Tipper han hadde vært 2-300 år? Når det er sagt, så kommer man et stykke med generell kunnskap, men i en industri som allerede er presset på inntjening, så er det begrenset hva man har råd til å ansette.
  14. I norge får du kun tak i haglene du finner på www.browning.eu, altså kun sporting utgaven av syntetiske cynergy. Det er selvsagt mulig å importere fra statene, men det blir sikkert veldig mye dyrere.
×
×
  • Create New...