Jump to content

FredrikW

Members
  • Posts

    544
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

FredrikW last won the day on November 27 2022

FredrikW had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,777 profile views

FredrikW's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Posting Machine Rare
  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

336

Reputation

  1. FredrikW

    KA-BAR Knife

    @Vaquero Her var det mye bra pornografi! Jeg er som deg, og liker best stål, treverk og lær. Men jeg har likevel aldri vært en knivsnobb. Har mange hundre utendørsdøgn opp gjennom årene både på vidda og i skauen, men har stort sett alltid bare hatt en billig Morakniv med rødt eller blått plastskaft i beltet. De er lette og funker til det meste, og kan byttes ut når det blir for mye hakk og skraper. Fikk en Brusletto Geilo av faren min da jeg var fjortis på midten av 80-tallet, men den synes jeg var så fin at jeg aldri turte å ta den med på tur, hehe! Men akkurat disse KA-BAR knivene må jeg si at jeg liker! Mye pga. utseendet, men også historikken. Som det skrives, så er ikke en slik USMC spesielt praktisk. Men jeg måtte ha en likevel, og ender nok opp både med store- og lillebroren etter hvert, kjenner jeg meg selv rett... Single action revolveren på bildet er en lettere "customifisert" Ruger SBH i .44 Magnum, fra midten av 80-tallet. Valgte denne som emne siden den ga usedvanlig god presisjon med litt tyngre kuler for kaliberet. Noe som ble testet i Ransom Rest, og senere også i benk på sandsekk på 50 og 100 meter, med kikkert montert i Leupold-montasje. Revolveren har fått ny stainless grepsramme, Bowen sikter, ny "innmat" fra Power Custom slik at kamrene "liner opp" med utstøterstanga når hanen står i halvspenn (som på de gamle modellene), Keith #5 type tønnestang, og løp kortet til 5,5" og påmontert framsikte med løpsbånd. Supert avtrekk og knall presisjon, og helt håndterlig selv med knallharde ladninger og tunge kuler. Men nå var dette en KA-BAR tråd, så jeg skal ikke spore av med revolverprat
  2. FredrikW

    KA-BAR Knife

    Takket være denne tråden, og kanskje mest takket være de utmerkede bildene til @Vaquero, så endte jeg opp med å gi fra meg et par tusenlapper for å få en en slik amerikaner-kniv i hus, jeg også. Her sammen med noen andre amerikanske oppfinnelser :
  3. Det ble en tøff liten beltedverg. Kanskje ikke lov å si det, når jeg tenker meg om. Beltekortvokst, da! Skulle da tro at 1500 f/sek er innenfor rekkevidde med den 400 grains Barnes-kula og 16" løp.
  4. Jaja, jeg måtte jo bort i bokhylla for å sjekke. Og der fant jeg utgave 13 av denne blekka. Som også inneholder beskrivelsen av den nedkortede .458-patronen. Og dermed har en stygg tanke om ny patron, og ombygging av en kort og lett rifle til denne, plantet seg i knollen... Ikke at denne patronen vil erstatte mer ordinære patroner som dekker det samme bruksområdet, men sannelig var den en kul kreasjon, synes jeg! Går det an å få en kyndig børsemaker til å lage en boltrifle med kort låskasse og løse magasiner i dette kaliberet, mon tro??? Hmmm....
  5. Hvis politiet, med støtte fra en politijurist, har bestemt seg for å sjekke ut hva som skjer bak dørene i hjemmet ditt, så er det selvsagt ikke bare å si "nei takk", og så lukke døra og fortsette å se Nytt på Nytt som om ingenting har skjedd. Men hvis det, når politiet kommer inn, viser seg at du bruker Bård Tufte Johansen som "treningsblink" med Glock'en hver gang han dukker opp på TV-skjermen, så er dette selvsagt HELT lovlig. Forutsatt at du til enhver tid har kontroll på pistolen, hvis det er andre til stede i boligen (ingen ammunisjon tilgjengelig, pistolen til enhver tid synlig for deg osv.). Man kan selvsagt være uheldig med tjenestepersonene (er det egentlig lovlig å si tjenestemennene lenger?) som dukket opp, men slike misforståelser vil alltid løse seg i ettertid, tenker jeg. @Vargen kom meg litt i forkjøpet...
  6. Jeg må bare ærlig innrømme at når jeg leser slikt, så tenker jeg at dette bare er tøv, eller at personen som sto og tørrtrente da politiet banket på døra ikke var helt.... Selvsagt er det fullstendig innafor å stå i egen bolig og tørrtrene med egne våpen. Og så legge fra seg våpenet for å åpne døra, når det banker på. Hvis dette er et brudd på våpenloven, så blir det helt klin umulig å være våpeneier.
  7. Er for så vidt enig, men grensen må tross alt settes et sted, og rifler slengt i baksetet blir da på feil side av denne grensen. Det tar 1 min. å pakke rifla ned i et futteral, og så plassere det hele slik at det er minst mulig tilgjengelig og synlig. Denne er litt diffus. Hva er adskilt, og hvor adskilt kan egentlig noe være inne i en bil? Jeg har faktisk opplevd å bli kontrollert av politiet på vei hjem fra skytebanen (knivkontroll i Oslo). Da var det helt greit at jeg hadde håndvåpen i futteral i sekken, sammen med ammunisjon i samme sekk. Ammunisjonen lå da i sånne vanlige blå MTM-bokser. Var jeg bare heldig (med de tjenestemennene jeg traff), eller er det "adskilt nok" å ha ammo oppi samme ryggsekk/bag som våpen pakket i futteral?
  8. Hva mener POD egentlig her? Kreves det 3 organiserte treninger/konkurranser hvert femte år for hver øvelse? Jeg tolker dette slik; hvis man f.eks. har 8 feltvåpen (1F, 1G, 1M, 1R, 1SP, 1SR, 1M1 og 1M2), så kreves det at man kan dokumentere 8 X 3 treninger/konkurranser i løpet av de siste fem årene. Eller tar jeg feil, slik at aktivitetskravet for å beholde disse 8 våpnene kun er tre "generelle" felttreninger eller konkurranser i løpet av de fem siste årene?
  9. Er det virkelig bare 3 treninger på 5 år?? Jeg trodde det var 3 treninger i året. Da burde det helt klart være overkommelig å oppfylle kravet selv for lateste blant oss, og for dem som har bosatt seg i de ytterste utkantstrøkene, hvor det er milevis til nærmeste bane.
  10. Ja, sånn har det dessverre blitt. Skoleskyting burde være en helt normal aktivitet for de unge, ikke noe som fører tankene til galskapens USA: https://dfs.no/overhalla-skytterlag/article/skoleskyting-2021
  11. Slikt er det ikke lov å skrive om revolverne til Mr. Keith Det meste av våpnene til Elmer Keith ble solgt på auksjon hos James D. Julia Auctioneers for noen år siden, da familien hans bestemte seg for å legge ned "Elmer Keith Museum" og auksjonere bort samlingen: https://americanhandgunner.com/discover/an-inside-look-at-the-elmer-keith-museum/ I det siste har en del av de samme revolverne dukket opp igjen på auksjon hos Rock Island Auction Company. Et par videoer fra 2015:
  12. Som jeg skrev lenger opp i tråden, så gjelder i følge mitt våpenkontor (Oslo) 25-våpenregelen kun komplette våpen. Dvs. at hvis du har en 1911 med en ekstra pipe for å kunne skyte med lyddemper, så regnes pistol + ekstra pipe som ett våpen. Dette gjelder kun svartkrutt perkusjonsvåpen. Ikke moderne (dvs. ikke antikke) svartkruttvåpen som lades med patroner. Svartkruttvåpen som lades med patroner er fortsatt behovsprøvd, og utløser derfor aktivitetskrav.
×
×
  • Create New...