Jump to content

sebek

Members
  • Posts

    112
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sebek's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svarene! Høres ikke ut som pipealternativene drar veldig hardt den ene eller andre retningen da, blir greit uansett. Når jeg har brukt opp restlager med ferdigpatroner bly og 50pakken med accubond tenker jeg å gå over til ttsx 130 eller 150. Har n540 som er tiltenkt formålet. Jeg jakter rådyr og hjort, og slik jeg forstår det ser det ut som det burde være rimelig greit å få tilstrekkelig effekt med homogene kuler 130-150gr i 48cm pipe 308 så lenge man ikke opererer over 2gangen av jegerprøveboka, selv med 48cm pipe
  2. Hei! Jeg vurderer noen bruktalternativer mot hverandre (308 win Steyr) Pipelengder er kortere enn hva jeg kunne ønsket, 48-49 cm, men fortsatt aktuelt. Antall skudd gjennom pipene er sammenlignbart. Den ene er original kaldhamret flutet Steyr pipe og den andre er Hansen montert Lothar Walther i samme lengde, ikke flutet. Siden pipelengde allerede er litt marginal er jeg nysgjerrig på om det er noen vesentlig forskjell i kvalitet mellom de to (jevnhet i produksjon, hastighet, presisjon). Jeg bruker en miks av hjemmeladd og ferdigpatroner forresten Noen som har erfaringer rundt dette?
  3. Er forsvarets standard issue skytebriller i denne kategorien? -Skal selv komme i gang igjen med hjemmelading, og leser tråden med gru og interesse. Glad for at det gikk bra med deg Andreasv!
  4. Ikke akkurat Vixen, men nesten Jeg er ikke 100% komfortabel med sikringen på min S491, og prøver å finne ut om det fins alternative sikringsløsninger. Gjerne med sikret tømming av våpen, samt bryter som er litt bedre mtp. utilsiktet avsikring i tett og ulendt smygjakt hvor tomt kammer ikke er en god løsning. Jeg har sett i et par tråder at det har blitt referert til M70 type sikring på eldre Sako. Jeg klarer ikke å finne noe på nett. Er det noen som vet om dette er å få tak i, evt. børsemakere som tar denne jobben? Jeg ser Ragnar Hansen produserer sånt for cz/remington, men Sako er ikke listet. Fins det evt. andre løsninger?
  5. sebek

    Sitka Gear

    Kuiu er "athletic fit". Bestilte div. fra Kuiu (regnjakke, bukse, softshelljakke, hansker, sokker, skjorte) tidligere i år, og er meget fornøyd med det så langt. -Spesielt buksa(Guide pants), som er noe av det mer komfortable jeg har vært borti mtp passform.
  6. Mcmillan, f.eks: https://www.mcmillanusa.com/mcmillan-ri ... thumbhole/ "Our Sako Hunter, Sako Classic, Sako Varmint and Sako Thumbhole stock designs can be inletted for most of the older Sako actions from the L461-L579-L61R series thru the AI, AII, AV series and the 491-591-691 series. " Norsk importør: http://www.magnumhansen.com/Mcmillan%20hovedside.htm
  7. sebek

    Savage 17HMR

    hadde en savage 17hmr med syntstokk. Likte egentlig accutriggeren godt, og presisjonen var finfin. Syntstokken (FSS) var forferdelig, styr unna! -Bytta ut med Boyds evolution stokk. Magasinet hadde en tendens til å tømme alle patronene opp i kasse når det ble satt i. Uholdbart, men løste seg med aldri så lite bøying av leppene i magasinet. Grei presis børse for pengene, men ikke forvent superkvalitet i alle ledd.
  8. Ser ut som Boyds Evolution stokken fås for A1 og. Den er jo enda slankere, hvis man takler skiskytter-looken. God å skyte med er den ihvertfall, meget godt grep for avtrekkshånd, bittelitt framtung.
  9. Spent på å høre brukererfaring med denne
  10. Har ikke skutt mange revene med 40gr blitz king(kronografert til 1030+), men de som har ramlet har ikke vært pene på utgangssiden. Skulle jeg ladet 222 for rev igjen og hatt pelsen ville jeg prøvd 35 gr vmax. 5 gr vektreduksjon og de borti 100 ekstra sekundmeterne man muligens kunne fått ut bedrer vel oddsen ihvertfall. Vv-data oppgir forskjell på 80 m/s ved maks.
  11. Sauer har laga ny kinnstøtte, som faktisk ER justerbar, i motsetning til den gamle - den kunne ikke være høyt nok uten at sluttstykket ble fanget inne i kassa. Siden den kun kunne justeres med verktøy, kreativt språk og helst 18års grense, den sorterer under "mainnskit" helt enkelt. Uansett, den nye, som også er på SSGen, er justerbar ala GRS, og er ellers lik den gamle, bortsett fra at den går opp der den trengs, og så ned igjen. Den er også godkjent i DFS, og sitter på nye 200STR, og gir etter mitt syn en merkbar fordel over den gamle ved skifte av stillinger og skyting med diopter. K Jeg kjøpte ny Sauer i oktober. Der består justeringssystemet av mellomleggsskiver som kan puttes i den ene eller andre veien under kinnstykket, og hele rakkelet skrus fast med umbrako. Ikke særlig glad i dette skiveopplegget, syns det er unødvendig tungvindt. Har jeg da fått en "gammel" type, selger skytterkontoret nå børser med den verktøyløse trykkepåknapp-utgaven? Er den nye utgaven mulig å kjøpe separat? Finner den ikke på nett. Et bytte er vel ikke akkurat drop-in heller, ser det ut som... Det kan se ut som jeg skal få problemer med å få støtten høy nok også med de skivene som fulgte med, når jeg skal slenge på skinne og kikkert på toppen.
  12. Har også en sånn og syns det var verdt pengene. Vent med å brette over fliken til du har putta våpenet og evt andre greier i trekket. Brett så fliken over,problem løst
  13. Siden du nevner både jorde(innmark) og skogen (utmark): Vær klar over at hvis du kjøper deg jaktkort kan du som regel gå ut fra at dette gjelder kun utmark(alltid lov å spørre også hvis det er tvil). Vil du i tillegg sitte i en jordekant og jakte må du spørre grunneier, for å unngå en potensielt ugrei overraskelse.
  14. takk for tips, Dagfinrud skal sjekkes ut. Prøving blir det dessverre verre med. -Bor i Trondheim, jeg vet iaf ikke om noen sjapper her som selger denslags
  15. Jeg har nettopp tatt mitt første steg inn i dfs-land. -Har kjøpt meg Sauer og testet noen runder på 100-metern, stor stas! -Synd at jeg ikke fikk Sauern litt før og kunne blitt med på treninger med laget før sesongen slutta. Nå holder jeg på for meg selv, får bare håpe jeg ikke legger meg til grove uvaner som blir vanskelig å snu Gleder meg stort til neste sesong starter. Så langt har jeg fått låne jakke og hanske fra skytterlaget. Nå har jeg tenkt å bestille meg jakke (og hanske) selv, og vil tro at en av de rimeligere variantene vil være tilstrekkelig for meg. Jeg har sett det fins alternativer til rundt tusenlappen. I denne prisklassen ser jeg skytterlinken og landrø har modeller. -Ser skytterutstyr.no også lister en i samme prisleie som heter Fisanti Nordic. http://skytterlinken.mamutweb.com/Shop/ ... 6/10034000" target="_blank" target="_blank" target="_blank http://gammel.landro.no/produkter/skyte ... od_landr_/" target="_blank" target="_blank" target="_blank Har noen erfaringer å dele rundt disse modellene, kanskje tilogmed prøvd flere av de? Er det andre kandidater i samme prisleie det kan være aktuelt å se på?
×
×
  • Create New...