Jump to content

envillman

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

envillman's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. envillman

    Sprengt choke

    http://www.shootingtimes.com/gunsmithin ... functions/
  2. Syns aimpointen har en meget stor fordel på trange poster, da jeg har begge øyner åpne og slipper å "sikte" om man kan kalle det. Blir litt mer som en hagle, pek og skyt. Med kikkertsikte blir det mer sikting og vanskeligere andreskudd (min mening). Det er mange som sliter å skyte med aimpoint. Jeg klarer for eksempel ikke å skyte på rundskiver, da går det i over hele skiva, men på elg 100 meter samler jeg godt. Men det skal sies at aimpoint ikke er noe presisjonsinstrument, langdistansekikkert eller har skumringsegenskaper. Men dette er den heller ikke ment til! Jeg tror de som bruker aimpoint til det formålet det er ment til er svært fornøyde. På min elgvelter (9.3) har jeg aimpoint og s&b 1.5-6x42 der jeg bruker aimpoint til alle skogsposter der maks skuddhold er 50 meter og s&b til alt annet.
  3. Jeg kom over en tamrein som lå for døden og hadde ligget der mange dager. Jeg følte jeg hadde en moralsk forpliktelse å avlive dyret. Det var flere dagsmarsjer til nærmeste bygd. Med det samme jeg kom til bygda varslet jeg samen som eide dyret. Han var sjeleglad for at jeg gjorde som jeg gjorde. Har jeg da gjort noe ulovlig? Nei, avgjørelser som avlivning får ligge i den enkeltes hender og ikke noen byråkratiske apekatter. Hva med å foreslå dette som lovendring til njff (vet det ikke er de som styrer det, men de kan hvertfall ta det opp) Noen her på forumet er jo i viltnemda hva tenker dere om dette?
  4. Ser at den kommer med 19 mm løp nå, noen som har testet den? Heter m12 solid.
  5. Hvor har du fått tak i det etuiet du har til kikkerten din SLB?
  6. Er det sånn at man kan ta ut "låskassen" på en r8 og putte i en grs-stokk uten å ødelegge stokken?
  7. Montasje til blaser får du kjøpt til 3000,- på eurooptics. Gjorde dette selv, ikke noe å utsette på leveringstid.
  8. Med forbehold om feil har jeg brukt data fra norma til å regne ut hvor langt foran man må skyte med henholdsvis 9,3x62 og 7x64. 9,3x62 oryx 285gr fra 0-100m= 0.147 sek 7x64 oryx 156gr fra 0-100m= 0.124 sek 50 kmh vil ish være 13.8888889 meter per sekund Dvs at for 9,3 blir det 13,8888889*0,147=ca 204cm For 7x64 vil det være 13,8888889*0,124=ca 172 cm Differanse på 32 cm
  9. Slenger meg på denne tråden. Kjøpte min r93 for et år siden. Har alltid slitt med at det kommer rustflekker dvs ikke orange flekker men små sorte. Når jeg tørker av og renser får jeg alltid orange pusseklut etter en dag. I det siste har jeg fått ordentlige rustflekker rundt montasje. Har et annet løp jeg kjøpte brukt som er eldre og det ruster ikke! Etter å ha kommet hjem fra jakt i helgen har sluttstykket mitt rustet etter en våt dag ute. Skruene på skinna er helt orange og satt seg skikkelig. Er dette noe å reklamere på? Har andre i familien som har blaser, men som er av eldre årgang og de har aldri opplevd rust...
  10. Har du prøvd dette i forskjellig lysforhold? Styrken du trenger på prikken i sterkt dagslys blir jo selvfølgelig alt for glorete og stor på kvelden. derfor du kan stille inn for dag/kveld.
  11. Skjøt en elgku idag med aimpoint micro, har et S&B 1,5-6x42 som jeg varierer med. På poster som er åpne og 100m+ bruker jeg S&B. Men faktum for de Fleste jegere er at de blir skutt på nært hold. Min ble idag skutt på ca 50 meter i tett skog, tror ikke jeg hadde klart å få til et såppas kjapt skudd som trengtes med S&B. Jeg bruker også lyddemper, hausken jd 191 har ikke noen problem med det og aimpointen, men det er klart at man får jo enda større synsfelt uten demper men i praksis tror ikke jeg det vil ha noe å si.
  12. Ulempe: Hvis du skal bort og må ha noen til å passe bikkja noen dager er det vesentlig lettere å få til dersom du bare har en hund.
  13. envillman

    xxxx

    Problemet er bare at den går jo ikke opp! var to mann som prøvde men klarte det ikke, noen tips til hvordan man kan få åpnet den?
×
×
  • Create New...