Jump to content

Tordenkjeppen

Members
  • Posts

    733
  • Joined

  • Last visited

About Tordenkjeppen

  • Birthday 05/17/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tordenkjeppen's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

4

Reputation

  1. Har ei Lilja pipe i 1:8 snurr på Blaseren, levert av Rafdal.
  2. En liten blås i denne. 6,5x55. 121 grs Ladet opp ihht Vithavouri tabell med N550 for 123 grs. Endte opp et halvt grain under maks med 885 ms fra 54cm pipe. Samlet tre skudd på klistrelappen. De oppgir BC på ca .450 med denne «VLD» kula… det gir rimelig fart ut til 300m med tanke på god ekspansjon. Om kula mister en vinge eller to tett på er jo problemfritt, og mye bedre enn blykuler som spruter hundrevis av små blyfragmenter rundt om kring.
  3. Det var på tide med nye regler. Jeg kjøpte inn både E-tip og TTSX til min 6.5x55. Ladet opp med hhv 49 og 50grs MRP men har ikke fått presisjon. Er det noen som har brukt N550 på noen av de homogene kulene?
  4. Jaktvåpen? Jeg ville bare ha funnet rifla jeg ville kjøpe og så stryke ut 223 og føre opp det riktige kaliberet. Så lenge du fører opp et lovlig kaliber er det uten betydning (med mindre du går ut over jaktvåpengarderoben, da skulle du faktisk ha ført opp kaliber på forhånd for at de skulle kunne vurdere behov).
  5. Du sparer en god del på en R8. Skjeftet veier 1018g målt på kjøkkenvekta, original R8 proff veier vel en halvkilo mer + http://christensenarms.eu/en/components-bolt-rifles/37-r8-carbon-stock
  6. En liten blås i denne tråden. Har ladet 167 ttsx med 66 grs H4350 og 72,3 PL. 920ms og super presisjon i treskuddsserier når jeg holder riktig i rifla. Synd at H4350 er sjeldnere enn hønsetenner.
  7. Har en Neopod på en 4,1 kg rifle i 300 WSM som jeg bruker på reinsjakt. Funker som bare det. Merk at tofot er praktisk på reinsjakta også på en annen måte enn selve skytingen - ofte kan man ligge på dyra en stund før får man får skuddsjansen og da hjelper tofoten deg til å være klar når muligheten byr seg (det er ikke alltid man har en perfekt stein i passende høyde som støtte). I tillegg er den praktisk å bruke når man setter fra seg rifla på bløte steder - mindre rusk og rask og rust å tenke på.
  8. Allround vil jeg si krever lav forstørrelse slik at man fint takler korte hold. 1,5x vil jeg si er maks minimum. Har selv en 2-10x til rein og toppjakt, kjempefin til det bruket, men altså ikke noe jeg ville gått for som allround.
  9. Tordenkjeppen

    Homogene kuler

    Har hørt snakk om at homogene kuler skal rikkosjere mer enn ellers, men har ikke sett noen undersøkelser som bekrefter dette. Bruk av homo-kuler er vel fint så lenge man har høy fart. Med rekyldempingen som lyddemperne gir, og som «alle» bruker nå, skulle man tro at flere snart ville velge magnumpatroner.
  10. Jeg bruker en Hausken jaktfeltdemper til min 300 wsm. Den veier 250g og er veldig kompakt.
  11. Tikkas arktiske rifle En morsom sak med en interresant bakgrunn. Kanskje den siste tjeneste-boltrifla som blir brukt i vesten? Nisse-edit: leste i en artikkel at den var bra for skjevhendte, men den var nok bare bedre å bruke enn den gamle Lee-Enfield, ikke faktisk i links. Denne derimot: T3X lite
  12. Lapua scenar 123grs er den fabrikkammoen som går best i min R8. Klistrelapp presisjon, som det kalles.
×
×
  • Create New...