Jump to content

Olaf

Members
  • Posts

    268
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Olaf's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg er ganske sikker på at dette er en innstilling, men har ikke zodiac'en min her så greier ikke å svare på strak arm.. Ta en kikk i brukermanualen, så er jeg ganske sikker på at det er en innstilling som skal slås av, mener å erindre at radioen min også suste på noen kanaler når den kom fra fabrikk.. Dog er det uansett å anbefale å få låst den opp/programmert hos en forhandler dersom du ønsker litt større muligheter hva angår kanaler
  2. Har ladd 168grs av samme kule med 46grs N-540 krutt med gode resultater (både presisjonsmessig og på elg). Fikk ikke høy nok fart med 150krutt.. COL 71, måtte ned på denne lengden for å få plass til skuddene i hengslebunnen på rem700'en. Dog er dette en hard ladning, og jeg testet meg varsomt frem mht. trykk. IKKE bruk denne ladningen i børsa di uten å bygge deg gradvis opp, tar ikke på meg noe ansvar for ladningen osv
  3. Ok, denne burde kanskje vært oppdattert? http://www.lapua.com/upload/reloading/reloadingburningratechart2011.pdf Valget er tatt, kommer til å bestille en del kg 203-b over helga!!
  4. Skal bestilles via en leverandør som ikke fører denne kruttypen.. Men havner mest sannsynlig på 203-B kruttet, så får det briste eller bære... I "verste" fall får den brukes i ei annen 6,5x55 børse... EDIT: Stryk siste.. (tekst fjernet)
  5. Takk for alle svar. Har dessverre ikke tilgang på n-11, så spørs om jeg prøver meg på 203-B, men dette kruttet bør kanskje ikke variere like mye i de ulike lotene som n-11(?) Får starte på en moderat kruttmengde og jobbe meg oppover.. Virker som om børsa liker at det er litt fart på kulene, så da er det vel bare å prøve i flere runder og se etter trykktegn.. Begynner å gå tom for ammunisjon midt i jaktfeltsesongen, pinlig Har dog aldri forsøkt å lade med noe raskere krutt enn vv n-140, har kappet løpet til 47cm på denne børsa, hadde det vært en idé å forsøke med litt raskere krutt, som 202? Børsa har dog blitt mye mer "stabil" (mindre løpssvingninger) etter at jeg satte på demper, så ladninger som tidligere ville gått hårreisende dårlig samler nå faktisk med helt grei presisjon..
  6. Hei. Får tilbudet om å kjøpe normakrutt rimelig gjennom jobben, og skal derfor prøve meg på å finne ie gulladning med normakrutt. Har dog kun ladet med vv-krutt tidligere og trenger derfor litt hjelp angående brennhastighet. Har ei Remington 700 som er litt kresen på ammunisjonen, og hittil har de fleste gode ladningene kommet med n-150 krutt. Planen er å lade en 150 eller 155grs SMK skytterlagskule til bruk i jaktfelt. Har dog fungert godt med både 155grs scenar med 43grs n-140, og 150grs lock base med samme mengde krutt, så det er tydelig at det må gå an å få til gode ladninger med begge kruttypene. Slik det ser ut er det Norma URP som ligger nærmest N-150 i brennhastighet? Problemet er bare at Norma ikke har igjen dette kruttet inne på lager. Vil 203B kruttet være mest egnet, eller vil 202 fungere like godt? Noen som sitter på gulladninger med Normakrutt i dette kaliberet? Har prøvd å søkt litt rundt, men ser ut som de fleste gull-ladningene her inne bygger på vv-krutt På forhånd takk!
  7. Skal skyte alle HK øvelser fra onsdag til fredag
  8. Slet også veldig med å finne noen god ladning i min 700sps i .308. Fant ut at den likte relativt spreke ladninger, fikk den aldri til å gå noe særlig med fabrikkammo.. Fikk den faktisk ikke til å gå med ei eneste kule med vv-140krutt, men etter at jeg gikk over til vv-150 begynte rifla plutselig å samle. Fant flere godladninger med blant annet lapua scenar kuler i forskjellige kulevekter. Etter at jeg skrudde på en S&L demper virker det som om presisjonsproblemet er eliminert (i takt med løpssvingningene). Rifla spiser nesten alt av ammo, og de vertikale og horisontale forskjellene er mye mindre mellom de forskjellige typene ammo. Hadde jeg vært deg tror jeg faktisk at jeg ville forsøkt å sette på en demper i første omgang, men det kan selvfølgelig være helt andre grunner til presisjonsproblemet ved rifla di. Dersom du lader selv og noen gulladninger kunne være av interesse, send PM!
  9. Det kan være verdt et forsøk å prøve å lukke den opp og igjen en del ganger. Erfaringsmessig er glidelåsene til Bergans ganske tighte i starten, noe som gjør dem kronglete, men jakkene mine har iallfall blitt mye bedre etter at jeg har fått brukt dem ei stund, slik at metallstykket begynner å utvide seg.
  10. Olaf

    militærets klær

    FINN A: Er inne og bruker denne dressen stort sett daglig. Dressen jeg har fått fungerer helt greit, men gore-tex membranen er ikke av topp kvalitet. Dog holder den stort sett til alt av vinterbruk nå som snøen er kald og tørr (med vinterkamo utenpå). Som nevnt bråker den, og er derfor ikke å ambefale til jaktbruk. Gå heller for sivile klær laget til jaktbruk, prisen er omtrent den samme og du slipper den forferdelige skrapinga fra overflaten. Med mindre du har tenkt til å kravle i snøen er jeg enig med høggern; membranen er stort sett overflødig. Har ikke lest hele tråden, men dersom du er ute etter en helårsdress kan du likevel vurdere en med membran. Pass bare på at du får en med utlufting, for på alle mine dresser er disse ofte i bruk - spesielt på dressen til forsvaret. Et godt tips kan være å hoppe over glidelåsen for kun å bruke knappene for å stenge jakka i front (så lenge man skal holde seg i aktivitet).
  11. Fuktighet er iallfall i stor grad med på å forringe levetiden på duene, men siden du har oppbevart dem innendørs er vel denne faktoren eliminert. Har de stått varmt eller utsatt for mye lys? Erfaringsmessig kan leirduene bli sprø av dette, men tørr jeg spørre hvor lenge duene er oppbevart? Kan meddele at det av og til kommer dårlige partier fra leverandørene, så dersom duene ikke er oppbevart alt for lenge, og dette skjedde i en nyåpnet pakke ville jeg forsøkt å reklamere på duene. Hender også at duene blir røft behandlet med fraktselskapene, så du skal iallfall ikke være redd for å ta en prat med forhandlerne.
  12. Ser kula er oppgitt til ca 800 m/s i 61cm løp, så etter mine begreper er ikke ladningen din så veldig mye svakere enn den fabrikkladde ammunisjonen.. Dersom du regner med tapet av hastigheten ved den reduserte lengden på løpet tror jeg ikke at ladningen din er så fryktelig langt bak, og dermed bør det i utgangspunktet ikke være noe problem. Jakter selv med Barnes TSX i 168grs, har 47cm pipe, og har ikke noe problem med å oppnå stor nok hastighet på kula (skuddsårene har hittil sett svært pene ut). Denne er ladd med vv-540 krutt, husker ikke ladningen nå i øyeblikket.
  13. Du behøver ikke å skru av kikkerten, og kan derfor ta av slik at rifla blir bestående av løp/kikkert og stokk. Regner med at Tikkaen er som de fleste andre børser, og da behøver man bare å skru opp disse to skruene for å løsne løpet fra stokken. Avtrekkermekanismen sitter festet i låsekassa, og du behøver derfor ikke å tenke på å løsne flere skruer.
  14. Prøv å ta vekk rundt bildelinkene, hvis du ser etter har du fått dobbelt opp av bildekodingen ser ut som at du har kopiert en link som allerede er ferdigkodet for bruk i forum!
  15. Hei. Ta en kikk i ladedataene til Vihtavuori, der står det stort sett alt du trenger å vite av ladedata. Der står det noe som heter C.O.L, dette begrepet kjenner du sikkert til fra ladeboka Det vil iallfall være en pekepinn! http://www.lapua.com/en/products/reloading/vihtavuori-reloading-data/relodata/5/70 EDIT: Ser at vinge86 ble før meg..
×
×
  • Create New...