Jump to content

erva

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

erva's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for råd. Har ikke tenkt å skyte på friske dyr på 200m, men med innskyting på 120m bør 150m som maks kanskje være innafor? Skal lade noen og sjekke kulefall. Har brukt 180 gr oryx i høst med godt resultat, men gammel vane er vond å vende.
  2. Hei Har god erfaring med 200 grain oryx på elg i 3006. Har nå kjøpt «gammelmansbørse» i 308, X-bolt med 42cm løp. spørsmålet er om jeg får god nok hastighet i denne med 200 gr oryx til at ekspansjon ut til 150-200m er tilfredstillende eller er 180gr det beste alternativet?
  3. Ja det er riktig. Festes med borrelås i passe høyde.
  4. På en vanlig vest (rød vest med mange lommer) har jeg sydd på borrelås (dobbel) og her fester jeg en hammerholder fra Snicker. Når jeg står på post legger jeg våpnet oppå hammerholderen og trenger bare holde det løslig med en hånd. Vekta av våpnet hviler på skuldrene. Herfra er det raskt å få våpnet til skuldra og smelle av hele 10skuddsmagasinet etter grisetoget
  5. erva

    Ny jaktdress?

    Har en Herkila Dogkeeper dress som fungerer perfekt til mitt bruk (elgjakt/posteringsjakt). Den er robust, tåler ei glo fra bålet og har gode utluftingsmuligheter. Den blir vel litt tung og tett for rypejakt, da er nok Finnskogen bedre.
  6. Kanskje kjedelig men 13grams Oryx i 3006 har gjort susen i alle år.
  7. erva

    X-die

    Takk for raskt og greit svar.
  8. erva

    X-die

    Hva er forskjellen på en x-die mandrel assembly, en x-die small base sizerdie og en x-die full lengt sizerdie. Hvilken skal jeg bruke for å helpresse 3006 trening og jaktammunisjon til ei vanlig jaktrifle?
  9. Lader 3006 både jakt og treningsammunijon til meg selv og et par andre. Flott å drive med i regnvær.
  10. Benelli Argo, den er uten demper. Boltrifla har demper.
  11. Har tro på M67 sin teori. Var på skytebanen i dag ogdro hylsa ut så fort jeg klarte etter skuddet med boltrifla. Tilnermet kald hylse. Første hylsa fra halvautomaten var glovarm.
  12. Har to rifler, en halvauto og en boltrifle. Begge er i 3006 og bruker samme ammunisjon. På skytebanen skyter jeg 10 skudd med den ene og så 10 skudd med den andre (for å unngå varm demper). Hylsene fra boltrifla kan jeg ta rett ut av kammeret å holde i hånda mens hylsene fra halvautomaten er så varme at selv etter serien må jeg bruke handske for å plukke de opp. Ikke det største verdensproblemet, men hvorfor er det sånn?
  13. erva

    X-die

    Da er X-die bestillt. Blir artig å prøve.
  14. erva

    X-die

    Lader 3006 treningsammunisjon som brukes både i en halvauto og en boltrifle. Jeg lader både egenskutte og andre engangsskutte hylser og helpresser alltid. For å slippe trimming, vurderer jeg å anskaffe en X-die. Det jeg lurer på er om X-dien er en "halspressedie" eller om den helpresser. Finner ikke noe om dette, så prøver her.
  15. Jeg har ladet disse hylsene 5-6 ganger uten sprekker eller andre problemer. Jeg helpresser alltid og har måttet justere lengden 1-2 ganger.
×
×
  • Create New...