Jump to content

PerP

Members
  • Posts

    202
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PerP's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Generelt råd: Hold deg unna "sære"kaliber, hvis du ikke har en spesiell interesse for akkurat det. .22 er jo det opplagte for kråke, etter min mening. Men det er jo mer futt i en .223, hvis du sliter med spesielt seiglivede kråker. Men bruk ekspanderende prosjektll - ellers kan du risikere en knerte en kar på andre siden av byen - hvis en helmantel tar ville veier, tenker jeg på. Det har skjedd ...
  2. Dette er vel historien om gammel ammo med kvikksølv i tennhettene. Det var vanlig før, den eneste ammoen fra krigens dager som ikke hadde kvikksølv, var amerikanske .30 karabin -patroner. Så våpenpuss er en god ide - da som nå.
  3. Vel, i "våpengarderoben", hvis det er jaktvåpen det er snakk om, så gjelder et systemvåpen som ett-1 våpen. Men men må ha eget våpenkort for hver enkelt ekstra løp eller andre vitale deler som skal brukes sammen med "grunnvåpenet", for å si det slik. F.eks. har jeg syv våpenkort i min jaktgarderobe, der det ene er er på et løp til et systemvåpen. Kjøper du f.eks. et systemvåpen med løp for to ulike kalibre, så skal du ha to våpenkort, slik jeg har forstått regelverket.
  4. En rapport som stadfester at våpen kan gjøres halvautomatiske ved å bytte magasin (Gjørv-rapporten) bør, som alle skjønner, ikke tillegges vekt i denne forbindelse. Og jeg tolker signalene fra justisministeren som positive, han sier at "lovendringen i minst mulig grad bør ramme sivile skyttermiljøer" (parafrasert, husker ikke nøyaktig ordlyd). Og historien etter 22/7 viser jo også at det er ingen grunn til innstramming. ABB var en one-of, en slags norsk Guy Fawkes.
  5. Problemet med M98 er ladearmen som svinger høyt. Jf krigsbildene der spesialsoldatene i SS har M98 med kikkertsikter "på stylter". Det går an å få tak i "extra high scope mounts" i dag også, og det er det jeg har gått for - alternativet å bruke vinkelsliperen på ladearmen, men det er etter min mening fy skam på deg !
  6. Jeg har utstyret - en stødig benkboremaskin, rett bor, og de rette gjengetappene - men jeg vil nødig ødelegge låskassen. Det er den eneste jeg har. Låskassen på M98 fra 1939 er settherdet, går jeg ut fra ? Og er det da bra nok å bruke en automatkjørner for å gi boret grep ?
  7. Jeg trodde alle visste det, selv Fru Gjørv har kommentert fadesen offentlig: Rapporten fastslår at et våpen kan gjøres om til auto ved å montere et magasin med større kapasitet.
  8. Jeg har aldri ønsket å kaste noen i løvenes hule. Det vi må innse, er at politikere som er imot våpen ikke bryr seg døyten om de ulike mekanismene. For de idiotene er det våpen eller ikke våpen som er spørsmålet, og hva nominasjonskomiteen i deres valgdistrikt mener om det ? Det er slik disse rallende idiotene havner i nasjonalforsamlingen, og man burde kanskje gjøre noe med det også, ikke bare kjempe for egen sak. Norge må tas vare på for ettertiden.
  9. DU hurde bli politiker. Det er akkurat dette budskapet jeg har forsøkt å formidle, men du gjør det hele så elegant på et par setninger - det er bare å ta av seg hatten.
  10. Det vet man ikke, før hele prosessen er gransket. Jeg er veldig redd for at denne ene setningen i våpekapittelet bare er den øverste tuppen av et isfjell av inkompetanse, som gjør hele rapporten verdiløs. Gjørv-kommisjonens arbeid må granskes, og det kan bli aktuelt å straffeforfølge flere enn bare kommisjonslederen. Jeg vil, med mine begrensede ressurser å avse til formålet - noen må jo jobbe fulltid her i landet - gå inn i saken og sjekke opp litt rundt Alexandra og gjengen, og se om det er noen åpenbare knagger der jeg kan henge en politianmeldelse på. Men det er vel heller tvilsomt, en politisk gransking er nok det som trengs, og de blå kostene som feier nå bør være villig til det.
  11. Det ER tekniske detaljer, men det er tekniske detaljer som avslører at den personen som har ført dette i pennen ikke aner hva det er han skriver om. Dette er ingen skrivefeil. Det er et bevis på grunnleggende inkompetanse. Og Fru Gjørv, som leder av kommisjonen, er personlig ansvarlig for å kvalitetssikre det som leveres. Det er det hun er betalt for. Og så himmelropende dårlig hun har gjort den jobben mht. våpen, så kan man undre seg over kvalitetssikringen av de andre kapitlene også. Jeg mener dette må granskes nærmere, og eventuelt ta ut tiltale mot kommisjonslederen hvis det viser seg at hennes slurv er så altomfattende at det er kriminelt. Et par år på Breidtveit er kanske påkrevd i denne saken, for dette er alvorlig. Og nå er jeg helt seriøs. Hvis ikke dette blir tatt opp på politisk hold, så vil jeg vurdere å samle inn dokumentasjon og levere inn en anmeldelse selv på privat grunnlag.
  12. La oss håpe du har rett. For din beskrivelse: "Et slag i luften til ingen nytte", er akkurat det det er. I tillegg til å være en plage for hundretusenvis av jegere og sportsskyttere her i landet. Det som mangler er en engasjert leder i NJFF. Taushet er ikke gull her. Folkeopplysning om hva dette egentlig dreier seg om, det er gull verdt. For hvis du spør den alminnelige velger på gata om autmatvåpen bør forbys, så sier de fleste ja, ut fra rent instinkt, uten noen videre refleksjon, og det er det som er farlig. Vankunne hjå veljarmassen - bad ass.
  13. Til Midt-I: Det ble så mye å sortere for å sitere, så jeg sletter like gjerne alt, og begynner med hvite ark. Og det er det du bør gjøre også - les innlegget mitt på nytt, og ihvertfall forsøke å forstå meningsinnholdet.
  14. Eller det kan tyde på at NJFF velger å fokusere på reelle utfordringer i forslaget til ny våpenlov, i steden for å kjempe mot et forbud som ikke er foreslått innført. Det hadde blitt litt som om NAF skulle slåss mot ett "forbrenningsmotor-forbud" NJFF vil ikke ha et forbud mot selvladende våpen, og har svart tydelig når de har blitt utfordret på temaet. Men i forbindelse med politisk arbeid opp mot ny våpenlov, er dette (enda) ikke ett tema. Dette er ikke korrekt. Forslaget om forbud mot halvauto er kjernen i Gjørv-kommisjonens konklusjon om våpen, og det er noe alle som arbeider politisk mot våpen generelt vil benytte seg av. Det er rimelig naivt å tro at dette ikke vil dukke opp som et lovforslag før eller senere, og derfor er det viktig å være proaktive i forhold til dette, demme opp før vannføringen blir så stor at det flommer over og gjør ubotelig skade. Og når lederen i NJFF, som jeg etterhvert har begynt å tvile på mht. fagkompetanse, klarer å ordlegge seg slik at en legmann (les: Stortingspolitiker) tror det er like greit å bare forby alt unntatt munnladere - da er det på tide med nye koster i den foreningen.
  15. Jeg tror du med fordel kan sette deg inn i hva en samlergodkjenning innebærer og hvilke restriksjoner som gjelder for samlervåpen. Deretter kan du komme med en revidert versjon av den siterte setningen. Min uttalelse var nok ikke helt politisk korrekt, og ikke særlig presis heller - men den favner vel om sakens realiteter, vil jeg tro. Så får heller enkeltpersoner som har en genuin interesse for det fagmilitære sitte igjen med litt ømme tær. Det tåler de.
×
×
  • Create New...