Jump to content

marcken

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

About marcken

  • Birthday 09/23/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

marcken's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Er i samme båt som deg, bor på vestlandet der det er nokså bratt, har jakta rype i snart 15 år og må sei att vekta på hagla har aldri jort meg noe. Før hadde eg baikal s/s men kjøpte meg ei benelli 828U for ei stund sia.. Vil ikke være stygg men viss du ikkje greier å dra på 3kg hagle på jakt, så ville eg lagt opp karrieren:) 828U virker ikke så solid men er nok bare slik det er.. Det fine er at du kan shimse selv.. det var grunnen til at eg kjøpte den:)
  2. Ok, vil vekt mellom 2,8 til 3-2 være å foretrekke? det bli ikke 3,5 kg det har hun gitt klar beskjed om:P børsemaker anbefalte kal 20 med 67cm løp eller kal 12 med 63 cm løp. I tillegg maks 37mm fall på fremre del av kolben.. Børsa skal passe og være "pen", i følge dama:) Blir det kjøpt feil hagle så får jeg høre det en stund, så her er det best å holde tunga rett i munn:/
  3. Det er ikke noe problem med kal 20/76, dett so er litt vanskelig er å få 67cm løp, men sjønner at dette ikke er noe å henge seg opp i.. Har browning b725 samme stokkhøyde som beretta? Var egentlig stokkhøyde som var det største problemet. Og når den beretta hagla som hun prøvde passa 99% så ønsker å finne noe som er nokså likt.. takker for svar:)
  4. Har sett på den, men den er solgt/reservert:/ burde ho bare satse på 71cm, siden dette er mer vanlig? Fast trangboring eller choker? Blir litt vinterjakt etter rype og så tenker at det burde være minst 1/2 helst 3/4 i ene løpet..?
  5. Hei Nå har dama funnet ut at hun skal på rypejakt med meg til høsten, så da må jo ho ha hagle. Var derfor innom rogne våpen der dei anbefalte Beretta 20/76 med 67cm løp. Har problem med å finne noen som tar inn akkurat denne typen, finner heller ingen brukt. Noen som har tips? Ser for meg att det kan gå lang tid før noe brukt av denne typen havner på finn:/ Litt bakgrunn for akkurat beretta: Hun fikk testa diverse andre hagler; Sabatti Lady, akkar altay compact ++ Desse var anten for lave(kolbekam) eller tunge, men dei hadde da inne til ombygging ei beretta 68(5?) 20/76 med 67cm løp. Den passa både balansemessig, vektmessig og passlig høy kolbe. det står at schouvapen ikke har denne inne i sitt sortement.. Må det evt spesialbestilles?
  6. Ser etter ny skytterjakke, men litt usikker på hva jeg skal velge. Denne jakka er jo litt billigere enn de andre "high end" jakkene.. Noen som har prøvd denne, og har erfaringer de vil dele?
  7. hei, bygde meg ein revebås for ca 1/2 år sida og har fora jevnt og trutt rundt og inni båsen uten hell.. men når eg skulle slå ned fella den 23.12 så var det ein hønsehauk som satt og åt inne i fella. fella løser ikkje ut på fugl, med mindre ørn går i den.. har reven såpass respekt for hauken att den vegrer seg for å gå fella når hauken har vert der? er det mulig å få skremt vekk hauken?
  8. har selv "Nato-plank" og de er utrulig gode i løssnø og bratte hellinger med feller, men for min del så er de altfor lange. Største problemet er i kupert terreng, da en plutselig står med skia dypt inne i ei fonn. har sett litt etter nye fjellski selv men da korte ski men noe bredere, og mest sannsynlig uten "gåspenn" Har faktisk sett litt på lette randone ski, men då med rottefella binding og lærsko seff..
  9. Har brukt partizan på hjort, og det er siste gang. Det er mye "drep" i di vertfall, nesten på høyde med silvertip. Hagle på 5 meter gir samme resultat omtrent har skutt 4 dyr med partizan og 3 dyr med silvertip. Samme gørra hver gang..
  10. mener att å bruke snøskuter til utkøring av åte og jegere, burde vere fullt lov. Kan jo sammenlignes med bøjakt på hjort, du tar biln kjører 30 min, Går ca 5 min fra biln og posterer. Synes att indirekte bruk av motorkjøretøy må være lov. Med indirekte mener eg transport, og direkte mener eg forfølgelse og skyting fra motorkjøretøy. Og att SNO klager over å måtte "ta ut" jerv etter yngling, er jo merkelig siden dette kune vert jort før yngletid. Kartleggingen deres begynner jo sent som over hodet mulig, slik att det er uvisst med sporsnø. SNO burde selv hatt en slik diskusjon.
  11. Er i grunn og nokså lei av konflikten mellom sau og jerv/ulv/bjørn/ørn/gaupe Mange mener jo det er grusomt å ta ut store rovdyr osv men desse tenker jo ikke på det som desse gjer med sau.. å skyte 1 jerv eller la denne rive sauer halvt til døde pga meninger? Bur jo på gard så er nok en smule farga, men har sett levende sau som manglet underkjeve pga jerv.. Kansje off topic men..
  12. Helt enig, er ikke ofte eg kommenterer eller slikt, men har lest gjennom veldig mye, og folk må prøve å moderere seg litt. Er jo tidvis nesten som å lese debatt på vg/db om fotball.. Som jeger mener eg att det uetisk å skyte kolle fra kalv(har gjort det selv og angrer enda(i jakttid)). Har også prata med folk som har "tømt" magasinet etter hjort, det er jo faktisk folk som skryter slike ting. Det er jo og nokon "rompejegrar" som skyt dyr dei ikkje er sikre på kva er fordi det er så mørkt. Når du ikkje kan sjå om dyret du siktar på har horn eller ikkje, da skyt vertfall ikkje eg. Jegrar skal respektere viltet, Ikkje nokon villmannsjakt der ein skyt så snart ein ser noko i buskene. Er ganske sikker på att denne typen jegrar er i solid mindretal, det er berre so dumt att det er desse som øydelegg så mykje. MEN att folk gjer feil må vere heilt lov utan att dei skal verte hakka på av forståsegpåere. Det er nesten umulig å setje seg inn i jegerens sitvasjon i ettertid. Skadeskyting skjer desverre med alle jegrar gjennom livet.. Dette er vertfall mi meining, om nokon meinar noko anna så versågod.. Btw, ver saklig..
  13. Ok, men veit du ca lokkesone? Dvs om den kjem om den er fleire km unna? Håpar og trur dette sidan den ikkje har andre dyr å frykte, den jagar jo til og med vekk ulv fra kadaver, men dette er rein synsing fra meg..
  14. Jo, ja ser den, lurde på om ein kansje kunde effektivisere i lisensjakta sidan det er grisledt og ikkje lov med motoriserte kjøyretøy her.. åso hadde det jo våre artig å skote seg ein jerv ^^ Veit att lisensjakta er over no, men evt neste år.. det kan bli stygt i år sidan det er observert ein del spor her i mørkridsdalen, seinast i dag...
  15. Har søkt og ikke funnet noe om dette her, lurte på om det er noen som har prøvd dette? Evt hvor effektivt er det? Hva bruker man? Har blitt ganske mye jerv her i grenseområdet sogn og fjordane/oppland.. Dette funker jo godt på rev og har fått vite av eldre jegere her i området att jerven er mindre mistenksom enn rev, så da burde lokkjakt funke??
×
×
  • Create New...