Jump to content

Stiaram

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

About Stiaram

  • Birthday 05/19/1993

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Stiaram's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. grunneigere som vil beholde trofer vil jo bare vise fram det han har i eigendomen sin. men vil grunneiger ha trofet må dette vere i kontrakt på forhand av jakta. dette er ein gammel regel som har vert praktisert eindel før i tida
  2. Hallo Har eit spørsmål her: Det frister felt og gå ut med rifle og skyte nokon hjort men synest det blir litt for varmt i vêret, med tanke på mørning av kjøttet. Bruker dere kjølerom eller går det fint og henge den luftigt i løa?? Vil absolutt ikkje ødelegge kjøttet.
  3. Ja no er det jammen ikkje lenge til jakta, kribler i heile kroppen når eg ser ein hjort:-) hehe var og telte litt hjort og for nokon dager siden, 101 hjorter telte eg, og ein elg:-) har aldri telt so masse hjorter her so no, so dette lover bra:-)
  4. jepp no har eg kjøpt meg fusion ammunisjon, var og prøvde den, den virket ganske grei den. var og inne på tanken og kjøpe meg lapua skudd, men får sjå kansje til neste år det da.
  5. Hallo alle saman:-) hadde vert hyggelig og nokon kunne dele litt erfaringer her. Eg har ikkje so masse erfaringer på ammunisjon Pga har berre brukt ein type. Eg har brukt 30-06 partisan, den fungerte ganske bra den heilt til det lokale skytterlaget fikk ein ny sort. Og bly skuddet vart ikkje brukandes etter min meining. Vart for stor spredning slik at det ikkje var noko kjekt lenger. Har sett litt på Federal Fusion no og lurer litt på den. Kansje nokon har nokon gode tips, den skal brukes på elg, hjort og rein. Takker for tips:-)
  6. Har funnet 7 fallgevir i år, og fleire blir det.
  7. Tror du er inne på noko her. når eg er på jakt bruker eg kler med forskjelige farger, veldig mørke grønn bukse og lys grønn jakke og ein ganske oransje caps på toppen. trur hjorten ser godt men ikkje så god til og skilje ut noko med forskjelige fargar siden dei har anna fargesyn enn me har. jakt dressar med løv og skog og alt det andre er sikkert bra det men hjorten ser jo formen av deg vist du har alt i same farge, men med forskjelige fargar vil du ga inn med miljøet. Dette er etter min meining er ikkje sikker på det men det er og tro som er alt, som presten sier
  8. Du hadde vel kikkert sikte på salong geveret? Eg brukte masse eit banegever med opent sikte da eg var yngre og ikkje var gammel nok for storvilt jakt, og fikk til og skyte ganske bra i alle stillinger. men da den dagen kom og eg skulle skyte opp til prøve, (hadde go mauseren med kikkert sikte). Ja da sleit eg sikkeleg, var på nippet til og gi opp, men fikk tilslutt 5 skudd der dei skulle. i dag sliter eg ikkje med dette, men eg har ikkje skote med åpent sikte siden. du får berre skyte meir med 3006 så skal du sjå att det løyser seg, du har jo det i deg
  9. Har funnet et par små, men ser at ikkje alle bukkane har felt endå. mener det kommer av at det er sein vår i år, er fremdeles eindel snø att.
  10. eg har et burris FourX på go mausern min. da mener eg at burris er tingen. jakter for det meste i tett skog og lav forstørring må man ha. men eg har ikkje erfaringar med zeiss duralyt så den kan sikkert vere like god kansje berdre, men eg er 100% fornøygd med burris'en min. og ambefaler den.
  11. Tror ikkje hund er svaret til og jakte på troll, har hørt rykter om at gammlekarane brukte grå katter til dette. tok katten i band og følgte etter, tror di er ute etter trollsnørr, smaker sikkert bedre enn mjølk. katten ser godt i mørke, og dei gråae kattane kan kamuflere seg med gråstein, derfor er dei brukt til dette.
  12. Hva blei det til? Er biten ute av løpet?
  13. Ganske bra størrelse på bua di Ole jørgen. Hvor stor er den?
  14. Her kan alle legge ut bilder eller skrive om jaktbua si. kansje nokon vert inspirert til og lage seg jaktbu. Finnes jo mange løsninger om å bygge seg ein slik liten bu, hadde vert kjekt om noken hadde delt erfaringer og lagt ut noken bilder. har sjøl laga meg ei jaktbu på ein gammal traktor henger, kunne lagt ut bilder men må først ta noen bilder.
  15. Dette er kjekt og lese om! Får masse ideer sjølv, men lagde meg ein jakt bu i sommer på ein traktor henger så det får holde med den. Er litt små fiks att utvendig og innvendig att, men tar meg god tid Har ikkje brukt den i høst men kommer nok til og bruke den ein gang. kan legge ut bilder vist eg får det til, vist det er nokon som ønsker det.
×
×
  • Create New...