Jump to content

Rausheim

Members
  • Posts

    4,288
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Rausheim last won the day on July 1 2022

Rausheim had the most liked content!

About Rausheim

  • Birthday 07/27/1988

Recent Profile Visitors

2,098 profile views

Rausheim's Achievements

Master

Master (14/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

420

Reputation

  1. Den påtegningen gjelder ikke lengre (forsvant vel i 2009?), men du kan be om å gå utstedt nytt kort.
  2. 40 har ingenting i (militær)feltskyting å gjøre. De aller aller fleste vil gjøre det best med 9mm i en plattform som er egnet til denne skytingen. Pardini GT9, Sig P210, Tanfoglio Gold match etc. Men, de av oss som jager poeng kan også få dette til med 45 ACP. En topp-tunet 1911 med svak rekylfjær og 200SWC ladninger der du kan se kula flyge frem, kan du også hevde deg med. Du hadde rekylen til en 22lr men fremdeles laaaaangt over faktorkravet. Funket helt greit til ryggen begynte å krangle på hylseplukkinga i feltløypa
  3. Skal du låne våpen, så søker du ikke om dette om du har våpenkort fra før på tilsvarende våpen du skal låne. Om du skal ha utlånstillatelse (du ikke har våpenkort på tilsvarende) så må du fremdeles fylle kravene som erverv. Det hjelper ikke at det ble levert med kun 10 skuddsmagasin, da det fra fabrikk er produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10. Ja, det er teite regler for "bare" ei salongrifle, men slik er det nå.
  4. FORSKRIFTEN § 4-1.Halvautomatiske rifler til jakt Politiet kan gje løyve til erverv og innehav av halvautomatiske riflemodellar som opphavleg er konstruerte for jaktbruk, og som: 1. frå fabrikk er produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10, 2. ikkje er tilverka med skjefte eller annan innretning som heilt eller delvis dekker oversida av pipa, og 3. ikkje er tilverka med pistolgrep som står att på våpenet når bakstokken takast av. Det er denne de har brukte som grunnlag for å i utgangspunktet sette den på A-lista, men senere satte den på B-lista siden det er verdens mest solgte salongrifle og ganske mange har dem her til lands.
  5. Det utraget er rett og slett for å gjøre gamle utlånsavtaler ugyldige og nye utlånsavtaler må følge nytt lovverk. I tillegg om du leser på politiet sine nettsider, står det under liste B (som 10/22 står på) at "Står våpenet på liste B er det forbudt å skaffe seg våpenet" og "Du kan kun selge det til personer som har tillatelse til andre bruksområder enn jakt, som for eksempel sportsskyting og samling, eller du kan selge til kjøpere i utlandet." Ring ditt nærmeste våpenkontor og de vil gi deg det samme svaret.
  6. Jo, for Våpenloven §18 forteller at du må ha løyve for å låne tilsvarende gjenstand. Selv om vedkommende du skal låne ei 10/22 av har denne på våpenkort i klasse 1 (våpen godkjent til jakt), så kan du ikke låne denne om du selv kun har våpenkort i klasse 1, siden med ny lov (og erverv inkl utlån) krever at du har våpenkort i klasse 3, altså halvautomatisk sportsrifle. Det samme gjelder magasinene. Det er egentlig ikke noe særlig komplisert å forstå.
  7. Overgangsrefler §14-1 12. Personar som har lånt skytevåpen eller våpendelar før ikraftsetjing av denne forskrifta kan lovleg ha desse utan løyve etter våpenlova § 18 andre ledd i inntil tre månader etter ikraftsetjing av denne forskrifta. Personar som før ikraftsetjing av denne forskrifta har lånt skytevåpen eller våpendelar etter forskrift 25. juni 2009 nr. 904 om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. § 86 første ledd, og som har søkt om løyve til lån av tilsvarande skytevåpen eller våpendel innan 1. september 2021, kan lovleg ha det utlånte skytevåpenet eller våpendelen fram til 1. januar 2022.
  8. For noe byråkratisk vås og takk gudene for at her nede har de vettet i behold på våpenkontoret. Problemet de oppkonstruerer kan nok være at folk kjøper våpen som egentlig ikke er lov i det omsøkte programmet og her er det så enkelt at selger (og kjøper til en viss grad) faktisk sørger for at våpenet er lovlig brukt til programmet. Et eksempel er om noen bruker SP/SR som ervervsgrunnlag og kjøper seg en full-size sak som ikke engang med all verdens baufiler kan få til å passe i boksen.
  9. Glock holder på å skal lansere performance trigger til 44 samt Gen5 large frame pistolene sine. Da er nok ikke Timney og de langt unna. 1 og 2 er nokså selvmotsigende med dagens utvalg, uansett hva noen prøver å innbille deg. Alt som er aktuelt på markedet nå må tilpasses til SP og bortsett fra noen helt få eksempler, så er du ikke i nærheten av å få noe så godt som en Stenvaag selv etter alt arbeidet. Skal 2 være tellende, så utgår 3 da det må være 22lr for å være konkurransedyktig. 4 kan du bare glemme når det gjelder 22lr. "Alle" 22lr som skal se ut som en "ordentlig" pistol, pleier å suge balle. Egentlig er det greieste å bare se på NSF SP som DFS, der det kun er en standard som gjelder. Så kan vi tenke oss, som enkelte her har foreslått, forestille seg hva folk hadde brukt om ikke Steenvaag Xesse eksisterte (og da legger vi i samme potten ombygde Xesse og nå fremtidige CSP). Bortsett fra enkelte spesialbygg (her var det mye gøy folk gjorde!) så var "standarden" Walther PP og PPK i 22lr (førstnevnte er den boksen går ut i fra).
  10. Det mest spennende blir å se om de som leverer inn disse våpnene faktisk får pengene. Den mest "berømte" rifla på A-listen har ca 750 korrekte registreringer i nasjonalt våpenregister (hvor mange som har feil navn eller noe i NV er ukjent). Av de pengene som var satt av til denne kompensasjonen ville være nok til å dekke 1/3 av bare disse børsene. Det verserer vel også noen historier om de som fikk beskjed om at den pengekassa allerede var tom i fjor?
  11. Akkurat DER har du det som er interessant for en del av oss som er litt i samme båt som Runar på mange måter, om faktisk Ulfhednar vinner. Du skaper en presedens der som er uheldig. Risikerer jeg å bli f.eks saksøkt av en produsent fordi jeg har sagt at "pistol x er ikke akkurat mitt førstevalg i militærfelt" på spørsmål fra en deltaker på kurs jeg holder?
  12. Er nokså utrolig at et slikt søksmål faktisk blir ført i en norsk rettsal. Selv i "the land of the free" som er kjent for spesielle søksmål, hadde dette blitt forkastet i en nemd før det hadde nådd en rettsal.
  13. Hva de forskjellige våpenkontorene rundt om i landet gjorde/gjør er nå en ting. Men, det er 10 ganger så mange flere klubber og ledere i de klubbene som har diktet opp egne lover og regler som av naturlige grunner oppfattes som sannheten hos nybegynnere. Enten pga ren ignoranse eller diktatornykk pga dårlig klubbutvikling. Fremdeles den dag i dag får man høre ting man må spørre om det er helt seriøst tilfelle, når det kommer til søknadsprosessen i de forskjellige klubbene.
  14. Du kan slappe helt av. Selv med det gamle regelverket, ville du fått disse 4 innvilget. Som i følge det gamle het du "rekreasjonsskytter" etter du var ferdig med 6mnd som Nybegynner. Du kunne da erverve 4 håndvåpen til 4 forskjellige program. Med det nye så kan du strengt tatt erverve 18 stk nå på NSF alene og noen til om du har PPC.
×
×
  • Create New...