Jump to content

endresl

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

endresl's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

  1. Hmm, mulig den er i skarpeste laget den ladingen der hos meg. Jeg bruker å lande på ~47grs MRP på disse 140grs kulene i min Tikka. Nå er jeg ikke plaget med dårlig presisjon med den børsa, så jeg skal ikke klage. Verre med skytteren
  2. Er det lov å spørre hvilken ladning du bruker Fredrik? Den ABLR samlinga var respektabel
  3. Jeg har skutt en elg med denne kula i 338WM. Lite data å basere seg på, men jeg har lagt den bort. Skudd bak bog, veldig grisete på inngangssiden, og kula kom seg ikke igjennom dyret (fjorokse). Jeg har mistanker om at kula er konstruert med 338 Federal og lignende i tankene som ikke gir så høye hastigheter. Jeg prøvde 250grs Barnes LRX som tusler ut i 800ms i 338wm i år. Har skutt en hjort med den, og det så ganske så bra ut. I 338LM vil jeg tro den er av de bedre valgene en kan gjøre blant de homogene kulene, veldig god BC.
  4. Jeg har prøvd denne med T5000. Jeg endte på maks rundt 41grs i min børse. Ikke start der da dette var maks i min børse. Farten var på rundt 720ms i min 50cm pipe. Fikk god presisjon på lavere ladninger. Jeg valgte et annet krutt til jaktladningene. Du vil få bedre ytelser fra 203b, og enda bedre ytelser fra t7000 og N550. Med Interbond i samme vekt ligger jeg nå på 770 med t7000 og i underkant av 830 med cfe223. Har ikke prøvd sistnevnte krutt med oryx.
  5. Jeg kontaktet Bergara angående dette, og da fikk jeg til svar at rifla ikke var godkjent som system åpen, og at løp ikke var til salgs. Det er veldig synd. Det er flere kaliber jeg kunne tenkt meg til denne børsa.
  6. Har ikke erfaring med den kula, men lada opp Hornady FMJ 110 grs og endte opp på 43 grs T3000. Startladning der mente jeg var 41,7. Jagde ikke hastighet her, så jeg kunne nok ha gått opp en god del mer da ladetabellen sier max på 47,8. Burde være trygg med en startladning på ca 41grs vil jeg tro.
  7. Jeg skjøt bare en serie med hver. 41grs serien er representativ for alle andre ladevekter jeg skjøt både med den kula og og med 150grs kule med dette kruttet. 40grs var i særklasse best av det jeg fikk til med dette kruttet. Mulig at seriene ikke var representative, men spredningskarakteristikken anntyder ikke det, og som skytter tror jeg heller ikke det. Men, som nevnt en del ganger nå så kommer jeg til å skyte denne på nytt for å få klarhet i dette. Vi må huske at dette ikke er min, men Bäke sin tråd. Jeg prøvde bare å bidra med potensielt relevante kronograferingsdata her. Da er det litt rart å havne i en spiral hvor man får negativt ladet tilakemelding på alt fra kronografen til skytinga. Og igjen, jeg tenker fortsatt å skyte denne serien på nytt God jul til alle sammen!
  8. Jeg vet du har meget god peiling, men å vurdere hvor representative to serier er hvor eneste kjente faktorer er kaliber og kruttmengde av et krutt man ikke har prøvd, det er bra godt gjort Jeg tenker jeg følger plan a, og skyter denne på nytt litt utpå 2019.
  9. Det jeg har prøvd av Partizan-hylser har hatt lite volum, i alle fall i forhold til Lapua/Norma i 6,5x55 og 308, og har gitt høyere fart/trykk. Kan være sånn her også?
  10. Ikke så veldig, det har jeg ikke kapasitet til, men jeg skal prøve å forklare. Jeg har vedlagt bilder av seriene på henholdsvis 40 og 41 grs, 40 er best. Er vel mange som klarer langt bedre her, men 40 serien er vel så bra som jeg er i stand til på hundre meter. 41 er ikke så veldig bra. Tar man da utgangspunkt i 1ms i sek pr grad, og dette ble skutt i litt under null, så er man nærmere 41grs serien i hastighet ved 15 grader med 40grs ladningen. Jeg sier ikke at det kommer til å bli sånn, men dette har jeg lyst til å teste før jeg begynner med masseproduktsjon Har jeg bruk for presisjonen? Sikkert ikke, men greit at det går sånn passelig i alle fall.
  11. Jeg frykter ikke trykktegn, jeg "frykter" endret adferd og presisjon. Som du sier så er det en dårlig årstid for kronografering.
  12. Jeg kommer ikke til å jage hastighet her for min egen del. Jeg hadde store problemer med å få presisjon i den nye 308-børsa mi helt til jeg prøvde 40grs. Den ladninga var av de beste ladningene jeg har fått til i noe våpen. Planen er å starte "masseproduksjon" av denne, men jeg tenker å vente til jeg har testskutt den i varmere vær. Jeg kommer til å jage litt mer hastighet når jeg skal finne meg ei jaktladning, men da kommer jeg til å finne fram et annet krutt (203b).
  13. Nå har jeg ingen erfaring med sprenglading av 308 selv, men ser at man i Ladebokens utgave 7 skremmer en 165grs Oryx opp i 791ms med N150 og 780ms med 203B i en Remington Seven med 50cm løp. Er denne kula "lettskremt" eller er disse ladningene forholdsvis friske tro?
  14. Til info så kronograferte jeg noen ladninger med SMK 168grs, col 70mm med Tubal 5000 i ei 50cm pipe, ladet med 40 og 41 grs. Jeg fikk henholdsvis 690 og 711ms, så det gikk ikke akkurat fort. Skal sies at det var rundt 0 grader, og jeg har ikke kjennskap til hvor temperatur sensitivt dette kruttet er.
  15. Da har jeg fått min Bergara BA13 i 308Win i 20" og 12" twist, og må si det er en snasen liten børse, men jeg sliter med å få presisjon i den. Samler ca innenfor 8-10 cm på 100 meter. Jeg har prøvd jaktmatch 150 grs ferdigladd og Hornady FMJ-BT i 150 grs. Jeg trodde disse skulle gå ganske godt i 12-twist, men dette var ikke direkte imponerende. Har jeg vært uheldig her, og fått et løp med haglepresisjon, eller finnes det ammo/ladninger/kuler som går bedre her?
×
×
  • Create New...