Jump to content

Blåhane

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

About Blåhane

  • Birthday 08/08/1966

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blåhane's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg gikk tur med bikkja i Østmarka 1. juledag og fulgte ulvesporene ca. 1,5 – 2 km på en skogsvei. Sporene var "rykende ferske". Bikkja gikk løs, noe han vanligvis gjør på denne tiden av året. Jeg har en støtende fuglehund som hele tiden holder seg innenfor haglehold (20-25 m), men om det er risikofritt mtp. ulv kan ikke jeg garantere ovenfor familien. Så det er trolig er slutt på disse turene hvor jeg går med løs bikkje i marka selv om det er utenfor båndtvangsperioden. Når man ser på episodene fra Trysil i 2011 og Aurskog i 2012 hvor hundeeiere har blitt "omringet" og truet av to - tre ulver, så vil jeg tro det er fler med meg som mener at frihetsfølelsen man har ved å gå i skogen er blitt redusert. Under småviltjakta i Østmarka har jeg i alle fall hagla med meg. Men, det passer vel dårlig å traske marka på tverrs med hagla på ryggen i disse dager Når det gjelder den ulike behandlingen av villsvin og ulv i norge, så synes jeg personlig at disse artene burde behandles på samme måte. Kan vi stenge ute villsvin, så kan vi vel stenge ute ulv også – eller – kan vi slippe inn ulv, så kan vi vel slippe inn villsvin også Det har vært ulv i Norge tidligere, og det har vært villsvin i Norge tidligere. Selv om det er lenger siden det var villsvin her.
  2. Jeg hadde en lignende feilbedømming som LAD under årets elgjakt. Vi hadde 2 piggokser, 2 kuer/kviger og 2 kalver på kvoten. Dette var min tredje elgjakt, men jeg hadde aldri skutt noe dyr tidligere så jeg regner meg selv som en nybegynner. Det siste jeg hørte over radioen var at løshunden nærmet seg min post med et enslig dyr. Og der kom et enslig hunndyr som jeg, før skuddet, vurderte til å være ei kvige. Det var det dog ikke. "Kviga" hadde dessuten melk og veide 160 kg. Det ble selvsagt ingen "hurra-stemning" over dette, men den som tok dette tyngst var nok undertegnede. Nå har ikke laget vårt noen lover nedfelt i runer på steinheller, men jaktleder er klar og tydelig på hva som gjelder. Straff har aldri vært nevnt i noen sammenheng. Hadde det dukket opp en tilsvarende straff som LAD fikk, som "lyn fra klar himmel", for å skyte ei ku som har lagt igjen kalven så hadde vel dette sannsynligvis blitt min siste elgjakt. Jeg syntes det var tungt nok! Dagen etter skjøt jeg en kalv. I og med at denne fortsatt var rødpelset og kun 50 kg, veide dette litt opp for opplevelsen fra dagen før. Kalven var virkelig skrantete, så det kunne vel kanskje blitt en tøff vinter for den. Jeg håper virkelig at du har mulighet til å finne deg et annet jaktlag, LAD. Dette er ikke (jakt)kamerater!
  3. Zeiss Victory 2,5-10x50 med lys og retrikkel 60 hos XXL på Strømmen i morgen til 8.999,- (åpningstilbud). Det er billig!
  4. Blåhane

    KKC vs GRS stokk?

    Jeg har ikke prøvd KKC, men har bestilt meg en GRS justérbar jaktstokk til Sauer 202 etter å ha tafsa på jaktmatch-stokken i våres. Den skulle være klar hvert øyeblikk, men jeg venter fortsatt. Håper den kommer om en ukes tid. Jeg likte spesielt de kjappe justeringsmulighetene på lengde og høyde uten bruk av verktøy. Dessuten passet det fyldige grepet lankene mine...
  5. Jeg har en L.H. Hagen hagle som er identisk med den du har. Denne har jeg arvet etter min oldefar, og er i bra stand bortsett fra at begge tennstiftene er defekte, samt at det er utført litt forsterking av kolbehals. Artig å se at det finnes flere av disse haglene!
  6. Jeg ble også anbefalt av oppdretter å bruke Acme 210,5 på min jaktcocker, men har gått mer og mer over til å plystre nettopp av den grunn som Mr. Polar nevner. Jaktcockeren går ikke så langt unna deg, så å plystre med trutmunn holder i massevis. Men, med en dachs ville jeg kanskje satse på ei slik fløyte da lyden strekker seg en god del lenger med denne enn man makter å plystre.
  7. Det blir visst gaupejakt i Fet/Skedsmo, ja. Er blitt invitert med for første gang som gaupejeger, men det ser litt svart ut for min del. Håper det ordner seg slik at jeg får vært med. Hadde gaupe rett i nærheten helga før jul, da vi var på rådyrjakt.
  8. Hvis jeg har ett nyttårsønske må det bli: "sånn passe med villsvin i norske skoger".
  9. Du finner en tråd om den samme hagla her på kammeret. Bruk søkefunksjonen og du vil finne svaret.
  10. Beklager sent svar. Må skylde på ferietiden. Jaktcocker og mosjon, ja... Det kan vel egentlig ikke bli nok av det. Han får gjerne noen småturer og en lengre tur på en time på hverdagene. I helgene blir det gjerne noen langturer i skogen både lørdag og søndag. I tillegg raser han rundt i hagen etter småfugl og snuser på alt mulig. Han elsker å fly i skogen, men det blir jo litt tammere nå som det er båndtvang. Jeg har tidligere hatt storpudler og de krever ikke akkurat noe mindre mosjon de.
  11. Har selv en ett år gammel jaktcocker hannhund. Patch kom i hus på slutten av fjoråret og er den herligste bikkja jeg noensinne har vært borte i. "Myk" og snill som få - og aktiv som få. Vi skal prøve oss på andejakt i slutten av august på Romerike, rypejakt i Porsanger i midten av september og skogsfugljakt resten av året i Romeriksåsen. Han virker svært interessert i fugl, og er svært aktiv utendørs, men heldigvis rolig i heimen. I og med at jeg ikke har fått prøvd ham på jakt ennå, så har jeg ikke så mye å bidra når det gjelder dette ennå, men ettersom det er en stund til dere skal anskaffe hund, så skal jeg holde deg oppdatert når resultatene viser seg mht. jakta. Ønsker deg uansett lykke til med valget!
  12. Har selv en Beretta S686 som sikkert er passert 20 år nå. Kjøpte den brukt for 9 år siden og har aldri angret et sekund. Jeg har ikke hatt noen som helst problemer med den og jeg er sikker på at jeg har ei hagle som vil overleve meg, og sikkert junior også. Kvalitet tverrs igjennom. Pass på at du får den tilpasset til din kropp når du kjøper den, Jeg har ikke så mye å sammenligne med, men som du skjønner er jeg bare positiv til den. Lykke til med valget!
  13. Jeg vil tro dette skyldes først og fremst at den norske krona er svekket mot EUR og USD. Drøye 7 kroner for dollaren og nesten 9 kroner for euroen nå.
  14. Ess, eller kanskje Espen? Eirik er vel opptatt? Du må la oss få vite hva han døpes til.
×
×
  • Create New...