Jump to content

Grevling

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Grevling's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Så lenge du bruker innstikningspipen i en registrert hagle. Se Rundskriv 2009/009 del 2.3: Piper omfatter også innstikningspiper såfremt de kan benyttes i registreringsfrie våpen, dvs § 5-våpen. Bestemmelsen har i første rekke praktisk betydning for hagler som er lovlig ervervet av nåværende eier før 1. oktober 1990 og som ennå ikke er underlagt registreringsplikt. Ved bruk av slike innstikningspiper vil slike registreringsfrie våpen gis samme karakter som registreringspliktige. Det samme som gjelder for innstikningspiper, gjelder også for de såkalte innleggspatroner, som funksjonerer på samme måte.
  2. I flg. forskriftenes § 27 kan våpentillatelsen forlenges med seks måneder.
  3. Fra Kapittel 11 av den ovennevnte dokument: The shot gun certificate differs from the firearm certificate in that it authorises a person to have in their possession, or to acquire, an unlimited number of shot guns without the need for approval in respect of individual guns. Du bør les kapittel 19 om du ønsker å skaffe deg 12 hagler med det samme. Litt avhenging av hvor du bor og hva slags hus du bor i, kan politiet krever mer sikring enn bare et skap dersom du har så mange som 12 våpen hjemme. Siste spørsmål må være - hvorfor et dusin hagler?
  4. Mer enn du sannsynlig ønsket å vite om britisk våpenlover, detter er "Rundskrivet" som våpenkontorer bruker: “Firearms Law – Guidance to the Police": http://tna.europarchive.org/20100419081706/http://www.police.homeoffice.gov.uk/publications/operational-policing/HO-Firearms-Guidance2835.pdf?view=Binary
  5. Beklager veldig sent svar.. Vist jeg har forstått deg rett, så kan jeg ha så mange hagler jeg vil, bare jeg har våpenskapplass til dem? Og såkalt "section 2 Shotguns" ? Det er bare Section 2 Shotguns der myndigheter er noe avslappet over. Section 1 Shotguns må du gjør rede for behov for hver våpen, akkurat som for rifler. Og "section 1 firearm" for rifler? Og der må jeg dokumentere behovet, foreks. èn til drivjakt, èn til postjakt og èn til småvilt, osvosvosvosv? Det set ut som om du forstår opplegget, men det våpen er normalt har en "Rating" etter den viltart den er tiltenkt brukt på. Er du litt stodig på engelsk kan jeg send deg en lenk til "Police Guide to Firearms Licensing".Der finner du en liste over hvilken kaliber er godkjent for hvilket viltart. Hva med kombivåpen? Kombivåpen er Section 1 Firearms. "Rating" er etter kaliberet til den riflet løp. Håper dette hjelper.
  6. Jeg vet hvor du vil, men kan egentlig ikke svarer deg. Spør på noen av de britiske jakt forums. Har du så mye penger at du kan kjøpe eiendom som er stor nok til å støtte et bestand av hjort? Tillatellse til riflejakt avhenger av størrelsen til eiendom. På mindre eiendommmer er det enklere å få tillatellse dersom den omsøkte våpen er salongrifle enn en grovere kaliber våpen. Har du eiendom som benyttes til landbruk eller skogsbruk du har PLIKT til å holde ned kaninbestand. Om ikke blir du bøtelagt. Mange bønder har ikke tid til dette og er mer enn villig til å la en grei kar med en lyddempet salongrifle djør jobben. En kjenning til meg, sammen med broren brukt nesten hver kveld i fire måneder, der de skutt mellom 60 - 200 kaniner hver kveld for å få kaninbestand under kontroll. Det er mye kaninkjøtt det!
  7. Jeg er fra England (så om Norsken ikke er helt bra det er derfor). Siden du spør etter jaktvåpen jeg la være å nevne konkurransevåpen. Det finnes ingen begrensning i antall våpen man kan eie i England, men som her i landet, jo flere våpen man har fra før, jo vanskeligere det er å erverve nye. Om jaktvåpen: såkalt "Section 2 Shotguns" er veldig lett å erverv. Man trenger ikke oppgi behov engang. Man må har god vandel og et våpenskap. Politiet kommer hjemme til deg for inspisere våpenskapet. en "Shotgun Certificate" utstedes med like mange "Slots" som du har plass til hagler i skapet. Det vil si om du har et stort skap med plass til åtte hagler kan du erverv åtte hagler. Du kan selv velger hvilken kaliber, og når du ønsker å erverv hver enkel hagle. Fyller du skapet det er bare å montere en til (eller et større et) og får den godkjent. Section 2 shotguns: Har en totallengde av minimum 42" og et løpslengde av minimum 24". - Har enkelskuddsmekanisme (kan ha flere løp). - Har repitér- eller halvautomekanisme, men da må magasinet være sperret for kun to patroner (pluss en patron i kammeret). Rifler og andre hagler enn nevnte over er "Section 1 firearms". En "Firearms License" er mye vanskeligere å få enn en "Shotgun Certificate". Behovet for hvert våpen må oppgis. For jaktvåpen må du ha et jaktvald. For jaktrifler må jaktvaldet være godkjent for bruk av rifle. Godkjenning av lagring hjemme er det samme som for hagler. En "Section 1 Firearm": Dersom det er enkelskuddsvåpen må den ha en totallengde over 60 cm og et løpslengde over 30 cm. Slike våpen kan ha flere løp, både glatt og/eller riflet. Dersom det er en repitervåpen med riflet løp må den ha en totallengde over 60 cm og et løpslengde over 30 cm. Dersom det er en repitér- eller halvautovåpen med glatt løp må den ha en totallengde over 42" og et løpslengde over 24". Dersom den har riflet løp og bruker randtenningspatroner av maksimum kaliber .22 kan den ha en halvautomekanisme. Totallengde må være over 60 cm og løpslengde over 30 cm. Folde- og teleskopkolbe er tillatt, så fremt våpenlengde er over minst tillatt med kolben foldet eller inslått. Lyddempere er tillatt, men er registreringspliktig. Det påbudt med ekspanderende kuler under jakt av hjortevilt. Du må ha tillatelse for ekspanderende kuler. Det er tillatt med hjemmelading. Det er svært vanskelig å erverv jaktrifler med kaliber over .375. Håper dette svarer noen av dine spørsmål.
  8. Med mindre loven har endret seg radikalt i det siste alt du nevner selges fritt i Storbritannia og kan eksporteres fritt. Våpendeler som er underlagt UK's våpenloven er "Pressure bearing parts", som inkluderer bl.a. løp, sluttstykket, sleide og tønne.
  9. Vi går mot et tiår av politi er underbemanning, men det er minst 35 årsverk som går til våpenforvaltning. ved å opprett et tilsyn utenfor politiet kan man frigjør politiet så de kan jobber mot de kriminelle, istenfor mot landets mest lovlydige borgere. Jeg har tidligere foreslått løsning "Våpentilsynet", og det virker som om det er blitt litt forståelse for det her i forumet. Dersom man mener at en person er egnet til å eie ett våpen, så må de også være egnet til å ha en ”garderobe” av flere lignende våpen, og man kan forestille seg at erverv kan behandles maskinelt. Dette kan skje ved at våpnene klassifiseres, og lignende våpen kommer sammen i en klasse. Erverv av slike våpen er allerede godkjent, så vedkommende kan erverve våpen når de vil. Systemet omregistrerer våpen ved eierskifte så registeret vet til enhver tid hvem har hvilket våpen.
  10. P4 skal har en radiodebatt om vi bør får et strengere våpenlov i Norge for å hindre en fremtidige skolemassaker. Skru på din radio kl. 12 i dag onsdag 24. september.
  11. En ting jeg gjør er å spør folk hvor lett de tror det er å skaffe seg et våpen (på våpenkort) i Norge. Alle er forbauset når jeg forklarer prosessen, og flere har vært beroliget.
  12. Har noen andre lagt merke til den siste paragraf (min utheving): § 114. Forskriften trer i kraft når departementet bestemmer det. fra Samme dato oppheves forskrift 25. januar 1963 nr. 9277 om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon med tilhørende rundskriv. Ved å les mellom linjene her kommer forskriften til å IKKE trer i kraft før POD har skrevet om ALLE rundskriv og har kommet med et samlerundskriv. Om Forskriften kommer før dette skjer så er det fritt frem på flere fronter - bl.a. alle våpen forbudt av POD vil være lovlig igjen, og det vil de ikke ha...
  13. Har man først fått våpenkort i eget navn så kan man kjøpe ammuinisjon til de våpenene som stå på kortet, samt haglepatroner, selv om hagle er ikke oppført på våpenkort.
  14. Selv om jeg tviler på at krimininalitet vil skyte til værs om det var innført så vil en total fjerning av behovskrav som Keith skisserer ble ikke mye spiselig for øvrigheten. Det er verd å ser det i lyset av det Europeisk Våpendirektiv som flere land i Europa praktisere bokstavelig: Kategori A - Forbudte våpen Vedkommende myndigheter kan i særlige tilfeller gi tillatelse til erverv og innehav av skytevåpen og ammunisjon nevnt i kategori A dersom hensynet til den offentlige sikkerhet og orden ikke er til hinder for det. - Helautovåpen - Artilleri, granatkastere o.l. - Våpen kamuflert som andre gjenstander Kategori B - Våpen det kreves tillatelse for Kategorien skytevåpen der erverv og innehav krever tillatelse og våpenet registreres. - Pistoler - Halvautovåpen som ligner på helautovåpen - Halvauto langvåpen med stor magasin Kategori C - Meldepliktige våpen Kategorien skytevåpen der erverv og innehav trenger ikke tillatelse, men våpenet registreres. - Enkelskudds rifler - Repiter langvåpen - Halvauto langvåpen med fast to skudds magasin - Fripistoler Kategori D – Andre våpen Kategorien skytevåpen der erverv og innehav trenger ikke tillatelse, og våpenet ikke er registreringspliktige. - Enkelskudds hagler
  15. Keith har en greit system, Jaktvåpen defineres av viltloven og dens tilhørende forskrifter og rundskriv. samlere selv definere sitt samlerområde, men hva slags våpen kan en konkurranseskyter erverv? Det finnes så mange slags skytekonkurranser. Vil en DFS skytter kunne erverv pistol? Vil en lerdueskytter kunne erverv en Colt AR 15?
×
×
  • Create New...