Jump to content

svartepetter

Members
  • Posts

    136
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

svartepetter's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det hadde vore interessant å vite korleis du resonnerte deg fram til dette spørsmålet. Eg skreiv: Har nokon slutta at halvautomatiske våpen er spesielt farlege er det ikkje hjelp i å komme med tynne argument *for* desse våpna. "Raskare oppfølgingsskudd" = "Jævli farlig!" i hovudet på desse folka. Dei må forklarast kvifor slutningane dei har trekt er feil. Ikkje berre forklarast, men overbevisast.
  2. Ja, det er best å stå med lua i handa og spørre pent. Og blir det nei er det best å droppe buksa og bøye seg framover, slik at dei ikkje blir sinte og forbyr endå meir. Trur du verkeleg at nokon blir overbevist om at vi skal få beholde våre "farlige" halvautomatar berre fordi vi kjem med fisleargument som går på det reint skytetekniske? Det har ingen effekt overhodet. Det som må til er å overbevise beslutningstakarane om at dei tek feil når dei trur at halvautomatar utgjer noko meir risiko enn andre jakt- og sportsvåpen.
  3. Gjeld dette berre nye skap eller også skap som er godkjent før desse nye reglane trådte i kraft?
  4. Det blir no vel strengt tatt 58 øre pr skudd...
  5. Eg har skutt nokre hundre TopShot i min Ruger MkII no, og merkar ikkje noko forskjell i forhold til CCI Standard. Presisjonen er den samme, smellen er den samme og ikkje griser den noko meir.
  6. http://www.firdaposten.no/lokalnytt/article6047967.ece Lam drept av kattar.
  7. Eller kanskje fordi augeskader ikkje er så vanleg på skytebana at folk tenker over det? No er eg sikkert fordomsfull, men med tanke på alle historiane om erstatningssøksmål i junaiten ser eg for meg at du ikkje slepp inn på skytebana utan briller.
  8. Ja, eg er klar over dette. Dette er også grunnen til at det ikkje var aktuelt å kjøpe denne revolveren, skal eg ha Python skal eg ha ein fin og lite brukt.
  9. Rugeren falt ikkje heilt i smak. Rustfritt er berre ikkje mi greie. Derimot fekk eg fikla litt på ein 4" Colt Python som definitivt falt i smak. Akkurat denne var litt for slitt, men skal definitivt halde utkikk etter ein Python framover.
  10. Høyrest bra ut Då får eg sjå i morgon om eg får lyst på den.
  11. Eg har muligheit til å overta ein GP100 (6" løp) for ein forholdsvis rimeleg penge. Denne revolveren er ukjent for meg, eg har aldri prøvd ein slik. 1. Er dette ein egna revolver til revolverfelt/Magnum 1 for ein rekreasjonsskytter? 2. Eg skal sjå på den aktuelle revolveren i morgon, er det nokre spesielle ting eg bør sjå etter?
  12. Eg har ein HW 40 og har skutt eit par tusen skot med den i vinter. Den har eit veldig bra avtrekk, er presis, stille og tilnærma rekylfri. Det siste har vore til stor nytte for meg då følgene av avtrekksfeil vert svært synlege. Det finns garantert betre luftpistolar, men for oss som lever i den verkelege verda og har har eit budsjett å ta forholde oss til syns eg den er eit veldig godt alternativ.
  13. Det som er godt nytt for alle som er ramma er at dette er fiksbart. Ransomware er ikkje noko nytt, og det har vore tilfelle av ransomware som har kryptert filene dine med RSA. I slike tilfelle er det ikkje mulig aa dekryptere dei utan noekkel! Er det brukt RSA med lang nok noekkel finns det ingen PC-ar i verden som klarer aa knekke koden. I dette tilfellet ser det ut til aa vere nytta ein mykje enklare krypteringsmetode. XOR var indikert i forumet til DrWeb, det kan stemme med noekkelen i alle fall (1 byte). Skulle oenske eg hadde komt over denne informasjonen tidlegare. Daa hadde eg spart meg jobben med aa reinstallere Windows...
  14. Denne var interessant. Det kan sjaa ut til at "-k" parameteren til dekrypteringsverktoyet angir kva noekkel som skal brukast ved dekryptering, og at ikkje alle som er ramma har faatt filene kryptert med samme noekkel. Saa viss du er infisert gjennom ein annan kanal enn Kammeret vil kanskje ikkje den anbefalte noekkelen (87) fungere.
×
×
  • Create New...