Jump to content

eppje

Members
  • Posts

    121
  • Joined

  • Last visited

About eppje

  • Birthday 07/07/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eppje's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hiver meg på denne. har en 1904 langkrag jeg leter etter løp til, så får man se om man kan bytte det selv
  2. Har en langkrag 1904 med nr 65671 fant ikke den i lista publisert ovenfor. Forresten på leting etter brukbart løp
  3. Har via slekt eierskap i ei øy på Helgeland, estimerer den til ca 30-40 mål, hvordan ville denne fungert som hegn? variert terreng men lite skog. og er det noen i Trøndelag og omegn som selger hare?
  4. eppje

    Lokking av rev.

    Perfekt skuddvinkel med breisia til, rimelig sikker på bra treff, men bruker være knall og fall med vmax, har ikke tilgang på hund i dag desverre.
  5. eppje

    Lokking av rev.

    Var ute i dag tidlig, etter ca 10 minutter med vogelklage lokk kom det en rev på 90 meters hold. reven datt sammen men spratt opp igjen og beinte avgårde ifra meg, fikk kiling og fikk ikke skutt oppfølgings skudd. men reven datt sammen flere ganger i flukten og jeg mistet den av syne da den kom inn i et område med krattskog. Regnet med å finne den der men gikk og trålet området i over en time uten å se snurten av den. fant ikke blodspor på skuddplassen men jeg skjøt med .222 og 55gr vmax. opplever skjelden gjennomskytning med den og derfor kanskje ikke så unaturlig å finne lite med blodspor. Kjedelig når man ikke finner dyret men mener skuddet satt der det skulle. Noen som har en ide om skuddtegn når reven tydeligvis har problemer med å holde seg oppreist? tror ikke jeg traff den i beinet, da skulle den vel ikke ha greid å springe som et uvær innimellom??
  6. .222 med 50 gr vmax,, ikke gjennomskyting på den ene jeg har skutt i år.
  7. Hadde en utrivelig opplevelse med min Star o/u da gammel katten skulle avlives. 46gr haggel nr 3 i begge løp og begge løpene gikk av.. Unødvendig mye griseri men katta tok kveld ja. Grundig puss og oljing og siden har det ikke vært noe problem
  8. Å spyle/bruke vann gir grobunn og bedre oppvekstvilkår for bakterier, så det vil jeg absolutt fraråde. Forurensede områder på et slakt skjæres bort, og hyppig skylling/bytting av kniv forhindrer også at bakterier spres på slaktet. Ved tilsøling fra vom, etc kan man bruke vann inne i slaktet, men da må man passe seg for at ikke vannet renner nedover slaktet og forurenser nye områder.
  9. Ble en liten ungbukk i går kveld Sto plutselig der på 70 meter, .222 Norma blyspiss gjorde susen, tre skritt så falt den om. Litt vanskelig å sitte i ro på post siden jeg var omringet av lemmen som tildels kravlet mere over enn rundt meg. Noen som kan fortelle meg hvor gammel denne bukken er? Ca 2 cm små horntapper. kjeven kunne vel ha forklart meg det men den tok jeg ikke vare på. Uploaded with ImageShack.us
  10. eppje

    Elgjakta 2011!

    Uploaded with ImageShack.us Da fikk jeg endelig skutt min første elg, ikke verst i en alder av 30+ Ma da sies at dette var min tredje dag på elgjakt. Hadde også en flott 10 spiring som luntet forbi på ca 50 meter rett før kua kom med kalven, men den får vente til andre perioden.. Kjempearti Og til de som evt lurer 45/70 Gov fungerte utmerket, 300 gr sjhp kule ga liten kjøtt ødeleggelse, men som forventet gjennomskyting. Den datt i smellen.
  11. Trond alvestad,, www.hjemmelading.no leverer lynkjapt, en dag eller tre
  12. eppje

    Selrifle.

    Neida, jeg vet det ikke finnes noen magisk kulebane, men må innrømme at 338 er noe jeg har lyst på. men skal lese meg opp på 6,5-06, å se om det er noe for meg. flere forslag på aktuelle kalibre??
  13. eppje

    Selrifle.

    6,5 har jeg overhodet ikke lyst på.. vet det blir litt overkill men frister veldig alikevel. med Vmax kule må det jo være supert til sel på veldig variable hold, har skutt på alt fra 40 til 200++ før, så det er det jeg ser som den største utfordringen med seljakta, vanskelig å bedømme avstand utti holmer og skjær er det også.
  14. eppje

    Selrifle.

    Har sett litt på div kaliber og trenger litt meninger om 338 lapua magnum og .340 Weatherby Magnum. vil tro dette er noe for seljakta, ideelt hadde jeg skulle hatt et som hadde holdt big five kravet i tilfelle Afrikajakt en gang i fremtiden. Men man kan da ikke få alt man vil ha her i verden, dessuten er det jo ikke så dumt å ha neste pungt på ønskelista klart allerede Så hvis noen har erfaringer eller meninger om overnevnte to kalibre så mottas alt med takk
  15. Hørt med gudmundsen? våpensmed på kvamsenget.. har div liggende han,, evt oppdal på guldbergaunet, men vet ikke om han fører sånt. Men verd å spøre
×
×
  • Create New...